MUGUR ISĂRESCU, DESPRE DAREA ÎN PLATĂ: "Legea trebuie să îi protejeze pe cei cu credite pentru locuinţe, nu pe alţii"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 ianuarie 2016

"Legea trebuie să îi protejeze pe cei cu credite pentru locuinţe, nu pe alţii"

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) s-a exprimat, ieri, pe tema Legii dării în plată, fără să respingă necesitatea unei astfel de reglementări.

Şeful Băncii Centrale a spus că legea trebuie să îi protejeze pe cei care au credite pentru locuinţe şi nu pe alte persoane.

În acest sens, Parlamentul trebuie să aibă în vedere, la reexaminarea textului legislativ, recomandările primite, inclusiv de la Banca Centrală Europeană, potrivit guvernatorului.

Legea privind darea în plată a fost retrimisă în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis, cu câteva zile înainte de Crăciun, după ce fusese adoptată de parlamentari, cu un singur vot împotrivă şi doar cu o obţinere.

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, care a iniţiat proiectul legislativ, a solicitat, zilele trecute, lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în vederea adoptării legii. Domnia sa ne-a spus că este de acord ca reglementarea să conţină un criteriu care să delimiteze clar persoanele fizice ce vor beneficia de lege de profesionişti, fără să accepte aplicarea unui plafon.

În momentul retrimiterii legii în Parlament, şeful statului a precizat: "Legea privind darea în plată este binevenită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăţi, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislaţia în vigoare şi crearea unor situaţii de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului să definească mai riguros termenii folosiţi, astfel încât să fie eliminate neclarităţile şi evitate confuziile".

Textul de lege prevede că, la momentul cedării, către bancă, a locuinţei puse garanţie într-un contract de credit, va fi stinsă orice datorie a debitorului faţă de creditor, acesta din urmă neputând solicita sume de bani suplimentare.

Opinia Cititorului ( 108 )

  1. DEMAGOGIA ISARESCIANA-universal valabila.Lupul-si schimba parul dar naravul ba.Si totusi are parul alb...

    Ne-am saturat Isarescule. Tu esti cancerul Romaniei La bulau baiatule si sa platesti cu varf si indesat toate deciziile ce le-ai luat in detrimentul poporului roman.

    1. de ce? *legea trebuie să îi protejeze pe cei cu credite *- (din Isarescu),-abia acum?A trebuit sa moara oameni!?Nu se putea mai devreme?O luna,doua,un an ,doi ...Se strange cumva LANTUL(a se citii latul).Si totusi i-a albit parul

      Dar Zamfir, Voevozeanu si altii ai vostri ce au sa nu se racoreasca si ei vreo 5 ani la puscarie. Poate ii baga in celula cu turnatorul Voiculescu, ala care ii pompeaza cu bani si pe ei si pe Dan ca sa faca valuri si sa il scape pe varan de unele datorii. Sa propui legi pentru seful nevestii si pentru aia din piata de chirii e trafic de influenta Zamfirele. Tot o sa iasa la suprafata ca uleiul si cu tine, Piperea, Voievozeanu si pocaitul de neam sambatar. Pregati-va bagajele baieti ca vine curand duba!

      Unii au fixul cu Varanul altii cu Basescu sau Isarescu si asta ii impiedica sa judece lucid. Tratati-va un timp si apoi reveniti pentru ca mi-e greu sa cred ca ati fi atat de cinici cu cei jefuiti de banci incat sa fiti agenti destabilizatori ai opiniei publice.

      Tratati-va voi! Cei "jefuiti" de banci sunt in situatia asta pentru ca asa au vrut. Se rugau la Dumnezeu sa li se aprobe dosarele si dadeau baute cu neamurile atunci cand li se aprobau. Daca tot vorbesti de jefuiti, daca unora care vor vrea o casa li se va cere un avans de 50% din cauza voastra si aluia care se roaga sambata, nu se cheama ca ii jefuiti si voi pe ei? Eu zic ca da!

      Avans 5% din 100k => 5k euro. Avans 50% din 10k=> 5k euro. Cumparatorii n-au bani cat viseaza mafia financiar-bancar, ci atat cat le permite economia multilarteral dezvoltata. Constanta este 5k, iar cine vrea sa se supraindatoreze 95k in loc de 5k nu are doi neuroni, ci un singur neuron atrofiat in serviciile secrete ale coloniei de la marginea Europei.

      Sua are legea?

      80% sau cash cu chitanta nu op.

      [...]

      Pai [...] tocmai aici iti arati tu arama [...].  

      Tata tau Isarescu zice ca aia care au luat credit pentru locuinta. Pai [...] banca a dat credtite de nevoi personale garantate cu ipoteca. Acestea au fost redenumite, de fapt ca in legislatia aia a voastra de bancheri nu exista asa ceva. Adica ati facut voi marele credit cu care ati intepat lumea si acum veniti sa faceti tot voi figuri.

      [...] 

      Asa este, am luat credite de nevoi personale pentru a cumpăra apartamentul. Am fost nevoita sa cumpăr întâi imobilul pentru a garanta cu el. Am avut multa înțelegere di partea proprietarului de a-i da banii dupa ce facem actele.

      Daca stii aceste amanunte, inseam,na ca ori ai baut de la cei fericiti ca li s-au aprobat creditele ori lucrezi/lucrai la banca si ii pacaleai pe cei care voiau doar o casa, poate luai si spaga pentru asta... Poate iei si acum, ca de esti pornit impotriva imprumutatilor, nu ai avea de ce sa citesti articolele care cat de cat mentioneaza cum se lupta oamenii pentru niste drepturi firesti, contra unor inselaciuni, si sa faci postari atacand pe Zamfir, Voievozeanu, Piperea si altii. Cumva ai motive si te temi ca s-ar putea ca mai devreme sau mai mai tarziu sa se faca dreptate pentru unii si sa plateasca vinovatii?

      Te rog sa nu mai postezi.

      Reprezentati o banca,sau sunteti de la B.N.R.?Nu intelegeti cuvantul NATIONALA?In mod cert lucrati la B.N.R..

    ISARESCU e printre principalii vinovati de starea actuala a ROMANIEI! a inchis ochii la jocul murdar facut de banci,le-a aparat cand trebuia sa apere romanii ,acum vine si ne spune ca de fapt legea e buna.....pana acum a trimis trompetele sale s-o deteste! AJUNGE ISARESCULE,AM AJUNS LA CAPATUL PUTERILOR!

    1. Asta spune Isărescu. Asta am spus și eu acum două zile, după ce am citit-o. Nu există transpunerea motivelor din documentul justificativ, în normele de aplicare a legii. Legea este foarte proastă în modul în care, probabil intenționat, a fost redactată. Pentru că este o lege cu dedicație pentru alții, debitorii chf sunt doar o masă de manevră.

      si care e problema ca e cu dedicatie? oricat tam-tam se face va rezolva multe probleme pentru multi! easy cu oftica, prea ne imbolnavim pe degeaba toti!

      Pai vreau și eu, printr-o lege cu dedicație, o mașină supersport și o vilă pe malul lacului Geneva. Sari, dle Zamfir.

      Anunt important!

      Imprumutatii membri ai grupului GCCHF pot beneficia de inchirierea la super-promotie a urmatoarelor bunuri si servicii: 

      • Ferrari Testa Rosa - la modicul pret 10 lei / ora 

      • Vila pe malul lacului Geneva, pe malul elvetian la modicul pret de 25 lei/ora 

      • slujba de pomenire a apartamentului predat bancii la pretul modic de 5 lei / ora (minim doua ore; prezenta preanefericitului Daniel se taxeaza suplimentar cu cate 4 ore de munca la Catedrala Mantuirii neamului / ora de slujba) 

      • carton cu oua clocite la modicul pret de 5 lei / carton 

      • aruncatori de oua si/sau bocitori in fata bancii (fara promotie) la pretul de una bere/aruncator/bocitor 

      • ; PR bancar la pretul modic de 1 ban/PR-ist sau 2 bani/postac (postacul fiind mai scump datorita cheltuielilor cu internetul, curentul, lipsa de minte, spalarea de creier si indoctrinarea) 

      • in mod exceptional, in afara sezonului viticol, preanefericirea sa domnul K academician, la pretul modic de un rand de struguri cules / prezenta la microfoanele publice. 

      =============== 

      Sup limentar, in concordanta cu cerintele publicului avid de legi cu dedicatie - vezi cererea precedenta a domnului Cristi C, grupul se angajeaza la un pret modic pentru efectuarea a urmatoarelor servicii: 

      • doua palme dupa ceafa - la pretul modic de 1 mar / perechea de palme 

      • o castana pe sparnel - la pretul modic de 1 portoocala / castana. 

      ============== 

      In mod exceptional si unic, grupul de postaci ai bancilor si prietenii/platitorii acestora, pot beneficia in mod gratuit, o singura data in viata, de cate o sputa pe moaca si un potop de injuraturi din toti rarunchii. 

      ======= 

      In functie de cerintele detectate pe piata postacilor bancari, grupul se angajeaza a oferi si alte servicii la preturi modice. 

    Isarescu si BNR sunt profund deligitimati de abzurile pe care le-au permis bancilor sa le faca fata de creditati.Isarescu, Ghetea, Cinteza sunt vestigii decrepite ale unui sistem care a trecut. ei se mai afla in functii in mod fortat, impotriva firii.

    1. iar politica dusa de BNR a fost o politina antinationale, desi in mod ciudat, se numeste Banca Nationala a Romaniei. faptul ca in Croatia, Ungaria, Polonia, autoritatile au luat masuri care echilibreaza raportul de forte intre banci si clienti, iar in Romania nu, arata ca la noi nu Guvernul conduce tara, ci BNR guverneaza.

    Zau daca vad ceva argumentat, logic, serios.

    Vad numai jigniri.

    Da mai citesc si altii ziarul si nu prea agreem vocabularul 

    Are si piperea doi trei oameni si scriu acelasi lucru de sute de ori peste tot unde poti scrie anonim

    1. Stai linistit ca are o gramada de [...] ca ii vin bani de la Varanul Voiculescu. Cel mai bine il tin in simbrie pe pokaitul sambatar Cristian Dan. Asta ii mobilizeaza pe toti, chiar si pe astia de la Bursa. Toate articolele lor de propaganda sunt platite. Vin banii de la Voiculescu prin sambatar, asa intra in conturile Bursa. De asta si sterg astia de la Bursa orice comentariu despre Voievozeanu, Bejani sau despre aia care au luat bani cu acte false. Stai linistit ca se sparge curand buboiul, o sa inceapa executarile tare de tot, o sa se sparga si grupul, o sa se intre si la puscarie din grupul lor si o sa il vezi pe sambatar si pe ai lui fugind ca potarnichile, de lume si de procurori.

      tu nu mai scrii cu nume ci cu anonim? parca spuneai ieri ca nu mai comentezi nimic pe Bursa.....

      Citesc si ma minunez in ce hal s-a ajuns cu comentariile,este clar ca debitorii chf au fost inselati,increderea in banci este in cadere libera.Bancile nu sunt bau bau dar avem cateva in tara care trebuiesc ocolite,cat despre legea Zamfir cred ca va responsabiliza creditarea.

      Cele care au pierdut pe clauze abuzive?

      Care e lista cu ele?

      Va rog Bursa scrieti un articol cu ele. 

      Piciorul tau sting este cu mult mai puternic decit piciorul tau drept, altfel nu se explica cum de-ti dai atit de virtos cu dreptu-n stingu si totusi ramii neclintit.

      Ti-a sters cineva comentariul in care ne acuzi ca stergem comentariile?! 

      Ce inseamna domnule Nietzsche se va "responsabiliza creditarea" in mintea ta? Taierea posibilitatii de creditare pentru tinerii cu studii, care stiu sa isi asume un contract, care au si cate 2 joburi, dar care nu au posibilitate sa stranga 20-30.000 euro de pe azi pe maine, in timp ce altii raman si cu casele si cu ratele mai mici doar pentru ca au stiut sa exploateze un moment prielnic si sa-si "traga" o lege???

      Nu-ti poti asuma un contract modificat unilateral de banca decat daca ti-ai facut studiile pe prispa.

      Daca n-ai fi atat de prost ai fi chiar amuzant... oricum te cunosti dintr-o mie... esti singurul care poate sa scrie 4-5 fraze in care sa spuna de 4-5 ori acelasi lucru in mod diferit. Varzetule! :P

    Este legal domnule Isarescu sa avem creditare de 26 de ani si sa nu avem Legea darii in plata, Legea falimentului personal?

    Cine ar trebui tras la raspundere? 

    Executari fara proces pe baza de repede e Legal? 

    Ati preluat Romania de la datorie 0 (aproape zero) acum e 60-80%? Mai are rost sa stati ca Germania nu va mai lasa sa luati imprumuturi prea mult, pe modelul Grecia? 

    In 26 de ani nu s-a construit un oras uzina drum Bucuresti -Viena dar avem datorii. 

    La looby-ul bancar interveniti dar ca s-a vandut Petrom, teren agricol , fabrici maturate la fier vechi, aur se merita sa vina din Canada dar noua nu ne e rentabil etc.

    Din ce platim datoria externa? Cu multinationale cu salar minim putin Loobi? 

    In stilul pur populist vad ca Bursa continua promovarea milei de la stat.

    Nu am sa vorbesc despre asta ci despre sfaturile agresive ale unor domni de pe aici 

    Se cere, vad, avans de 80% pentru achizitionarea unei locuinte, de catre niste domni care cer in acelasi timp statului sa intervina si sa ii "scape" de clauzele contractuale pe care chiar ei si le-au asumat. 

    Altcineva vorbea de "creditare responsabila". Ea exista deja! La creditul ipotecar nu mai au acces zugravii, parchetarii, faiantarii, angajatii de la pravalia din colt, sau patronii de firme cu un angajat ca-n 2007, nu mai merge nici cu adeverinta de salar completata acasa si cu numarul de telefon al vecinului Costica.  

    Profilul creditatului ipotecar din zilele noastre ne arata o persoana tanara cu studii universitare si|sau postuniversitare, familista, cu un job stabil si un venit net stabil. Aceasta persoana trebuie sa treaca prin filtre mult mai drastice decat cei din 2007. Creditarea responsabila exista de ceva vreme, tocmai din cauza domnilor care urla astazi ca o vor.  

    Ceea ce nu spun acesti "experti financiari" este ca scaderea loan-to-value pentru cei exemplificati mai sus nu va aduce niciun beneficiu nimanui. Acestia tot isi vor lua case din cauza conditiilor mizere si uneori inumane pe care ti le ofera piata de chirii. Vor apela, IN DISPERARE DE CAUZA, la credite de consum, la parinti, IFN-uri care vor gasi in aceste cazuri o nisa de exploatat. Rezultatul: niste cetateni tineri, supra-indatorati, pe care "Darea in plata" nu ii va ajuta cu nimic intrucat 50% din valoarea casei e obtinuta din alte surse decat creditul ipotecar, deci sunt supuse executarii silite in cazul in care creditul ipotecar a fost stins prin predarea imobilului. 

    O scadere drastica a preturilor la case, asa cum cer cei din grupul CHF, ar putea sa aduca neplaceri si celor cu ratele la zi. Sa isi aduca aminte acesti domni ca multi dintre cei care au credite in derulare au in contracte stipulat faptul ca in cazul in care preturile scad sub un anumit prag, ei sunt obligati sa aduca garantii in plus. Sa te tii atunci ! Sa vedem ce explicatii le vor da "expertii financiari" celor carora li s-a scadentat creditul, desi aveau ratele la zi, pe motiv ca nu au putut aduce garantiile.

    In concluzie situatia este critica, iar parlamentul, guvernul, BNR-ul si toti cei implicati trebuie sa actioneze la rece si cu sange rece pentru a nu prejudicia o masa mare de oameni. Cei in masura vor trebui sa uite ca anul acesta este unul electoral.  

    1. Bancherule,nu si-a asumat nimeni clauzele abuzive, le-ati ascuns voi frumos.Deasemenea ati indus lumea in eroare si ati mizat pe needucarea economica a zugravilor si parchetarilor care aveau acces doar la o singura moneda stabila si in spate cu o economie sanatoasa.Nu va mai multumiti sa castigati doar din dobanda,vreti si din dublarea cursului si mai vreti si din schimbul valutar unde mai ciupiti un pic si mai vreti si asigurari umflate.Resursele le-ati luat acum batalia este pe supraindatorarea populatiei.Nu suntem prosti,brusc ne-am desteptat.

      1+1=a) credit 2,1 -10

      b)dobanda 1,1 -1,9

      Sunteti [...]. Tocmai de supraindatorarea pr viitor a celor care vor accesa credite vorbea omul. Bancile vor gasi nise prin care sa fenteze legea voastra de rahat iar nisele astea ii vor aduce pe viitorii creditati in situatii mai grele decat ale voastre. In loc sa ascultati predicile sambatarului, sa etichetati pe toata lumea ca bancheri si sa va doara in fund de altii mai bine ati fi pus mana sa faceti o lege buna si echitabila iar acum era deja promulgata, nu mai trebuia sa stati cu miloaga pe la parlament.

      Se duce sandramaua escrocheriei bancara la nivel global. :D

      Debitorii sa faca bine sa plateasca, bancherii din asta traiesc, din banii celor care platesc lunar de 10ori pretul. :D

      Domnule Cornel Maican, cu ocazia cu care ne spui ca nu vrei sa vorbesti, ne spui despre ce nu vrei sa ne vorbesti, asa ca ne vorbesti despre ce zici ca nu vrei.

      De fapt, ne zici ca nu vrei, ca sa ai un pretext sa zici fara nici o dovada sau argument. 

      Adica, ai zis, dar n-ai zis. 

      Doar ca sa minjesti.

      Extrem de responsabil, domnule Cornel! 

      Ce vorbesti dumneata maestre? Incepi sa adopti tehnicile de manipulare ale sektarilor chf, trist la valoarea dumitale. Hai sa iti raspund la ambele postari: postari nu mi-ati sters mie personal, dar multe postari au fost sterse pe motive inexistente. Si numai postari potrivnice celor cu chf. Nu ti se pare dubios. Totodata constat si eu ca au disparut multi dintre cei care nu erau de acord cu "gasca" lui Zamfir. De ce oare? Cine isi da cu stangul in dreptul. 2. Jocurile de cuvinte ziaristice vad ca le faci numai cu cei contra sambatarului. Cand se chemau oameni la revolte de strada, la dat foc de banci, la batut bancheri, ' mneata nu iti exersai condeiul pe acele "opinii". Cand erau terfeliti, facuti betivi, golani, puturosi, gunoaie, curve, tarani, retarzi cei care nu erau de acord cu liderii chf, la fel, nu te-amvazut sa ii intepi cu penita pe oamenii pastorului. Deci, cine isi da cu stangul-n dreptu' maestre?

      Domnule Make, sa inteleg ca dati de inteles ca nu ati inteles ceea ce era atat de usor de inteles din primele doua propozitii ale post-ului meu? N-as prea crede !

      Mai degraba s-ar intelege ca se doreste aruncarea in derizoriu a oricarei pareri cat de cat obiective.  

      Daca nu-s postarile tale, atunci nu ai cum sa ai cunostinta cite au fost sterse, decit daca ti le printezi, ceea ce, trebuie sa recunosti, nu faci decit daca ai slujba sa monitorizezi site-ul BURSA si sa postezi pe el.

      In realitate, cred ca esti acel propagandist, care, dupa ce a postat unul si acelasi mesaj, la cinci articole diferite, care nu aveau nici o legatura cu subiectul mesajului (si a repetat gestul acesta si a doua zi), mi-a cerut sa-i dau explicatii personal, pentru ce i le-am eliminat. 

      Ti-am explicat in detaliu, cu seriozitate, in scris si ai afirmat ca imi respecti decizia. 

      Faptul ca acum nu mai semnezi Cristian Dac, Drac sau Dan, ci postezi anonim, arata ca ai mintit, ba chiar te folosesti pervers de corespondenta cu mine. 

      Mai intarita-ma, inca! 

      Iti voi indexa toate terminalele de pe care postezi si nu-ti voi mai raspunde niciodata, la nimic. 

      Ambele postari la care am replicat acum incearca sa terfeleasca ziarul BURSA - comportament rudimentar, de oaspete care-si jigneste gazda, cu nici un alt motiv decit ca nu-i singurul gazduit.

      Ceea ce bate la ochi este ca sint normal. 

      Ce era de inteles?

      Ca la un articol care face o relatare a declaratiilor si evenimentelor, fara sa contina nici o judecata de valoare sau apreciere formulate de autor, sari din baie ca ziarul BURSA promoveaza mila de stat in stil pur populist? 

      Nu, desigur, nu am inteles.

      Suceste-o cum vrei, nu este nimic de inteles, Cornele. 

      O singura precizare domnule director. NICIODATA nu m-am semnat cu pseudonime de gen Cristian Drac, Dac, Dan, Ban sau altele. Inainte de a-mi spune ca mint va rog sa demonstrati contrariul, multumesc.

      Schimbati-l!

      Nu i-a cerut nimeni sa se deconspire.

      Puneti unul antrenat. 

      Chiar nu imi aduc aminte unde am vazut ca astia pe care tu ii certi ca vor MILA DE LA STAT SI VOR O SCADERE DRASTICA A PRETURILOR LA CASE.... chiar vor asta... Chiar asa, ia spune tu cu subiect si predicat unde ai citit si de unde plagiezi chestiile astea... articolul din data de, de pe siteul ..., sau de la televiziunea... sau din comunicatul bancii nationale a rahatului cu apa rece pe care ti-l toarna tie in minte...

      Mai domnule Cornel Maican, ori esti impotent mintal, ori esti spalat pe creier, ori este de-a dreptul un simplu bancher de 1 (un) ban sau postac de 2 (doi) bani. 

      Despre mila de la stat pe care o pui tu in carca imprumutatilor, ori esti din tagma HOTILOR CARE STRIGA HOTII (ceea ce se cam dovedeste din modul in care prelucrezi niste afirmatii adevarate dar enuntate de catre tine doar pe jumatate - adica tot minciuna), ORI ESTI BOLNAV PSIHIC (iar locul tau este in alta parte - la spitalul cu oameni cu probleme de perceptie si comportament). 

      ===== 

      Nene Maicane, DE MILA DE LA STAT AU PARTE CEI CU PROGRAMUL PRIMA CASA, frumusica Folcut si probabil jumatate din tineretul bancher postac de pe aici. 

      O scadere drastica a preturilor la case s-a facut datorita crizei si mai ales datorita INCOMPETENTEI SEFILOR TAI SI PROBABIL A TA. 

      Iar un pret scazut pentru un apartament construit cu 40-50 de ani in urma este si normal. Si te ajuta pe tine si pe prietena ta Andreea Roibu sa nu mai platiti jdemii de euroi avans. 

      ===== 

      Acuma, pentru ca stiu ca sunteti dornici sa invatati ceva din aceste dezbateri si sa nu ramaneti cu mintea intoxicata de sefii vostri de 1 (un) ban, va recomand cateva lecturi suplimentare: 

      • Constituitia - iti da voie si tie sa te plangi si eventual sa cersesti MILA STATULUI din care faci parte; 

      • Declaratia Universala a Drepturilor OMULUI - cu mult mai multe dreturi de milogeala; 

      • Paul Hayne - Modul de gandire economic - Biblia incepatorului de studii economice de pe acest pamant, cu siguranta nici tu si nici sefii tai oportunisti si politruci nu aveti minima decenta sa va informati si sa informati corect opinia publica.... 

      • manuale despre PR si indoctrinare si indobitocire - disponibile la Editura BNR si BCE 

      • site-urile specializate in propaganda bancara. 

      ====== 

      Lista este una minimala dar de bun simt. Bun simt care va cam lipseste de la o vreme.

      Noi, astia mai prosti si mai cersetori va transmitem un pachet cu rahat si apa rece pentru masa de pranz! Pofta buna! 

    Eu zic ca Zamfir si Piperea sa isi plateasca frumos datoriile si sa ne lase in pace cu propaganda lor anti-banci. Au zis clar - toti doresc legea darii in plata dar sa profite cei care au dificultati nu toti speculantii. Ce mama ma-sii o fi asa greu de inteles?!

    1. Bancile sunt straine. Ce sens ar avea sa le injuram atat timp cat jupoaie populatia din Romania? E de prost gust sa ne pese de concetatenii nostri, mai ales ca putem folosi toate marotele "de dreapta" conform carora exista capitalism fara faliment.

      Bancile "jupoaie" oamenii in toata lumea , nu numai in Romania. Dar romanii spun ca de ce trebuie sa castige bancile. Va raspund eu. Ca sa supravietuiasca. Nu mai vreti banci ? Hai sa ne ducem in evul mediu, unde ar trebui sa fim noi ca natie. Si mie imi place sa injur tot ce nu-mi convine. E cel mai simplu. Sau hai sa facem o revolutie . Ce apare dupa aia nu conteaza ca asa suntem noi , mai destepti ca ceilalti

      Din toata aceasta Galceva a Gastelor legata de "Legea Darii" porninta de urecheatul de Piperea ( Avocat! nu uitati meseria lui) " salvatorul" propiilor clienti si de Zamfir, un un escroc care din mutra nu exprima nicun fel de incredere, singurii afectati vor fi tinerii.

      Cu actuala piata a muncii: locuri putine prost platite sau bine platite ocupate doar de incompetenti cu relatii, tinerii absolventi de facultate (nu scursurile care nu trec de bacalaureat) nu vor putea niciodata sa ia aiba o locuinta fara un credit ipotecar sustinut de parinti. Iar cu aceasta lege trecuta, nu vor mai putea niciodata NIMIC, punct! 

      Dar nu e o problema. Bancile vor rezista. Hotii, escrocii, mizerabilii vor rezista. Tinerii si prostii vor plati. 

      Asta este istoria definitorie a Romaniei. Este inscris adanc in ADN-ul nostru. 

      Tara asta nu mai are niciun viitor! 

      Asa este, dar stai linistit ca tinerii astia "prosti, curve, iresponsabili, postaci, betivi" sau cum mai sunt numiti nu vor sta cu mainile sa se uite cum altii isi fac nevoile pe viitorul lor. Nu trebuie mult facut ci doar spart mitul saracimii furate de camatari. Pus la fiecare articol al indivizilor astora biografiile grangurilor "amarati", proprietari de vile ca Voivozeanu, Bejan, fosti bancheri ca Iacob si Cristoforidis, poame ca Hadarean care tocmai a vandut un teren langa Sighisoara dar se plange ca e muritor de foame si multi altii ca ei. Pe cat punem pariu ca la anul pe timpul asta lucrurile vor arata altfel? Istoria a demonstrat ca nu e bine sa te pui cu tineretul si sa incerci sa ii scuipi in viata si in fata. Domnii astia se pare ca inca nu au invatat lectia, nu-i nimic, e destul timp...

      Galceava Gastelor (autor). Am 25 de ani si sunt doctorand.

      Nu sunt genial, dar nici tampit. 

      Sunt tanar si ma infoara prostia imposibil de realizat (din partea adultilor) a tinerilor uneori nefericit numiti "frumosi si tineri". 

      Sunt stupefiat de prostia si indiferenta grosolana a colegiilor mei. Cat timp pot manca "hamburgarul" la McDonalds's, pot vedea filme proaste piratate si pot da Like si Check In pe Facebook nu dau doi bani pe politica, pe cretinii care conduc tara asta (politicieni,ASF..etc), pe nimic ... 

      Cea mai mare putere a tinerilor nu e faptul ca pot topaii in strada atunci cand sunt manipulati ci INDIFERENTA...(manata de prostie). INDIFERENTA este indestructibila! 

      Sigurul viitor/ salvare a Romaniei, din pacate, este INDIFERENTA tinerilor! nu iesitul lor in strada. 

      Buna ideea, dar nu puse "biografiile" acestor domni pe comentarii de internet acolo unde sunt ingropate intr-un munte de jigniri si zeflemea. Trimise acolo unde isi deverseaza si ei minciunile si mizeriile, la parlament, presedintie, presedintii celor 2 camere, primarii, ministere, BNR, ARB si cam oriunde se poate, puse chiar si pe stalpii de iluminat, laolalta cu esantioane din comportamentul lor mizer si nepasator. HAIDETI FRATILOR ca ne nenorocesc viitorul, pe ei nu ii intereseaza ca suntem doctoranzi sau ca muncim! Nu ati citit? In mintea lor suntem curve, puturosi, naivi si postaci. Hai sa le demonstram ca nu suntem asa!!! Noi cei care am gustat din thrillerul vietii in chirie cu siguranta ca nu vom sta cu mainile in san si nici nu vom pleca la spalat vase, asa cum doresc dansii, in Italia. FACETI CEVA! Ati vazut bine ce mi-au spus mie"hai sictir cu planurile tale de viitor" Atat contam noi pentru ei! Ce ziceti? Mai stam sa lancezim sau ne punem pe treaba?!

      Nu inteleg legatura - aici comentam despre legea darii in plata . Eu , abia acum , si ma simt foarte prost , inteleg de ce a fost trimisa inapoi in parlament. Ne au pacalit ca este pentru noi cand ea era de fapt cu DEDICATIE ! Este foarte clar pentru mine acum ! Pana si pe viitor , isi fac unii un business , isi iau un imobil , daca ii creste pretul - e bine , daca ii scade - gata, il dau inapoi bancii si ii spun tzeapa . Tipic romanesc . Eu nu mai suport asa ceva . Cine plateste la sfarsit ?! Noi, pentru ca in cazul asta nu iti mai da nimeni credit !

      :)))) E bine ca te-ai prins in al 12-lea, macar. Hai sa iti explic eu care este legatura, nici eu nu intelegeam la inceput. Daca vei citi postarile de mai sus vei vedea ca toti cei ce sustin "legea" asta sunt niste indivizi extrem de reprobabili. Oameni cu vile, terenuri, credite mari prin familie, personaje platite gras ca sa faca propaganda etc. Si mie mi se parea ciudat la inceput cand citeam diverse nume, nu stiam cine sunt. Aloca putin timp, citeste comentariile despre initiatorii legii si ai grupului chf si ai sa te lamuresti. Iti va veni la inceput sa dai cu laptopul de pamant si sa pleci sa ii cauti pe fiecare in parte si sa ii iei la palme. Vei gasi usor comentariile respective, de obicei sunt cele inconjurate de cele cu injurii si jigniri ca deh, doare. De asta spuneam ca adevarata fata a acestor neni trebuie facuta publica pentru ca ei pozeaza in cetateni simpli, amarati, furati de banci, care nu vor decat binele nostru. Vor sa ni-l ia, mai bine spus. Aici trebuie inceput, sa se termine cu minciuna, așa cum am deschis eu ochii afland adevarul despre ei, asa cum sper ca vei deschide si tu, asa sper ca vor deschide toti, inclusiv factorii decizionali, iar acesti "domni" nu isi vor putea face mendrele pe vietile noastre. Citeste, sunt sigura ca nu te vei plictisi, intra si in arhiva ziarului, acolo vei gasi si mai multe despre ei.

      Din pacate te-ai prins cam greu, dar fara studii economice e normal acest lucru.

      TU si NOI vom plati pentru nemernicii sustinuti de Piperea si Zamfir. 

      Nu stiu de ce oamenii inteleg atat de greu ca in tara asta nimanui nu ii pasa de multimea simpla, indolenta si fara viziune. Cei putini din varf mizeaza pe "ochelarii de cal" pe care ii poarta Romania.

      Tara asta nu are niciun viitor! 

      Stii ce vor spune maine "amaratii", nu? Vor spune ca au iesit bancherii cu curvele lor la atac. Ah, nu va iert jignirea asta baieti nici daca va tarati prin noroi in fata mea. Ma rog. Multime indolenta suntem numai daca vrem 9.12, sa stii. Daca ne mobilizam si lovim acolo unde actioneaza si ei si le imprastiem peste tot "biografiile" si averile si interesele o sa ii dam noi in plata in cateva zile. Dar peste tot omule, nu numai pe net, pana si pe tomberoanele de gunoi sa citeasca lumea despre astia. Din pacate vad ca toti cei care gandesc ca noi nu prea iau atitudine atunci cand astia ii ameninta, ii jignesc pe cei care ii dau de gol. Normal, asa am aflat si eu si voi despre vilisoarele, terenurile si creditele astora. Hai sa iesim de aici, unde oricum suntem porcaiti si sa imprastiem biografiile, planurile si interesele astora. Le gasim in comentariile de pe la diverse articole, cu date, nume, dovezi. Pai, ce ne mai trebuie? Suntem mai multi decat ei, trebuie doar sa ne trezim, dar cat mai repede. Chiar aveti de gand sa ii lasam sa ne fure viitorul? Eu una, NUUUU!!!!

      Wow!

      Cristian Dac, Drac, Dan, Ban si-a schimbat nu doar identitatea, ci si sexul! 

      WOW! Va tine seful Dan in ture de noapte mai nou:)))) Vezi ca am mai demonstrat pe aici cine sunt si ca nu sunt Rotariu sau altii. Te faci de ras:)))) L-am provocat pe boss-ul tau sa imi dea add pe FB ca sa se lamureasca, n-am primit nimic insa, pe urma a inceput sa ma injure si sa spuna ca sunt "folcuta":)))) I-am mai dat unuia adresa unde stau, sa se lamureasca si el. TOATA ADRESA, mai putin nr. de apartament ca sa nu ma trezesc ca platesc usa babei de la care am inchiriat. Nu in ultimul rand, asa cum spunea si Rotariu, domnul Dan are acces la IP meu, deci, daca dansul nu m-a acuzat de "schimbare de sex" cred ca s-a lamurit si el. Chiar nu va dati seama cat sunteti de penibili?!:)))

      In toata Europa de Est tot acestia au fost initiatorii? In Ungaria de ex.?

      Intr-un autobuz sunt 51 de oameni

      1. Buzunareste oameni. 

      2.La 10 oameni le ia portofelele 

      3. 40 de oami ce ar trebui sa faca? 

      Doamna/domnisoara Andreea Roibu tu esti din cei 40 de oameni CE FACI?

      Noise-ul de mai sus e generat de un singur securist dereglat. Pana cand vor fi adoptate legile falimentului personal, bancile straine isi vor fi facut exitul complet din Romania, iar securistii dereglati care le-au luat apararea vor continua sa fure populatia din Romania. De zeci de ani fac acelasi lucru, nu se schimba decat mijloacele.

      Hahahaha ! Ce treaba au securistii ?! Pe astia de la bursa ii platesc sigur samsarii imobiliari , m am convins si de astia

      Cum ii platesc si pe zamfir si piperea , care fac propaganda inclusiv impotriva BCE . Din pacate nu vad ca arata ca niste samsari din Titan , cu BMW uri de Bulgaria

      Reteaua Popa BXD? Credite preferntiale? Bancile ofera credite nerambursabile tuturor sau doar securistilor mafioti?

      Asta chiar nu stiu - aici sunt de acord sa se investigheze si daca sunt credite nerambursabile date aiurea in tramvai - sa se raspunda si sa se duca la puscarie cine e responsabil . Ceea ce eu nu inteleg este aceasta uriasa sustinere pentru acesti 2 ciorditori - piperea si zamfir . Cine e domne acest piperea , ce cauta in Parlamentul nostru , al Romaniei , de unde castiga el 50000 de euro si ce cauta la televizor ? Nu se vede ca e platit ? Chiar asa prosti suntem ?

      Daca nu stii tu cine sunt Piperea si Zamfir, inseamna ca sunt hoti. Intereseaza-te. Eu n-am auzit de niciun sarantoc cu creierul in batista sa fi facut vreun bine cuiva. Oamenii de caracter, dupa ce si-au indeplinit lista de obiective, isi pot indrepta atentia si catre semeni. E chiar atat de simplu, dar imposibil de inteles de catre securistii care ne poarta de grija, nu cumva sa nu suferim in chinuri cat sa le satisfacem poftele ciobanilor.

      Make Don raspunde tu la intrebarea 9.17 pana ce se trezeste Andreea.

      Multumesc. 

      Make Doon sper ca nu numeri pe degete.

      De ce vine raspunsul asa de greu? 

      Sa inteleg ca tu stii cine sunt. Atunci cine o fi securistul?!

      Am vorbit cu prietenul tau si o sa iti trimita pentru uzul tau dar si al "babei de la care ai inchiriat" cativa prieteni de la gara din Koln. Si atunci o sa iti dai seama de ce ai pierdut degeaba timpul pe aici....

      Si mai ales cat suntem noi de penibili... 

      Piperea si Zamfir vor sa revizuiasca legea cat mai repede. Toata harneala cu samsarii imobiliari e prosteala pe fata. Evident samsarii imobiliari, securistii si sectia financiara a Securitatii, BNR, lucreaza impreuna. Vrei sa spui ca Piperea si Zamfir sunt in slujba lui Isarescu? Mie nici macar nu mi se pare amuzant nivelul vostru de inteligenta.

      Make donule, eu nu vreau sa te jignesc . Cu inteligenta mea asta atat de scazuta , te intreb de ce trebuie revizuita legea daca e asa buna ?! Pentru ca era facuta pentru cei care au ramas cu imobile ce nu mai valoreaza nimic. Si tot pozeaza in binefacatorii populatiei , asta e ceea ce nu suport eu . Eu pe tine nu te jignesc, dar eu nu am nimic nici cu bnr ul nici cu bce ul nici cu bancile nici cu tine nici cu saracii oameni care ii cred pe mascaricii astia - singurul lucru pe care nu il mai pot tolera este aceasta dezinformare si manipulare . Legea era cu dedicatie . Daca nu vedeti asta, aia e - treaba voastra

      Sper ca nu esti politician.

      Te rog sa iti pui mintea la contributie si sa raspunzi la aceea intrebare.

      Sunt doar 3 categorii de oameni, Tu esti unul care se uita ce faci? 

      Andrea tot doarme.

      Andreea e ocupata, redacteaza plangerea penala pentru baiatul cu "prietenii din Koln". Daca s-a ajuns la amenintari cu violul e grav! Constat ca voi chiar nu va dati seama cat rau va faceti. Un print screen cu postarea respectiva a plecat deja catre cancelaria primului ministru si arb. Pana maine la ora asta se va raspandi peste tot. Mersi Ion Ion Tiriac.

      Primu ministru?

      Dupa aceea roago te rog sa raspunda.

      „toti cei ce sustin "legea" asta sunt niste indivizi extrem de reprobabili. Oameni cu vile, terenuri, credite mari prin familie, personaje platite gras ca sa faca propaganda etc.” - fii atenta cat esti de bine informata:

      1. nu am vila. Oricand iti pun la dispozitie fotografii din apartamentul comunist in care locuiesc cu trei copii 

      2. nu am niciun fel de teren 

      3. nu am credite mari in familie 

      4. nu sunt platit de nimeni, cum in mod absolut ticalos regurgiteaza un nimeni pe-aci 

      5. nu am schelete in dulap :) 

      6. pt toti ignorantii - si in special pentru otravitul habotnic: nu am nicio legatura cu adventistii (sau sambatarii, cum ii batjocoreste defaimatorul ala).  

      Daca vrei sa stii cine sunt, da-mi un mesaj in privat si stam de vorba oricand. 

      Daca e vorba de luat la palme, am zece mii de motive sa te iau eu pe tine la palme pentru ca ma murdaresti, dand mai departe ineptii si informatii false pe care fie ti le-au servit altii, fie esti rau intentionata si, posibil sa fii si tu vreo banchereasa.  

      „pozeaza in cetateni simpli, amarati, furati de banci, care nu vor decat binele nostru” - eu nu pozez, dar stiu sa fac poze altora. Si da, sunt amarat dintr-un punct de vedere, furat de banca la greu (iti povestesc in privat daca vrei) si vreau binele celor trei copii ai mei! Apropos, Andreea, tu cati copii ai? 

      „nu isi vor putea face mendrele pe vietile noastre” - in primul rand mie nu-mi convine sa-si faca aia cu enspe mii de euroi salar, mendrele pe viata mea si a copiilor mei si a altor zeci de mii de romani ingenunchiati de sistemul imputit de escrorherie cu acte, practicat in Romania si sigur ca, puternic zguduit acum de initiativa Piperea - Zamfir! 

      Stimate domn anonim, vad ca sapi tot internetul sa gasesti ceva compromitator despre toti cei care incearca sa isi gaseasca dreptatea. In cele din urma ai ajuns sa scri si de mine. Ma bucur! Printr-un simplu search pe Google poti gasi faptul ca eu am un teren de vanzare, nu are rost sa discutam detalii - deja le sti. Mai rau este ca tu care te crezi onest si faci apel la acesta virtute, dezinformezi. M-as bucura de reclama ta daca ai spune ca inca am acel teren de vanzare si nu ca l-am vandut. Ba mai mult as aprecia sa spui ca si casa pe care am cumparat-o cu banii din creditul CHF, este de vanzare. Credit care desigur a fost o mare pacaleala si care in continuare este sustinuta de BNR si banci.

      Deci totul este la vedere, deci ceea ce intreprinzi aici este doar o incercare de manipulare a celor care citesc aceasta publicatie. Daca ai fi avut macar un pic de demnitate nu ai scrie sub anonimat, atacind atatea persoane. De fapt sti ce cred? Ca in curand nu vei mai avea loc sa scri in pomelnicele tale numele celor care duc acesta lupta, nedreapta.  

      Vad ca tratezi problema tinerilor si te felicit. Trebuie sa iti spun ca si eu sunt tanar si restul persoanelor implicate. Stiu foarte bine ce inseamna asta, pentru ca eu sunt unul dintre cei care au rezistat in aceasta tara pe forte proprii. Ca sa sti si mai bine povestea mea iti spun ca am inceput prin a sta in chirie de la varsta de 20 de ani si din pacate datorita creditului in CHF, se intampla sa stau in continuare in chirie si sa nu ma pot bucura de ceea ce am cumparat. Deci ceea intreprind eu, este chiar in favoarea tinerilor din generatii mai noi si nu numai. Imi dorec ca fiul meu sa poata trai in acesta tara mai bine decat mine, sa poata sa intre cu incredere in banca si sa nu fie inselat, sub pretextul capitalismului. Sa nu fie tratat ca un gambler. Eu pentru asta ma lupt, dar tu? 

      Iti mai spun ca tineretul a inceput sa isi dea seama mai bine decat iti imaginezi de manipularile pe care le fac cei ca tine si in special cei care te platesc pentru astfel de mizerii.  

      Pledezi in cel care arata dreptatea, dar nu esti in stare sa postezi sub indetitate. Ciudat! 

      Legat de legea darii in plata, trebuie sa iti spun, asa cum i-am transmis si Domnului Zamfir, ca de fapt mie nu mi se potriveste. La creditul meu a girat soacra-mea apartamentul, cum ar fi sa o scot afara din casa? Mai mult, eu am un credtit de nevoi personale, dar cu ipoteca. Ultima manipulare insa, a lui Isarescu este de fapt ca aceasta lege o doreste BNR-ul dar numai pentru cei cu credit pentru locuinta, nu specifica nimic de cei cu credite de nevoi personale cu ipoteca,care de fapt au o pondere mult mai mare decat a celor cu credit pentru locuinta. 

      Totoda, chiar daca repet ce au mai spus si altii, aceasta lege este cel mai bun lucru care se poate intampla de la revolutie pana la intrarea ei in functiune. Am sa pun si de ce. De fapt este legea care va pune pe aceeasi treapta de egalitate, consumatorul fata de banca, lucru care pana acum nu s-a intamplat. Astfel orice tanar va avea posibilitatea sa negocieze cu banca. Eu, si alte cateva sute de mii de persoane nu am avut aceasta posibilitate, mi s-a pus un contrac in fata in momentul semnarii. Ca sa constat peste ani, ca este plin de clauze abuzive. Despre asta vorbim, si daca ai fi fost un om drept, ai fi inteles pana acum, insa continui prin aceste incercari jalnice sa manipulezi. Pe mine nu ma sperii cu nimic, pentru ca am vazut destule la viata mea. Faptul ca ma faci poama fara sa ma cunosti si faptul ca ma ameninti ca am sa intru la puscarie nu are nici un fel de relevanta pentru nimeni, atata timp cat tu vi doar cu afirmatii fara nici un fond.  

      Nu pot spune acelasi lucru despre cei care au inselat si furat atatia oameni. Inca un lucru, ar fi bine sa te gandesti la faptul ca foarte multi dintre tinerii despre care vorbesti, sunt de fapt fii, rudele si prietenii celor aflati in aceasta situatie. As mai avea mult de scris insa sunt convins ca este doar pierdere de timp. Nu am sa mai revin sa iti scriu.

      Sper ca mintea de pe urma sa te ajunga din urma! 

      Loobi bancar nu e legiferat in Romania spune arb.

      Atunci e legala iesirea Bce, bnr? 

      * Despre arb

      A treia fraza. 

      Oohh, ce bine ca v-am prins domnule Cristian. Andreea nu poate raspunde momentan, o problema tehnica a site-ului Bursa, sunt sigur ca se va remedia in curand. Pana atunci, va spun eu ce cred ca trebuie sa faceti ca sa accepte toti legea:

      1. Sa va asigurati ca nu va taia accesul tinerilor de gen Andreea sau cel cu "Gastele" la credite. Acestia nu sunt nici betivi, iresponsabili, naivi sau de moravuri usoare. Nu! Au aceleasi dorinte pe care le-ati avut si dvs.  

      2. Sa va debarasati de indivizi cu interese gen cei de care s-a vorbit pe aici. Ii stiti dvs.  

      3. Sa va distantati de toti derbedeii care nu fac decat sa jigneasca orice om care nu e de acord cu ei. Dvs. va plangeti ca s-a facut haz de religia dvs, sa va dau eu o lista cu toate amenintarile, acuzele si injuraturile celor care sustin legea? Cred ca va veti ingrozi.  

      Faceti astea si chiar veti fi niste eroi. Nu poti insa sa te astepti ca lumea sa te aplaude atunci cand se vorbeste de avansuri de 50-60% iar sustinatorii dvs. raspund cu " hai sictir"sau "stati in chirie ca sa fie creditarea responsabila".  

      Acesti oameni nu v-au gresit cu nimic domnule Cristian Dan, au fost aruncati de catre banci in ecuatie. Iar mesajul primit din partea unora dintre dvs a fost unul de repulsie si nepasare. O atitudine corecta ar fi fost sa va asezati la masa discutiilor si cu acesti oameni. Sa stiti ca nu sunt nici sacali si nici iresponsabili, daca erau asa nu isi mai doreau case ci nopti in cluburi. Nu se arunca in bratele bancilor ca sa "le ingrase" ci pentru ca nu au alte optiuni, daca ar fi putut dispune de aceste sume in cash va asigur ca nici macar nu ar s-ar fi uitat in directia vreunei banci. Oamenii ca Andreea sunt speriati domnule Dan, iar atunci cand li se raspunde cu violente si injurii sunt inraiti, nemaiavand ce sa piarda. 

      Faceti ce v-am spus mai sus si toata lumea o sa va fie alaturi. Ramaneti in acelasi registru de discutii si nepasare si va veti atrage cat mai multi dusmani. Tineti in continuare la orgoliu cu chestii ca "nu negociem cu nimeni fiindca nici banca nu a negociat cu noi" si in loc de viitori aliati veti avea viitori dusmani.

      Sper sa reflectati la cele spuse de mine. O seara buna. 

      Eu zic ca in Romania nu e bine sa se faca ceva pt chf ca a iesit domnul de la Bce, in rest in Europa de Est e ok.

      Site-ul BURSA nu a avut nici o problema zilele acestea.

      Ar trebui sa stati de vorba si cu unii cititori si sa stim si noi unde trebuiesc intelese ghilimele chiar daca nu sunt puse, ca de asta sunt unii ziaristi, ca sa poata sa citeasca si printre randuri, cand e cazul.

      Domnu' Hadarean, nu te-a amenintat domne nimeni cu inchisoarea, ce te-a apucat. Dumneata ai incercat sa bagi la puscarie 2 cetateni nevinovati! Noroc ca aia din complet erau zdraveni la cap si i-au achitat pe saracii oameni cu cateva zile

      inainte de Craciun, sa poata face si ei sarbatorile linistiti, alaturi de familie. 

      Mare ti-e gradina!

      Bai Gadea, tie pot astia sa-ti puna toate semnele de punctuatie, ca tu o tii pe-a ta - bolnav, vandut, corupt, nu conteza de ce. 

      Ma uitai in sus si vazui ca ei stau de vorba cu unii cititori.

      Deci, ce dracului balmajesti aici?! 

      Recunoaste ca tipul este genial!

      Andreea alias anonimul.alias Rotarul, bai Muncitorilor, ce misto va dati mesaje apoi aplaudati la ele. Mai jegosilor. parca munceati vreo 12-13 ore pe zi, va spetiti sa strangeti bruma de bani pentru avansul la cutiile de chibrituri,. cand colo ce imi vad ochilor.... toata ziulica pe net... injurandu-l pe Piperea sau Zamfir.

      Clubul Doritorilor de Apartamente s-a trezit din hibernat si ameninta clientii napastuiti de clauze abuzive .

      Bai zabaugilor, ciubucarilor, la targhet , la munca pe relatii contractuale corecte legale, nu FURTURI, CLAUZE ABUZIVE, EXECUTARI SILITE SMENUITE, VANZARI DE CREDITE CATRE FIRME FANTOMA patronate de un sistem bancar ce a distrus milioane de oameni din toata lumea timp de 7 ani si inca continua. 

      Buna seara. Ce bine e ca vorbiti cu persoane reale si nu cu postaci anonimi si plini de animozitate, este?

      As dori sa va atrag atentia, in primul rand, asupra faptului ca, desi statul in gazda mie mi-ar aduce un confort sporit in momentul asta pentru ca rata pt un apartament comunist plin de probleme, este mai mare decat o chiria intr-un apartament nou si mobilat, eu nu mi-am cumparat apartament ca sa-l dau bancii. Eu l-am cumparat de buna credinta, dar nu am fost creditat cu buna credinta. Si atunci am constatat ca legea asta poate fi o parghie care sa reglementeze oarecum relatia banca-client, in sensul ca mai taie din epoletii sacalilor astora care nu se mai satura de distrus debitori.  

      Ma bucur ca vorbiti despre tineri care au dorinte sanatoase si normale - acelea de a avea o familie si un camin. Si eu ma consider tanar si desi am trei copii ma intereseaza viitorul lor - n-as accepta sa-i vad in aceeasi situatie cu mine, din cauza gulerelor albe care, in viziunea mea, ar trebui sa infunde niste puscarii pentru inselaciune, trafic de influenta si altele... 

      Nu sunt sub nicio forma de acord cu amenintari cu violul sau alte corectii, asa cum nu accept ca un postac anonim sa jigneasca o mama cu credit in CHF, in prezent insarcinata, dar care lupta sa iasa dintr-o relatie toxica in care a fost prinsa de Bancpost. Fara nicio jena insa, recunosc ca i-as trage acelui postac vreo doua palme pentru obraznicia de a jigni o femeie insarcinata si pe care nici macar n-o cunoaste. N-are sens sa m-ascund sau sa joc teatru - inca n-am atins pragul de a ma lasa rece astfel de obraznicii. Pentru ca ii cunosc foarte bine pe unii din cei carelupta umar la umar cu mine si nu permit sa fie atacati cu marsavie.  

      In rest, acuze, injuraturi si huliganisme - va dau dreptate - nu sunt la locul lor si nu folosesc la nimic,eventual la a prejudicia o cauza dreapta.  

      Daca ati fi citit articolul Iuliei Birtea despre statul in chirie, ati fi vazut ca suntem oameni perfect normali si cu bun simt, care NU DORIM DE FAPT IN CHIRIE, CI DORIM SA FIM TRATATI CA PARTENERI DE AFACERI - caci in esenta asta suntem - CONSUMATORI DE SERVICII. Ori cand eu iti cumpar un serviciu, tu nu ma prostesti pe mine ca mi-ai vandut sine de tren (dau un exemplu) care nici nu se contracta la frig si nici nu se dilata la caldura (decat in parametri de siguranta) pentru ca eu transport persoane (concret, depinde o familie de mine) si cand constat ca m-ai prostit si ca produsul vandut nu e in parametri, atunci asteapta-te sa te caut in gaura de sarpe si sa te „execut” (silit - sic!) daca e nevoie, pentru ca nu te joci cu viata oamenilor. Probabil stiti ca sunt deja peste 30 de victime ale bancilor. In ritmul asta putem ajunge usor din urma Colectivul. Poate atunci se va misca ceva si in piata serviciilor financiare, in favoarea consumatorilor, nu? 

      Cand se vorbeste de avansuri de 50-60%, asta nu o facem noi. Bancile care conditioneaza creditarea de astfel de avansuri, sa plece la plimbare si sa-si gaseasca alti fraieri. Dvs vorbeati de amenintari. Asta cu 50-60% nu este amenintare? Am cerut noi asa ceva, sau asta a fost momeala aruncata de bancheri spre a manipula opinia publica? Si oricum, dintre imprumutatii in CHF sunt destui care au dat avansuri de zeci de procente. Eu am dat un avans de cca 35% si n-am mai murit. Si nici nu sunt un om bogat. 

      Spuneti „Acesti oameni nu v-au gresit cu nimic domnule Cristian Dan, au fost aruncati de catre banci in ecuatie”. Eu nu stiu cine sunt acestia, pe noi nu ne-a contactat nimeni direct, altfel am fi stat de vorba cu oricine. Dar aveti dreptate, ei sunt carnea de tun a bancilor, o alta miscare marsava a gulerelor albe - invrajbirea debitorilor in CHF cu cei in EUR sau USD, a debitorilor cu depunatorii, a creditatilor cu viitorii creditati. DEZBINA SI CUCERESTE! E fumata treaba.... 

      „O atitudine corecta ar fi fost sa va asezati la masa discutiilor si cu acesti oameni”. Repet, nu stim cine sunt ei... Si nu este cazul sa negocieze cu noi... Asa cum am mers noi in parlament, la ANPC, la Presedintie, cu studii, cu documente prin care am demonstrat clar ticalosia bancherilor, cu notificari spre organisme internationale de protectie a consumatorilor, au si ei libertatea s-o faca. Insa, in general si in majoritate, noi nu am atacat debitorii in lei sau pe cei in alte valute. In schimb suntem atacati cu nerusinare de toti ametitii care nici macar sa stea sa ne asculte, nu au bun simt. Zilele trecute mi-am intrebat o colega de serviciu de ce s-a „lacomit” sa ia credit in euro si de ce nu a luat in lei. Raspunsul ei a fost normal si de bun simt: era cea mai buna oferta la momentul potrivit. Poate ca reactiile deplasate, derapajele unora dintre noi sunt un raspuns la acuzatiile „eminentelor” de gen Guran, Folcut, Preda, Bogza etc... Sau, poate ca sunt venite ca reactie la jignirea venita din partea unui ticalos de presedinte de banca din Romania, care atunci cand s-a pus problema imprumutatilor in CHF, a spus-o in fata top managementului: „FUCK THEM”. Imi pare rau ca aceia care l-au auzit nu fac publice aceste iesiri, de teama ca-si vor pierde serviciul. Dar la asemenea derapaje, despre care noi stim din surse interne - respectiv angajati ai bancii respective - vi se pare deplasat daca si noi avem derapaje... Iertati-ne, incercam sa nu se mai repete.  

      „Sa stiti ca nu sunt nici sacali si nici iresponsabili, daca erau asa nu isi mai doreau case ci nopti in cluburi. Nu se arunca in bratele bancilor ca sa "le ingrase" ci pentru ca nu au alte optiuni, daca ar fi putut dispune de aceste sume in cash va asigur ca nici macar nu ar s-ar fi uitat in directia vreunei banci. Oamenii ca Andreea sunt speriati domnule Dan, iar atunci cand li se raspunde cu violente si injurii sunt inraiti, nemaiavand ce sa piarda”. Vreau sa cred ca sunteti de buna credinta.... Ma bucur ca oamenii isi doresc camine si nu nopti in cluburi. Insa, luati un calcul un aspect: dvs spuneti ca astfel de oameni sunt speriati. Ce spuneti insa de cei care AU APUCAT SA IA CREDITE IN CONDITII DE INSELACIUNE, iar acum sunt pe punctul de a fi aruncati din casa, cu doi copii, si urmariti pe viata. Sau ce spuneti de cazul acelui executat silit, de pe site-ul profit punct ro - cautati acolo articolul despre „Cum a ajuns un român să-și piardă casa luată pe credit și să datoreze băncii mai mult decât a împrumutat”. Eu il cunosc personal pe individ. Povestea lui este una dramatica. Tocmai de-asta nu accept sa fie batjocoriti astfel de oameni de buna credinta, ale caror vieti au fost distruse deja, de bancheri si postaci anonimi platiti sa-l urmareasca pe Cristian DAN.  

      „nu negociem cu nimeni fiindca nici banca nu a negociat cu noi” - acest „nu negociem cu nimeni” nu se refera la consumatori. Pentru ca si copiii nostri vor fi viitori consumatori. NOI NU NEGOCIEM NIMIC DIN DREPTURILE NOASTRE. Va dau un exemplu: pe mine Banpcost m-a solicitat pentru un fel de negociere, mediere, sau cum or mai vrea ei s-o impacheteze. Cand am spus ca vreau sa particip la acea negociere insotit de un expert in servicii financiare, s-au dat la fund. Cand le-am propus o varianta de negociere prin care banca sa-si asume parte din minciunile pe care mi le-a vandut, a refuzat. Cand am mai si aflat ca Bancpost raporteaza la ANPC date confidentiale despre mine si activitatea mea, normal ca mi-a sarit mustarul si am decis SA NU MAI NEGOCIEZ NIMIC. Ce sa mai negociem? Sa fiu de acord sa-mi restituie mai putin decat mi-ar datora pentru ca m-au mintit si m-au abuzat? Nu, domnule, nu mai negociem! La asta face referire „ne-negocierea” noastra, nicidecum la a nu fi dispusi sa discutam civilizat cu alti consumatori de buna credinta.  

      Si va mai spun ceva: gradul de ticalosie al acelui postac(i) care isi face veacul pe aici, rezulta foarte clar din faptul ca e „anonim”, ca sa nu poata fi atacat in instanta pentru calomnie sau afirmatiile eronate pe care le face pe-aci despre Cristoforidis, Bejan, Cristian DAN, Hadarean si altii, cu scopul de a manipula. 

      Legat de atacurile referitoare la religie - astea sunt interzise prin Constitutie. Dar nu mi-e rusine sa afirm public ca nu impartasesc doctrina ortodoxa pe care am studiat-o cu foarte mare atentie si pe care am practicat-o (nu de Pasti sau Craciun) vreme de ani de zile, cu cea mai mare sinceritate. Nu stiu cati dintre postacii de aici au mers vreodata la spovedanie ca sa ceara ajutor preotului sa fie eliberati de anumite vicii. Ei bine, eu am facut-o. Dupa ani de cercetari insa, m-am lamurit ce sta in spatele organizatiei BOR. Ca sa fie limpede tuturor postacilor si cititorilor de aci, EU NU FAC PARTE DIN NICIUN CULT CRESTIN. Am prieteni ortodocsi, catolici, neoprotestanti pe care-i apreciez si ii consider oameni de valoare si cu care colaborez si lupt umar la umar pentru dreptatea clientilor bancari sau pentru pastrarea ideii de familie traditionala. Doctrinar insa nu impartasesc nicio viziune, practica, teorie, teologie etc care nu are fundament biblic. Nu sunt sambatar (de fapt se spune adventist) pentru ca nu cred in doctrina dnei White - si in general nu prea cred in doctrinele religioase impuse de doamne. Nu primesc niciun ban de la niciun fel de confesiune religioasa - cum in mod fals a postat pe-aci anonimul mincinos - pentru ca nu fac parte din vreo confesiune religioasa. Nu accept sa fiu etichetat ca „pocait” pentru ca nu fac parte din Alianta Evanghelica. Cunosc prea multe dedesubturi ale fenomenului de manipulare religioasa, la fel cum am ajuns sa cunosc si manipularile bancherilor - asta ma face, poate, atat de vehement si agresiv cand e vorba de incalcarea drepturilor oamenilor de a fi informati corect. In religie, ca si in banca, SE MINTE. SI SE MINTE CU NERUSINARE. La un moment dat erau doua categorii pe care nu le puteam suporta: popii - care ar trebui sa slujeasca adevarul, or in majoritate covarsitoare sunt ipocriti si medicii care nu opereaza daca nu le bagi in buzunar „dreptul”. Acum mai am o categorie trecuta pe lista neagra: bancherii cu gulere albe, ceasuri de zeci de mii de euro si vorbitori de banchereza.  

      Da, am am reflectat la ce spuneati.

      O seara buna. Sau o buna dimineata... 

      Domnule Dan, imi rezerv dreptul ca pentru inca o bucata de vreme sa imi pastrez anonimatul. Nu cred ca e ceva de condamnat, chiar unii dintre sustinatorii legii se semneaza cu numele unui criminal

      in serie, Robin Hood, Make Don, Ion Tiriac sau altele. 

      Hai sa ne calmam o vreme! E ingrijorator faptul ca am ajuns sa ne amenintam cu violuri, batai, politie, tribunale, poze pe stalpi sau cine mai stie ce. Nu asta e scopul discutiei. 

      Nu a trimis nimic nimeni catre nimeni domnule Dan, va asigur de asta. Nu isi doreste nimeni sa va faca rau in mod deliberat. Va rog sa nu credeti ca spun asta de frica bataii, judecatii sau a altor motive. NU! Nu vrea nimeni sa va faca rau!De la balacareala pe net pana la fapte in viata de zi cu zi e cale lunga.  

      O sa incercam, sper cu totii, sa asteptam deznodamantul povestii. Sper insa ca stiti ca daca legea trece in forma actuala iar bancherii se vor "tine de cuvant", toata lumea va arata cu degetul inspre dvs.

      Repet, hai totusi sa ne calmam un pic si sa ne vorbim cand o sa ne punem bine ordine in idei.  

      P.S. pe viitor poate incercati sa nu mai aveti chiar atat de multa incredere in unii si altii. E doar un sfat prietenesc. Si sa mai stiti ceva: nu sunt bancher!

      Frumos,de ce nu te vad la televizor?

      Sa scrii asa ceva iti trebuie cap, orice tribunal nu o sa va dea castig de cauza.

      Dar nu e exclus cum e looby bancar in lume, atunci platim fiecare cate 1 ron si gata.

      Sunt curios daca Ciolos citeste asa ceva. 

      V-au adus baietii exact unde au vrut. Voi sa ii dati pe ei in judecata, ei sa va dea pe voi si astfel toata lumea sa urmareasca batalia dintre voi in timp ce altii se "ocupa" de lege dupa bunul plac. O diversiune chiar bine gandita daca cei anti lege chiar sunt angajati ai bancilor. Romanul fiind iubitor de scandal, faceti singuri calculele.

      Pai s-a ajuns exact la ce au vrut sacalii: la dezbinarea natiei. Asta a facut si Guran, cand a dat de inteles ca prostii care au luat credite in CHF sa-si asume si sa taca. Iar cand a fost cazul Colectiv l-am abordat si eu si i-am zis: `uite dragule, gandirea ta: prostii care au intrat in Colectiv fara sa vada ca geamurile erau batute in cuie si capacitatea localului era cu mult depasita de multimea din interior, sa-si asume si ciocu mic... De ce sa fie spitalizati in strainatate, in timp ce altii mor pe capete in spitaleel noastre imputite?` Nu i-a convenit si m-a blocat. Dezbinarea e arma lor. Si din pacate au reusit sa ne invrajbeasca pe unii impotriva altora.

      Nu e cazul de violuri si batai... Asta e limpede. Omul la nervi spune multe, insa cred ca am ramas cerebrali in ambele tabere - pro si contra lege.  

      Daca legea trece in forma actuala si bancherii se vor tine de cuvant, statul ar trebui sa se ocupe de creditele ipotecare printr-o banca special creata pt asta - poate fi CEC-ul - sa continue creditarea in sistem Prima Casa exact cu acelasi avans si dobanda de acuma, conditii care in esenta sunt bune - iar camatarii care au facut pe desteptii si cer avansuri de 80% n-au decat sa-si inchida sandramalele si sa plece in grecia sau austria sau de unde au mai emigrat incoace. Nu va plange nimeni dupa ei. Si va fi liniste si pace.  

      Pe ei ii arde de samsarii imobiliari. Pai bine, eu sau Zamfir sau Piperea am dat credite pt construit cartiere, unor speculanti, pe persoana fizica? NU!!!! Atunci cine-a facut-o sa suporte consecintele. Dar nu distrugi zeci de mii de familii de imprumutati, pt 50 de bisnitari care s-au imprumutat cu milioane de euro. La un moment dat a fost intrebat Cinteza, parca, de ce nu l-au executat pe ticalosul ala care luase o suma colosala si nu platise nimic din credit. Si n-a raspuns... S-a facut ca ploua. Pai atunci, n-au decat sa-si asume.  

      Oricum, daca vor cere acele avansuri astronomice, vor falimenta, asta e clar. Si vor ramanea in piata doar bancile care stiu sa-si respecte clientii si sa crediteze responsabil.  

      Si eu imi cer scuze ca te-am numit "pastor al congregatiei chf" si altele. Am aceeasi parere, cred ca am ne-am incrancenat prea mult. Cineva vorbea mai sus de procese, plangeri penale, terfeleala in public. Sunt complet contra, material ar fi destul de ambele parti, dar cui i-ar folosi asta in afara de cativa ziaristi care si-ar asigura materialul jurnalistic, cativa procurori care si-ar face norma sau avocati care si-ar umple buzunarele?

      Ca sa intelegi si sa nu mai existe speculatii, daca tot ai si tu dovada de sinceritate, chiar asa ma numesc. Nu sunt bancher, nu sunt sacal, nu sunt postac sau altele.  

      Chiar ma numesc George Rotariu, am 28 de ani si am ajuns aici printr-un link postat de cineva pe FB-ul prietenei mele. Prima care a comentat a fost ea si a fost facuta in toate felurile, pe urma am preluat eu fraiele. Asa am inceput sa citesc tot ce au spus reprezentantii bancilor despre deponenti si viitorii creditati. N-am sa te mint si am sa iti spun ca m-am vazut in ambele pozitii afectat. Si in calitate de deponent, intreg salariu meu intra intr-un cont la BT, dar si calitate de viitor creditat. Cred ca iti dai singur seama de ce imi pun luna de luna salariul intr-un cont. Dupa ce faci asta timp de vreun an si pe urma citesti ca tot ce ai strans o sa fie insuficient pentru ce ti-ai propus, nu prea iti pica bine. Mai pune la calcul si faptul ca ai umblat pe la Alpha si Intesa ca sa iti achiti niste carduri vechi de la munca, comisoanele alea mai bine zis, ca sa nu intri in B.C. si poate ne intelegi si pe noi mai bine. 

      Cred ca ne-am lasat toti dusi de val si ne-am luat dupa tonul radical al unor colegi la discutie asa cum sunt "Ortodoxul" si cel cu "Clasa Muncitoare" sau "Tiriac". Sper ca n-ai nimic in potriva insa daca unii vor continua sa nu prea sa fie de acord cu domnii Piperea si Zamfir, daca se exprima intr-un mod civilizat si ii ignora pe cei enumerati mai sus? 

      Hai sa iti spun eu ce ma deranjeaza la Piperea si la Zamfir: 

      Avem un avocat SPECIALIZAT in probleme bancare. Un fin cunoscator al sistemelor bancare. Tu chiar poti sa imi spui mie ca el nu cunostea efectele mecanismului loan to value? Pentru ca eu unul nu cred ca e adevarat ce spunea un alt ins pe aici si anume, "bancile i-au aruncat pe viitorii creditati in ecuatie". Nu cred asta, bancile au un mecanism de auto-aparare, pe care sunt sigur ca Piperea il cunostea, ii cunostea efectele, dar a ales sa le ignore. Intelegi ce ma deranjeaza pe mine la Piperea? Am inteles eu de pe net cam care e treaba, el nu stia? 

      Tu spui"daca vor cere acele avansuri astronomice, vor falimenta, asta e clar". Suna logic, dar sa nu uitam ca banca traieste din dobanzi. Daca ea nu va avea certitudinea ca din vanzarea casei, in caz ca o dau in plata, isi va recupera banii dar si dobanzile, atunci nu va mai da banii. De ce? Pentru ca situatia e cam aceeasi ca cea in care nu v-or mai da credite. Eu consider, sa dea Dumnezeu sa gresesc, ca ei vor prefera sa creasca mult avansurile si alte cheltuieli, sa umble si la gradul de indatorare, dar sa aiba o certitudine ca isi vor incasa dobanzile, stiind ca aia ca mine si ca multi altii, vor face pe dracu'-n paispe' ca sa faca rost de bani si sa obtina creditul. 

      Intelegi care e problema? Practic niste oameni care si-a facut niste planuri, chiar daca unii ii porcaie pentru asta, niste economii, se vad acum in fata unei situatii extrem de incerte. Nu se stie care vor fi pe viitor conditiile de creditare, avansuri, grad de indatorare, scoring s.a.m.d.Nu se stie daca IFN-uri de gen Verida, care si acum sunt greu de abordat, isi vor mentine actuala politica sau se vor lua dupa banci.

      Iti mai spun doar ca visezi frumos cu bancile de stat si creditele ipotecare. CEC-ul are cele mai putin prietenoase conditii, dupa parerea mea, asa ca nici varianta cu Prima Casa doar la CEC nu o vad prea plauzibila.  

      Semnati stop clauze abuzive 1942 acum trebuie 3 000 minim

      Petitie on line. 

      Tasteaza ajutor stat + nume banca.

      Georgica, daca ai vedea in ce hal va spurca si va denigreaza domnu' Dan pe diverse pagini de net n-ai mai fi asa de impaciuitor. Si eu crezusem la fel ca si tine ca trebuie sa discutam civilizat, sa nu ne mai jignim si altele. M-am lamurit acum ca n-am de ce. Sa fii politicos si doritor de intelegere aici, dar sa defaimezi si sa balacaresti crezand ca aia nu vor afla nu mi se pare deloc corect

    Stimati propagandisti ai banciilor, fac si eu parte din grupul chf si sunt mandra de asta.Nu am nici vila nici conturi grase in banca si nici terenuri de vanzare.Mi-am cumparat un apt de 39 mp si am o rata imensa.Sunt in prag de executare.Legea asta ma ajuta sa nu ajung muritoare de foame.Voi astia care vb aiurea, ori sunteti de-ai bancilor, ori va place sa instigati.Va tot ofticati ca daca se aproba legea o sa aveti nevoie de un avans mai mare.Dar noi cat avans am dat?Mult.Dif. e ca pe voi acum va ajuta statul, sa va luati case cu rate accesibile.Asa ca ciocu mic si joc de glezne.

    1. Atunci pentru dumneavoastra este legea. TOTI sunt de partea dumneavoastra, TOTI. Numai ca niste indivizi ca piperea si zamfir au vrut sa profite de cazul dumneavoastra si sa strecoare 90% oameni care au miliarde investiti in imobile ce nu mai valoreaza nimic. De asta legea nu a trecut . Din cauza lor, nu a bancilor

      Pana atunci JOS BNR ca nu s au prins ca sunt prosti si samsarii destepti

      Si ca o paranteza - jos isarescu jos iohannis sus piperea si zamfir si toti samsarii imobiliari cu miliarde in conturi! Piperea presedinte , zamfir premier si vantu ministru de finante . Si radu morar ministrul culturii

      Sau s a prins toata lumea ?! Nu prea cred. Sus zamfir !!! Singurul om care tine cu romania singuru care s a prins ca bancile ne ia banii de la buzunar ne fura din casa ne fura casele ne pune streangu la gat ne ia banii de la ciorap hua !!! Hua !!! Este singurul . Toti ceilalti sunt prosti . Sunt doi oameni in Romania pe care trebuie sa ii respectam pentru ca sunt singurii "care le pasa de romani " piperea si zamfir ! Hai sa punem dinamita la banci si sa le facem statuie ca prea e buni oamenii astia

      Daca intre timp este executata- Doamne fereste- cine o despagubeste ca Presedintele a retrimis Legea?

      Dupa ce treci printr-o executare Soarele NU mai rasare la fel . 

    Rog sclavii bancilor sa ma abordeze. Ma simt neglijat. Nu de alta, dar e o forma de confort psihic sa te contrezi de la nivelul solului cu cohorte de postaci flamanzi, colonizatori de subsoluri si beciuri, deloc domnesti. Revin cu amanunte ;)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb