Monssson a finalizat o tranzacţie de vânzare a unui parc fotovoltaic către Nala Renewables, care se extinde astfel pe piaţa din România

A.F.
Companii / 12 iulie

Monssson a finalizat o tranzacţie de vânzare a unui parc fotovoltaic către Nala Renewables, care se extinde astfel pe piaţa din România

Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din România, continuă să implementeze strategia sa pentru o tranziţie energetică verde, prin finalizarea unui nou proiect fotovoltaic pregătit să se conecteze la reţea în anul 2025, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în luna iunie a.c., Monsson şi Nala Renewables au încheiat cu succes o tranzacţie pentru un parc fotovoltaic de 61 MW în judeţul Caraş-Severin. Construcţia parcului este aşteptată să înceapă în al treilea trimestru al anului 2024, iar proiectul ar urma să fie operaţional şi conectat la reţeaua electrică a României în anul imediat următor. Odată devenită operaţională, centrala va susţine contribuţia Nala Renewables la Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă, prin generarea a aproximativ 80.000 MWh de energie curată pe an, reprezentând consumul de energie de la aproximativ 13.000 de gospodării, precum şi prin economisirea a circa 39.000 de tone de emisii echivalente dioxid de carbon pe an.

Proiectul include posibilitatea extinderii capacităţii, prin adăugarea unui sistem de stocare a energiei în baterii (BESS), pe care Nala Renewables intenţionează să îl integreze în parcul din judeţul Caraş-Severin. Centrala fotovoltaică beneficiază de un acord pe termen lung de preluare a energiei, asigurând securitatea veniturilor pentru cel puţin doisprezece ani de la punerea în funcţiune. Ceilalţi termeni ai acordului semnat între Monsson şi Nala Renewables rămân confidenţiali.

"Suntem încântaţi că am finalizat prima noastră achiziţie cu Monsson, care are o experienţă semnificativă în dezvoltarea şi operarea proiectelor de energie regenerabilă în România", a declarat Will Herlinger, Director la Nala Renewables. "Este o ţară atractivă pentru dezvoltarea, achiziţionarea, construirea şi operarea proiectelor de energie regenerabilă, parţial datorită unui mediu de reglementare favorabil, impulsionat de obiective ambiţioase în domeniul energiei regenerabile. Ne aşteptăm să rămânem activi în regiunea Europei Centrale şi de Est în anii următori," a adăugat Directorul Nala Renewables.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Nala Renewables pentru acest proiect şi să sprijinim activităţile lor în regiunea Europei Centrale şi de Est. Monsson este dedicat rolului său în asigurarea unei tranziţii echitabile către energia curată şi a unui sistem energetic stabil. Toate proiectele noastre actuale includ soluţii de stocare a energiei în baterii, deoarece viziunea noastră este că energia regenerabilă poate fi furnizată în bandă", a declarat, la rândul său, Sebastian Enache, Head of M&A în cadrul Monsson.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb