Negociază o fuziune şi le iese o alianţă

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 3 iulie 2014

Negociază o fuziune şi le iese o alianţă

Negocierile dintre PNL şi PDL devin, de la o zi la alta, tot mai anevoioase, existând numeroase puncte sensibile peste care reprezentanţii celor două formaţiuni nu pot trece. Din câte se pare ori cât de mult ar negocia fuziunea, la momentul declaraţiilor se vorbeşte tot mai intens despre o ...alianţă electorală. În acest moment blocajul este provocat de viitoarea denumire, şi cum liberalii nu vor să renunţe sub nicio formă la titulatura de PNL, blocajul pare a fi unul definitiv.

Vasile Blaga, preşedintele PDL, admite că negocierile mai pot dura destul de mult şi anunţă că în alegerile prezidenţiale PDL şi PNL vor merge cu o alianţă electorală dacă fuziunea nu va fi realizată: "Fuziunea efectiv nu depinde de noi, de cele două partide, ci de procesul din justiţie, care este complicat îl ştiţi foarte bine. Cele două partide vor merge într-o alianţă electorală: la momentul potrivit vă vom spune şi numele alianţei şi forma sub care vom candida. Repet, un singur candidat la Preşedinţie. Avem timp suficient pentru a stabili numele viitorului partid. Am constatat cu satisfacţie hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune pentru realizarea marelui partid de centru-dreapta. Până la 1 august cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Preşedinţie, tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel aţi văzut că vin echipele care lucrează la documente, la coroborarea în teritoriu a celor două partide".

Dinspre liberali au apărut mai multe voci care susţin că în acest moment singura soluţie o reprezintă alianţa electorală. Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat deschis că în cazul în care liderii PDL nu vor accepta ca partidul lor să renunţe la denumire, nu se poate vorbi de nicio fuziune, ci doar de o alianţă. La rândul său, noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis a declarat că atâta timp cât în Congresul PNL s-a stabilit că se va face fuziunea, orice altă poziţie nu este în conformitate cu orientarea partidului: " Noi am avut acum foarte puţine zile Congresul PNL, care a decis practic în unanimitate de voturi, dacă bine îmi amintesc au fost trei voturi împotrivă, că se va face fuziunea. Orice altă luare de poziţie nu poate să fie tratată decât ca şi o luare de poziţie strict personală şi în nume propriu. PNL a luat această hotărâre şi ea nu va fi întoarsă. Trebuie să constatăm că procesul de fuziune merge în forţă mai departe şi, din partea PNL vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe, aşa cum am stabilit".

La nivel parlamentar cele două formaţiuni colaborează, ieri grupurile parlamentare ale PDL şi PNL din Camera Deputaţilor au depus moţiunea simplă "PSD are alergie la justiţie", care va fi prezentată în prima şedinţă a Biroului permanent al Camerei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb