NATO:  Rusia a început războiul şi Putin îl poate opri astăzi

G.D.
Internaţional / 6 ianuarie 2023

Rusia a început războiul şi Putin îl poate opri astăzi

Rusia este cea care a declanşat războiul în Ucraina, iar preşedintele Vladimir Putin "îl poate opri astăzi", retrăgându-şi trupele din ţara vecină, a reacţionat vineri NATO la anunţul făcut în cu o zi în urmă de şeful statului rus privind instituirea unilaterală a unui armistiţiu de 36 de ore în conflictul din Ucraina cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe stil vechi, potrivit EFE, conform Agerpres.

Într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu, s-a referit la răspunsul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelensiki, care a acuzat Rusia că vrea să "folosească Crăciunul ca acoperire" pentru a opri înaintarea armatei ucrainene în Donbas şi pentru a aduce echipamente şi muniţii mai aproape de poziţiile sale.

"Preşedintele Zelenski a clarificat poziţia Ucrainei cu privire la această aşa-zisă încetare a focului. Acest război a fost declanşat de Rusia, iar preşedintele Putin îl poate opri astăzi, retrăgându-şi trupele din Ucraina. În schimb, am văzut cum forţele ruse lansează de mai multe luni atacuri cu rachete şi drone asupra oraşelor şi infrastructurii civile" din Ucraina, a spus Lungescu.

Aceste atacuri, a adăugat ea, au avut loc, de asemenea, de Crăciun (după calendarul gregorian) şi de Anul Nou, în timp ce, potrivit Moscovei, decizia lui Putin este un răspuns la apelul patriarhului Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, privind instituirea unui armistiţiu de Crăciun, pe care credincioşii ortodocşi de rit vechi îl sărbătoresc pe 7 ianuarie.

"NATO va continua să sprijine Ucraina pentru a-şi proteja dreptul la autoapărare, consacrat în Carta Naţiunilor Unite", a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ...

    1. Numai imaginează-ți că ți-ar fi spus cineva în anii '90 că URSS se va diviza, estul sovietic fiind învins de vestul sovietic cu ajutor logistic din partea occidentului, 100% resursă umană sovietică. Măciuca e o localitate foarte mică.

    Rusia a in ceput in 2022,

    occidentul a pregatit din 2014 

    Si Occdientul are partea lui de vina, sa nu fim ipocriti! Din 2014 pana in 2022 ce s-a intamplat? Ce a facut Occidentul cand nationalistii Ucrainieni terorizau minoritatea rusa din acele regiuni, cu mii de civili morti? S-a facut ca nu vede si a incurajat prin nepasare! Pentru drepturile minoritatilor au atacat si distrus Jugoslavia, Irak etc! Dar edubla masura! Orice tara trebuie sa isi protejeze cetatenii, mai ales daca sunt minoritari, sa aibe dreptul de a-si pastra limba, traditiile, sa nu fie epurare etnica, sa nu fie omorati etc Occidentul trebuie sa fie mediator pentru parti, nu sa intretina conflictul!

    1. Nu e dublă măsură și oricum este irelevantă percepția ta pentru că n-ai vrut să înveți când trebuia.

    Asa cum, in anii 1940, Germania se batea cu "toata lumea" asa si acum Rusia se lupta in realitate cu tari a caror putere economica este uriasa. Razaboiul, in final inseamna bani. Si Rusia nu-i are.

    Asa cum pare sa se pregateasca acum, cu armamentele si tehnica ce afluiesc zilnic spre Ucraina, Rusia in 2023 va avea mari probleme, razboiul se va muta pe teritoriul ei si probabil ca pana la iarna viitoare, Rusia va ajunge o poveste.

     

    1. Dacă războiul se mută pe teritoriul Rusiei=război nuclear

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb