NEMULŢUMITĂ DE LEGISLAŢIA DIN TRANSPORTURI, COTAR vrea negocieri cu guvernanţii

F.A.
Companii / 6 decembrie 2013

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), nemulţumită de legislaţia din această ramură, doreşte să participe la negocieri cu guvernanţii, pentru a rezolva problemele înainte de "a trece la acţiuni populiste", se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Toţi cei care lucrăm în transporturi suntem nemulţumiţi de legislaţia ce priveşte această ramură, dar considerăm, că înainte de a trece la acţiuni populiste, ar fi mai bine să participăm la masa negocierilor şi prin argumente să-i convingem pe guvernanţi că avem dreptate, nu să dăm cu pumnul în masă şi să ieşim brusc de la masa negocierilor, trântind, revoltaţi, uşile", se precizează în documentul citat. Totodată, confederaţia menţionează că la Ministerul Transporturilor au avut loc mai multe întâlniri în cadrul dialogului social, între operatorii de transport, inclusiv ai celor membri în Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) şi reprezentanţii ministerului, la care a participat şi Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu.

COTAR este de părere că ar fi trebuit să declanşeze un protest în momentul în care a fost introdusă, în Codul fiscal, acciza de 7 eurocenţi cu aplicare din 1 ianuarie 2014.

Reprezentanţii COTAR explică, în comunicat: "Suntem convinşi că acţiunile de protest, precum greva cu întreruperea totală a activităţii, sunt necesare. Când s-a introdus în Codul fiscal această acciză de 7 eurocenţi cu aplicare din 1 ianuarie 2014, care şi pe noi ne nemulţumeşte, atunci trebuia să fim solidari, şi să declanşăm un protest la nivel naţional. Impactul ar fi fost acelaşi asupra magazinelor şi cumpărătorilor, dar cetăţeanul nu ar fi fost atât de afectat ca acum".

Astfel, Vasile Ştefănescu, preşedintele confederaţiei, face apel la transportatorii de marfă şi membri în alte organizaţii patronale, "să nu se lase angrenaţi în jocuri politice şi să facă acţiuni împotriva populaţiei de dragul unor consilieri, sau unor autointitulaţi consultanţi în transporturi, care îşi văd, mai întâi, interesele personale şi folosesc forţa organizaţiilor patronale pentru răzbunări sau frustrări personale".

În urma negocierilor ce au avut loc în ultimele zece zile la Ministerul Transporturilor, s-a emis şi plecat spre avizare o Ordonanţă de Urgenţă, care prevede combaterea activităţii neautorizate în transporturile de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb