Companiile energetice Mol (Ungaria) şi CEZ (Cehia) au început pregătirile pentru construirea în comun a unei centrale electrice în Ungaria, care va deveni operaţională în aprilie 2014, a anunţat vineri publicaţia locală "Világgazdasag", citată de Portfolio.Hu, anunţă Agerpres.
În ultimele două luni, Mol şi CEZ au pus la punct toate detaliile legate de construirea centralei de la Ercsi, care va face parte din rafinăria Mol de la Százhalombatta.
În 2007, Mol şi CEZ au înfiinţat o societate mixtă cu un capital iniţial de 8,3 milioane euro (13,15 milioane dolari), pentru a construi facilităţi de producţie a energiei electrice în Europa Centrală.
Societatea mixtă va analiza oportunităţile oferite de pieţele din Ungaria, Croaţia, Slovacia şi Slovenia iar primele sale proiecte vor fi construirea unor generatoare de 800 de megawaţi la rafinăriile MOL de la Bratislava (Slovacia) şi Szazhalombatta (Ungaria) pentru un cost total de 1,4 miliarde euro.
MOL, cea mai mare companie lis-tată din Ungaria, este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Grupul MOL derulează operaţiuni în EMEA şi statele membre CIS, având peste 34.000 de angajaţi în întreaga lume. MOL deţine cinci rafinării de mare complexitate în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. În România, MOL deţine 126 de bezinării.