Reuters: Antony Blinken discută în Polonia despre sprijinul pentru Ucraina

A.F.
Politică / 12 septembrie

Reuters: Antony Blinken discută în Polonia despre sprijinul pentru Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va întâlni joi cu oficiali de rang înalt ai guvernului polonez pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei şi despre aprofundarea cooperării dintre SUA şi Varşovia în domeniul apărării, relatează Reuters.

Şeful diplomaţiei americane vine în Polonia după o vizită la Kiev, miercuri, unde a ascultat apelurile oficialilor ucraineni de a i se permite Kievului să tragă cu rachetele furnizate de Occident în ţinte de pe teritoriul Rusiei.

Blinken se va întâlni cu premierul polonez Donald Tusk, cu preşedintele Andrzej Duda şi cu ministrul de externe Radoslaw Sikorski.

La mai mult de 2 ani şi jumătate de la începutul invaziei ruse, forţele ucrainene sunt presate pe câmpul de luptă de un inamic mai bine înarmat şi mai mare, în timp ce încearcă să respingă forţele ruseşti din estul ţării, unde Moscova îşi concentrează atacurile. În încercarea de a recâştiga o parte din teritorii şi de a deturna forţele ruse, Kievul a trimis luna trecută trupe în regiunea rusă Kursk, dar progresele au stagnat.

Securitatea flancului estic al Poloniei va figura, de asemenea, în discuţiile cu Blinken, a declarat Mieszko Pawlak, şeful biroului de politică internaţională din cadrul biroului lui Duda.

Invazia Rusiei în Ucraina a transformat apărarea într-o prioritate absolută pentru membrii estici ai NATO, iar Polonia a încercat să consolideze frontierele pe care le împarte cu Belarus şi Rusia.

Relaţiile dintre Polonia şi Rusia s-au deteriorat brusc de când Moscova a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina vecină la 24 februarie 2022. Ca răspuns, Varşovia a majorat cheltuielile pentru apărare şi se aşteaptă la cheltuieli record pentru apărare în 2025, de 186,6 miliarde de zloţi (47,95 miliarde de dolari).

Aprofundarea cooperării energetice este, de asemenea, de aşteptat să fie un subiect de discuţie în timp ce Blinken se află la Varşovia, a declarat marţi Departamentul de Stat. Pawlak a confirmat că şi cooperarea în domeniul energiei nucleare civile, inclusiv construirea primei centrale nucleare poloneze, va fi pe ordinea de zi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb