Moody's a revizuit pozitiv ratingurile Alpha Bank la depozite

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2019

Agenţia internaţională de rating Moody's a crescut ratingurile pentru depozitele pe termen lung în lei şi în valută ale Alpha Bank Romania, de la "Ba3'' la "Ba2'', precum şi calificativul pentru soliditate financiară (BCA) de la "b2'' la "b1'', potrivit unui comunicat de presă.

În acelaşi timp, perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung a fost revizuită în creştere, de la pozitivă la stabilă, decizia venind ca urmare a revizuirii în creştere a ratingurilor băncii mamă din Grecia, Alpha Bank AE, pentru care ratingul la depozite a fost revizuit în creştere la "Caa 1 stabil'', de la "Caa2 pozitiv'', iar ratingul pentru soliditate financiară a fost crescut la "caa1'', de la "caa2'', se arată în raportul Moody's.

Agenţia de rating mai menţionează că profilul financiar solid ("Ba2'') şi ratingul BCA ("b1'') al Alpha Bank Romania este, totuşi, constrâns de profilul de credite mai slab al băncii mamă în contextul legăturilor la nivel de grup.

Potrivit agenţiei, ratingul atribuit pentru profilul financiar al Alpha Bank Romania (ba2) reflectă atât îmbunătăţirea solvabilităţii şi profitabilităţii, cât şi rezilienţa demonstrată în ciuda dificultăţilor legate de finanţare şi capitalizare cu care s-au confruntat băncile din Grecia după criza datoriei suverane.

La septembrie 2018, nivelul creditelor neperformante era de 5,95%, mult în scădere în comparaţie cu nivelul consemnat în decembrie 2016, de 13,3% şi în linie cu valoarea NPL din sectorul bancar românesc, de 5,6%, în septembrie 2018.

Totuşi, Moody's mai arată că riscul pe partea de active este ridicat ca urmare a expunerilor semnificative la credite singulare şi unei concentrări ridicate a creditelor în sectoare cu ciclicitate şi risc ridicat precum cel al construcţiilor şi imobiliar. Amortizorul de capital se menţine adecvat, la 20,8% pentru septembrie 2018, peste nivelul din sistemul bancar de 17,8% şi peste cerinţele de capital.

Profitabilitatea băncii se va regăsi sub presiune în 2019 ca urmare a taxei pe active, mai precizează agenţia de rating.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb