NEÎNŢELEGERI ÎN ACŢIONARIAT "Kingfisher" renunta la preluarea "Mr. Bricolage"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 31 martie 2015

"Kingfisher" renunta la preluarea "Mr. Bricolage"

"Kingfisher" Plc, retailer britanic de articole de bricolaj, renunţă la planul de preluare a "Mr Bricolage" SA pe 275 milioane de euro, întrucât, în urma opoziţiei ANPF, care deţine 41,9% din compania franceză, nu a putut fi prelungit termenul limită, stabilit iniţial la 31 martie, pentru obţinerea acordului autorităţilor de reglementare.

În 23 iulie 2014, "Kingfisher" a încheiat un acord angajant cu marii acţionari ai "Mr Bricolage" pentru preluarea titlurilor deţinute de aceştia, cu condiţia primirii acceptului autorităţilor antitrust. Acordul prevedea că înţelegerea va fi anulată dacă acest aviz nu va fi obţinut până în 31 martie 2015, dar era posibilă o prelungire a termenului, potrivit anunţului făcut de "Kingfisher".

Compania britanică arată, însă, că un comunicat din 27 martie 2015 al ANPF (organizaţie controlată de francizaţi ai "Mr Bricolage"), anunţă decizia de a refuza orice prelungire a termenului de 31 martie 2015.

"În aceste condiţii, în pofida eforturilor Kingfisher de finalizare a tranzacţiei şi în urma poziţiilor exprimate de ANPF şi Mr Bricolage, nu poate fi obţinut acordul autorităţilor antitrust până la 31 marite 2015, iar acordul din iulie 2014 va cădea", a subliniat "Kingfisher".

"Kingfisher", cel mai mare retailer de bricolaj din Europa, a anunţat, în aprilie 2014, că a înaintat o ofertă de 275 de milioane de euro pentru "Mr Bricolage", anticipând încheierea tranzacţiei până la finele anului financiar 2014-2015. "Kingfisher" urmărea să preia participaţia de 41,9% deţinută de ANPF la compania franceză, respectiv pachetul de 26,2% aparţinând familiei Tabur, la un preţ de 15 euro/acţiune. Ulterior, "Kingifhser" urma să lanseze, la acelaşi preţ, o ofertă către acţionarii minoritari.

Dacă tranzacţia ar fi avut loc, reţeaua de francizori şi afiliaţi ai "Mr Bricolage" ar fi fost menţinută, iar membrii acesteia ar fi primit oferte în condiţii îmbunătăţite.

"Kingfisher" este cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuinţelor şi al treilea la nivel mondial, având peste 1.080 de magazine în nouă ţări din Europa şi în China. Principalele sale branduri sunt B&Q, Castorama, Brico Depot şi Screwfix. "Mr Bricolage" deţine trei magazine în România, la Bucureşti, Piteşti şi Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb