MONITORUL SOCIAL: Migraţia interna, motiv al creşterii preţurilor locuinţelor

I.M.
Miscellanea / 4 iunie 2019

Migraţia interna, motiv al creşterii preţurilor locuinţelor

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre piaţa imobiliară din România.

Conform Eurostat, preţul mediu al unei locuinţe în România a crescut rapid în ultimii doi ani Astfel, la finele anului 2018, preţul mediu a ajuns la o cotă superioară celei înregistrate în precedenţii 8 ani şi jumătate. Persoanele care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă şi nu deţin capitalul (considerabil) necesar unei achiziţii imediate sunt obligaţi să apeleze la un credit; creşterea recentă a preţului unei locuinţe prelungeşte durata creditului respectiv precum şi sumele care trebuie plătite, sub formă de rate şi dobândă. Astfel, impactul creşterii preţului locuinţelor asupra vieţii creditorilor este unul insidios şi care funcţionează pe termen lung, arată un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Unul din motivele creşterii preţurilor locuinţelor este migraţia internă, care într-o măsură din ce în ce mai mare se concentrează pe zonele de vest, centru şi aglomerarea urbană Bucureşti-Ilfov. Regiunea Bucureşti-Ilfov, cu o economie atipic de dezvoltată, şi ariile cu o puternică creştere a industriei (Arad-Timişoara şi Alba-Sibiu) atrag în fiecare an o pondere din ce în ce mai mare a celor care migrează dintr-o localitate a României în alta, ceea ce duce la o creştere a preţului locuinţelor în zonele respective. Persoanele care doresc să se mute în aceste zone întâmpină dificultăţi majore în obţinerea unei locuinţe la un preţ accesibil. În alte locuri din România unde veniturile sunt relativ mari, iar chiriaşii ar avea teoretic opţiunea să devină proprietari (printr- un credit) precum Iaşi, Constanţa sau Cluj-Napoca, creşterea preţului locuinţelor este atât de rapidă încât accesarea respectivului credit este extrem de dificilă.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb