NAZARE: "Este esenţial să construim o relaţie de încredere cu Comisia Europeană, atât la nivel tehnic, cât şi politic"

J.P.
Politică / 2 februarie 2021

"Este esenţial să construim o relaţie de încredere cu Comisia Europeană, atât la nivel tehnic, cât şi politic"

Ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, a participat, în regim de videoconferinţă, la o întrevedere cu comisarii europeni Valdis Dombrovskis şi Paolo Gentiloni pe tema bugetului României pentru anul 2021 şi stadiul implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ministrul Alexandru Nazare a prezentat o situaţie actualizată a economiei, precum şi perspectivele de creştere, subliniind totodată importanţa unei bune cooperări şi a unui dialog deschis cu Comisia Europeană pentru atingerea ţintelor economice agreate, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Consider că avem o bună colaborare şi există deschidere din partea autorităţilor române. Mai mult, avem un schimb de informaţii fluent la nivel tehnic şi observăm efectele pozitive ale măsurilor luate de guvernul României până acum. Reiterez faptul că premisele pe care este construit bugetul în acest moment vor fi reflectate în primăvară, când vom face evaluarea României pe procedura de deficit excesiv.", a declarat Comisarul european Valdis Dombrovskis.

Ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, consideră că "este esenţial să construim o relaţie de încredere cu Comisia Europeană, atât la nivel tehnic, cât şi politic. Transparenţa şi dialogul la nivel tehnic, premergătoare construcţiei bugetare, sunt bazele recâştigării încrederii că România va reveni pe o traiectorie fiscal-bugetară sustenabilă. Ne-am angajat să facem consolidare fiscal-bugetară, în linie cu recomandările Comisiei Europene, dar avem în vedere faptul că economia este în continuare afectată de criza Covid-19. Vom reduce deficitul astfel încât să păstrăm perspectivele de relansare şi creştere economică pentru perioada următoare. În acelaşi timp, vom utiliza resursele de asistenţă tehnică disponibile pentru elaborarea PNRR, în vederea prezentării unui plan de rezilienţă solid, care să reflecte atât cerinţele comisiei, cât şi obiectivele naţionale."

În cadrul aceleaşi întrevederi, comisarul european Paolo Gentiloni a menţionat: "Luăm act de buna colaborare în privinţa dialogului pe construcţia bugetară. Punem la dispoziţia României instrumentele disponibile la nivelul Comisiei de Asistenţă Tehnică pentru elaborarea PNRR de către Directoratul de Reformă."

Discuţiile la nivel tehnic în ceea ce priveşte construcţia bugetară şi operaţionalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor continua şi pe viitor, în virtutea menţinerii unui dialog european permanent pentru atingerea obiectivelor comune de relansare şi creştere economică sustenabilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cam de cata slugarnicie ar fi nevoie pentru asta?

    Nu e suficient ca au luat pielea de pe poporul roman ? 

    Nu exista consolidare bugetara fara consultarea democratica, prin referendum, a poporului roman sa vedem daca oamenii sunt de acord cu nivelul de trai scazut din Romania, pe spinarea caruia vor sa faca alde Nazare consolidarea fiscala.  

    Din Planul de Rezilienta trebuiau dati urgent niste bani la popor asa cum s-au dat in America sin tarile civilizate din UE

    Marxism si hitlerism corporatist pe stomacul gol nu se poate !!! 

    Pai, eu zic ca ati creat de ani buni o relatie de incredere cu UE: cea in care voi politrucii si slugoii damboviteni stati intruna in pozitie de capra in fatza birocratilor neomarxisti de la Bruxelles! Asta e dovada suprema de loialitate si slugarnicie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb