MLP Group a înregistrat un profit net de 5,7 milioane euro, în primele nouă luni ale anului

F.D.
Companii / 21 noiembrie 2023

Rados³aw T. Krochta, preşedinte al Consiliului de Administraţie al MLP Group

Rados³aw T. Krochta, preşedinte al Consiliului de Administraţie al MLP Group

MLP Group a înregistrat un profit net de 5,7 milioane euro în primele nouă luni ale anului 2023. Valoarea investiţiilor imobiliare este de 4,6 miliarde PLN (+4% faţă de 31 decembrie 2022), 992,7 milioane EUR (+5% faţă de 31 decembrie 2022), conform unui comunicat de presă al companiei.

Venitul din exploatare a fost de 268,4 milioane PLN, +36% pe an faţă de 58,7 milioane EUR (+40% faţă de T1-T3 2022).

"În ciuda faptului că am depăşit un peisaj macroeconomic destul de solicitant, plin de provocări geopolitice, ne-am îndeplinit în mod constant obiectivele strategice, menţinând un portofoliu foarte stabil de chiriaşi. Concentrarea noastră strategică asupra extinderii a avut rezultate pozitive atât la nivel operaţional, cât şi la nivel financiar. Finalizarea noilor proiecte a contribuit la o îmbunătăţire constantă a veniturilor noastre din exploatare şi a fondurilor din operaţiuni (FFO).

Cererea de spaţiu modern a venit în principal din partea chiriaşilor din sectorul producţiei uşoare, care tind să se angajeze în contracte pe termen lung. Această tendinţă este evidentă în noile contracte pe care le-am încheiat anul acesta, cu durata medie de închiriere depăşind cu mult 10 ani. Simultan, creşterea rapidă a logisticii last-mile, combinată cu abordarea noastră conservatoare de selecţie a chiriaşilor, a întărit semnificativ stabilitatea noastră operaţională. Această aliniere strategică este reflectată de concentrarea noastră pe pregătirea spaţiilor moderne pe pieţele cheie de depozite din Polonia şi Germania, care sunt preferate de chiriaşi şi unde avem o poziţie consolidată şi puternică, cu un potenţial suplimentar de creştere", a declarat Rados³aw T. Krochta, preşedinte al Consiliului de Administraţie al MLP Group S.A.

MLP Group operează pe pieţele din Polonia, Germania, Austria şi România, unde în prezent dezvoltă 23 de parcuri logistice. Scopul său strategic rămâne extinderea portofoliului de depozite prin dezvoltarea de facilităţi big-box şi proiecte de logistică urbană. De la începutul acestui an, MLP Group a încheiat contracte de închiriere pentru aproximativ 175.000 mp. La sfârşitul lunii septembrie 2023, avea 1,07 milioane mp de spaţiu finalizat. Rata de neocupare a fost foarte scăzută, de 4%. Încă 91.000 mp se aflau în construcţie şi în curs de realizare, iar potenţialul de dezvoltare a portofoliului de terenuri era de peste 1,8 milioane mp. Termenul mediu de închiriere este de şapte ani, cu rata de păstrare aproape de 100%.

Cererea continuă şi puternică pentru spaţiu modern, împreună cu o ofertă limitată de noi facilităţi, a generat o creştere a chiriilor. În al treilea trimestru al anului 2023, MLP Group a înregistrat o rată de creştere a chiriilor de 10,7% y-o-y.

MLP Group continuă să investească în noi proiecte, atât pe piaţa locală, cât şi în străinătate, în principal în Germania. "Concentrarea noastră strategică este pe piaţa germană ca o direcţie cheie pentru planurile noastre de expansiune. Condiţiile care predomină peste graniţa noastră de vest sunt foarte bune, marcate de cererea constantă pentru noi spaţiu de depozitare. În special, economia germană rămâne rezistentă la riscurile geopolitice. În conformitate cu planurile noastre de extindere, suntem pregătiţi să începem un al doilea proiect lângă Berlin - MLP Spreenhagen. În plus, vom lansa în curând construcţia primului nostru proiect de logistică urbană şi de afaceri pe piaţa austriacă, MLP Business Park Vienna. Pipeline-ul nostru robust include mai multe proiecte care urmează să fie lansate în perioadele următoare, inclusiv noi dezvoltări în Idstein şi Gelsenkirchen în Germania, achiziţia de terenuri suplimentare în Hesse şi Renania de Nord-Westfalia şi pe piaţa internă - în Zgorzelec, Poznañ şi £od¼" a spus Rados³aw T. Krochta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb