NATO avertizează Moscova şi Minsk să nu-i mai ameninţe aliaţii

J.P.
Internaţional / 6 iunie 2021

NATO avertizează Moscova şi Minsk să nu-i mai ameninţe aliaţii

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Rusia şi Belarus să nu-i mai ameninţe aliaţii. Potrivit acestuia, organizaţia nord-atlantică "este o alianţă defensivă" pregătită să apere oricând, orice aliat de acţiunile venite din partea Minskului şi a Moscovei, conform Digi24.

"Suntem desigur pregătiţi, în caz de urgenţă, să protejăm şi apărăm orice aliat împotriva oricărui tip de ameninţare venită din partea Minskului şi Moscovei", a declarat Stoltenberg pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, citată de Agerpres.

"Suntem vigilenţi şi urmărim îndeaproape ce se întâmplă în Belarus", a adăugat secretarul general al NATO, apreciind că Belarusul devine "tot mai dependent" de Rusia.

Stoltenberg a afirmat că NATO este serios îngrijorat de cooperarea mai strânsă dintre Moscova şi Minsk din ultimele luni. "Am învăţat din trecut că Rusia a încălcat masiv integritatea teritorială a unor state precum Ucraina, Georgia şi Republica Moldova", a spus el, care a amintit că "NATO este o alianţă defensivă".

Lituania, Letonia şi Polonia, toate membre ale NATO, au frontiere comune cu Belarus.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a obligat o cursă comercială operată de compania Ryanair între două capitale ale Uniunii Europene - Atena şi Vilnius - să aterizeze de urgenţă la Minsk. Jurnalistul disident Roman Protasevici şi iubita lui, Sofia Sapega, pasageri la bordul acelei curse, au fost arestaţi.

În acest sens, Consiliul UE a confirmat vineri decizia de interzicere a accesului avioanelor din Belarus în spaţiul aerian comunitar şi escalale în aeroporturi europene.

În contextul în care UE a răspuns la acest incident cu sancţiuni împotriva Belarusului, preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit pe Lukaşenko pentru discuţii şi a declarat că Moscova va susţine Minskul cu credite în valoare de 500 de milioane de dolari. Totodată, Putin şi-a reafirmat sprijinul pentru Lukaşenko, în confruntarea acestuia cu Occidentul.

Stoltenberg a mai declarat că situaţia din Belarus va fi discutată la summitul NATO care va avea loc la Bruxelles în 14 iunie, la care va participa şi preşedintele american Joe Biden. Secretarul general al NATO a spus că recent anvergura programului Parteneriatul pentru Pace (PFP) cu Belarus a fost redusă semnificativ şi că va continua să fie revizuită.

Totodată, NATO a adoptat o abordare cu două componente faţă de Rusia, care constă din descurajare şi dialog, a explicat Stoltenberg, adăugând: ne ţinem de această abordare. NATO trebuie să menţină dialogul "cu vecina noastră Rusia" despre controlul armamentelor şi provocările politice, îndeosebi în perioade dificile, a spus secretarul general al NATO. "Dacă nu vorbim unii cu alţii, nu ne putem nici soluţiona disputele şi nici îmbunătăţi înţelegerea reciprocă", a apreciat Stoltenberg.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Bai mason-pulica, s-a cam terminat cu vrajeala ca, SUA si tarile Vestice, respecta democratia si drepturile omului, iar Rusia, Belarus, Iranul, etc nu le respecta, pt ca in realitate, primele le incalca intr-un grad mult mai mare! Si oricum, atata timp cat Rusia apara regimul din Belarus de ingerintele satanice ale Vestului, in afara de niste sanctiuni economice cu efecte minore(pt ca beneficiaza de tot spatiul economic asiatic) si de niste gargara globalist-razboinica ieftina, nu puteti face absolut nimic, altfel luati foc(nuclear), cu tot cu NATO al vostru de tot penibilul si rahatul!

    1. Bă ești tămpit,dute n mâtă la ruși și lukașenko să vz ce bine este cănd iei un pulan pe .oaie.

      Plimbăte prin Siberia cretinule ,comunist împuțit ai uitat că mâncam la cartelă idiotuleeeeeee. 

      Si uitai iar MULTAAAA MOOEEEE vlade

      Ia uite trolul rus cum se deconspiră dând limbuțe șefului.

      Pt anonimii cretini 1.1 ,.12 si 1.3, mari amatori de lustruit bastoane in gura: ce e mai avortonilor, ati uitat sa va trimiteti mamele la produs, parashutele alea nu v-au facut rost de bani cu care sa va completati ajutoarele de handicap mintal, iar acum ati iesit frustrati pe acest site, ca sa va varsati aici, excrementele intelectuale? Mai bine duceti-va si faceti ce stiti mai bine: inghititi placute suedeze!

      Cat esti de tampit!Repeti ca o moara stricata,nici macar nu ai imaginatie.

      Pt anonimul 1.5: Ce e mai oligofrenule, nu mai produce ma-ta pe Centura, pt ca nu mai are cautare nici la tiristi, nici la arabi si nici la chinezi, si te-a lasat astfel fara bani, ca sa cersesti la colt de strada? Pai, nu esti tu, si cersetor si tampit?

      Frumos te-a mai invatat tac-tu sa vorbesti(stii tu care)!

      Ce vorbesti, bai sfertodoctule? Probabil ca stilul asta "anal-itic", ti se trage de la faptul ca esti o curiozitate a naturii, fiind rezultatul unei partide de sex anal!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb