Mugur Isărescu, Mare Ofiţer al Ordinului Meritul Industrial şi Comercial

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 februarie 2007

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a fost decorat, vineri, de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Industrial şi Comercial în Grad de Mare Ofiţer, pentru rezultatele remarcabile obţinute în procesul de denominare a leului. Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în cadrul ceremoniei desfăşurate la Palatul Cotroceni, că gestul său nu are nimic special decât recunoaşterea înţelepciunii cu care guvernatorul BNR şi echipa sa din Consiliul de administraţie al Băncii Centrale au gestionat realităţile monetare şi fiscale ale României.

""Intrăm în al şaptelea an de creştere economică, iar contribuţia BNR la acest succes al românilor, al guvernelor, este o realitate. Pentru profesionalismul dumneavoastră vă mulţumesc, în numele poporului român"", a afirmat Traian Băsescu.

Guvernatorul BNR a spus că primirea acestor distincţii ale statului român îi obligă pe cei de la BNR la mai bine, în sensul de a găsi acele formule eficiente pentru asigurarea stabilităţii financiare, cu costuri minime în beneficiul acestei ţări. Ne obligă să desăvârşim formarea BNR ca instituţie europeană şi să facem din leul greu o punte înţeleaptă de trecere spre moneda europeană"", a afirmat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR i-a dăruit preşedintelui Traian Băsescu un simbol legat atât de obârşia noastră ca neam, cât şi de prenumele pe care şeful statului îl are: o monedă bătută de împăratul Traian la câţiva ani de la cucerirea Daciei - ""Aureus Traian"". Ordinul Meritul Industrial şi Comercial în Grad de Mare Ofiţer a mai fost conferit prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, şi viceguvernatorilor Eugen Dijmărescu şi Cristian Popa. Ordinul Steaua României în Grad de Cavaler a fost acordat de preşedinte lui Virgil Stoenescu (membru al Consiliul de administraţie al BNR), iar Ordinul Meritul Industrial şi Comercial în Grad de Comandor Silviei Cerna, Mariei Ene, lui Agnes Nagy şi Napoleon Pop, toţi membri ai Consiliului de adminsitraţie al BNR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb