Negociatoare de pace afgană, rănită într-o tentativă de asasinat

A.P.
Internaţional / 16 august 2020

Fawzia Koofi

Fawzia Koofi

O femeie membră a echipei de negocieri de pace din Afganistan a fost uşor rănită într-o tentativă de asasinat, spun oficialii, citaţi de The Guardian.

Fawzia Koofi, care este şi fost parlamentar, a fost atacată vineri după-amiază în apropierea capitalei Kabul, în timp ce se întorcea dintr-o vizită din provincia Parwan.

Koofi face parte dintr-o echipă de 21 de membri însărcinată cu reprezentarea guvernului afgan în viitoarele discuţii de pace cu talibanii.

Şeful delegaţiei din care face parte, Mohammed Masoom Stanekzai, a scris că Koofi a supravieţuit atacului şi acum se simte bine.

Fawzia Koofi şi sora ei, Maryam Koofi, s-au oprit într-o piaţă din districtul Qarabagh când au fost atacate, a declarat Tariq Arian, un purtător de cuvânt al ministerului de interne.

Atât talibanii, cât şi un grup afiliat al statului islamic continuă să efectueze atacuri împotriva figurilor guvernamentale afgane.

Cu toate acestea, Zabihullah Maujhid, un purtător de cuvânt al talibanilor, a negat că grupul a fost implicat.

Koofi este, de asemenea, o activistă pentru drepturile femeilor şi un critic dur al talibanilor. Un mesaj pe pagina ei de Facebook spunea că a suferit o rană la braţul drept: "Din fericire, nu este o vătămare care poate pune viaţa în pericol".

Statele Unite au semnat un acord cu talibanii pentru încetarea războiului din Afganistan, precizează The Guardian.

Acordul de pace a stabilit ca SUA şi NATO să înceapă retragerea din Afganistan, iar guvernul taliban şi afganul să înceapă negocieri.

Guvernul afgan a declarat vineri că a eliberat 80 dintre cei 400 de prizonieri talibani. Eliberarea prizonierilor de ambele părţi face parte din acordul semnat în februarie între SUA şi talibani. Acesta solicită eliberarea a 5.000 de talibani deţinuţi de guvern şi 1.000 de persoane din stuff-ul guvernamental şi militar deţinut de grupul insurgent, ca un gest de bunăvoinţă înainte de negocierile intra-afgane, detaliază The Guardian.

Se aşteaptă ca discuţiile să aibă loc în Qatar, unde talibanii au un birou politic. Câţiva lideri afgani au declarat la Associated Press că discuţiile ar putea începe până la 20 august, conchide The Guardian.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Când armatorii le-au atacat :))) era și onassis printre atacatori? Doamne, câți proști scriu articole pe saitul asta!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb