"Monsanto" ia în calcul o nouă ofertă de preluare a "Syngenta"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 noiembrie 2015

"Monsanto" ia în calcul o nouă ofertă de preluare a "Syngenta"

Compania americană "Monsanto" Co. ia în considerare posibilitatea lansării unei noi încercări de preluare a "Syngenta" AG, după ce compania de stat "China National Chemical" Corp. a lansat o propunere de achiziţie a producătorului elveţian de pesticide, cel mai mare din lume.

"Monsanto" poartă discuţii la nivel intern cu privire la o nouă ofertă, respectiv la oportunităţile de preluare a unor active din sectorul chimicalelor pentru agricultură, de la alte societăţi, potrivit directorului de operaţiuni al companiei, Brett Begemann.

În luna mai, "Syngenta" a respins o ofertă nesolicitată de 45 de miliarde de dolari de la rivalul său american mai mare "Monsanto". Compania elveţiană a considerat preţul propus de "Monsanto" prea mic şi a atras atenţia că oferta nu ia în calcul pe deplin riscurile din sectorul de reglementare a concurenţei. Compania americană a oferit 449 de franci elveţieni pentru o acţiune "Syngenta".

Dacă ar fi avut loc tranzacţia, cele două companii ar fi dat naştere unui gigant cu vânzări totale de peste 31 de miliarde de dolari. În august, oferta a fost majorată la 470 de franci/titlu, însă şi aceasta a fost respinsă. Ulterior, "Monsanto" a anunţat că renunţă la oferta de preluare a rivalului elveţian "Syngenta".

Acum, "China National Chemical" Corp. ("ChemChina") poartă negocieri pentru achiziţia producătorului "Syngenta". "ChemChina" a oferit circa 449 de franci pentru un titlu "Syngenta", ceea ce dă companiei o valoare de aproape 41,7 miliarde de franci (42 de miliarde de dolari). "Syngenta" a respins oferta, invocând riscuri de reglementare, dar părţile încă negociază o posibilă afacere.

Menţionăm că "Monsanto" va elimina aproximativ 2.600 de locuri de muncă, respectiv 12% din totalul de care dispune, şi îşi restructurează operaţiunile, după ce a raportat pierderi trimestriale mari.

În urma disponibilizărilor, compania va realiza economii anuale de 275-300 milioane de dolari, începând din 2018.

În trimestrul iulie - septembrie 2015, compania a înregistrat pierderi de 495 milioane de dolari sau 1,06 dolari pe acţiune, comparativ cu un rezultat negativ de 156 milioane de dolari sau 31 de cenţi pe acţiune, în perioada similară a anului trecut.

În anul fiscal 2016, compania aşteaptă un câştig pe acţiune de 5,10-5,60 dolari, excluzând costurile de restructurare şi alte elemente speciale. Analiştii anticipează un profit de 5,42 dolari/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb