Nepalul se clatină în pragul unei crize sanitare la fel de devastatoare ca şi cea a Indiei

G.B
Internaţional / 7 mai 2021

Nepalul se clatină în pragul unei crize sanitare la fel de devastatoare ca şi cea a Indiei

Weekendul trecut, 44% din testele Covid din Nepal au fost pozitive, potrivit cifrelor oficiale transmise de autorităţi şi citate de Crucea Roşie.

"Ceea ce se întâmplă în India acum arată o imagine viitoare îngrozitoare şi previzibilă a Nepalului, dacă nu putem ţine sub control acest ultim val de Covid, care ia tot mai multe vieţi în fiecare minut", a declarat preşedintele Crucii Roşii din Nepal, Dr. Netra Prasad Timsina, într-un comunicat.

Răspândirea rapidă a virusului a stârnit temeri că Nepalul se clatină în pragul unei crize la fel de devastatoare ca şi cea a Indiei - dacă nu chiar mai gravă.

Nepal are un sistem de sănătate fragil, cu mai puţini medici pe cap de locuitor decât India şi o rată de vaccinare mai mică decât ţara vecină. Nici rata ridicată a pozitivării testelor din ţară nu cuprinde amploarea dezastrului sanitar.

Evenimentele publice de amploare, inclusiv festivaluri, adunările politice şi nunţile au fost cauzele care au dus la răspândirea cazurilor de coronavirus, alături de relaxarea populaţiei şi de lipsa măsurilor guvernamentale.

"Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece şi ar putea scăpa de sub control în viitor", a declarat dr. Samir Adhikari, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Nepal.

Deşi Nepal a înăsprit controalele graniţele şi a impus restricţii în regiunile sale cele mai afectate - inclusiv capitala - sunt temeri că măsurile nu vor fi suficiente pentru a ţine virusul sub control.

Cu doar o lună în urmă, Nepalul, cu o populaţie de 31 de milioane de oameni raporta aproximativ 100 de cazuri pe zi. Acum, cifra a depăşit 8.600.

Sunt voci care spun că situaţia este o extindere a valului din India, fapt accentuat de numărul mare de nepalezi care au afaceri în India şi invers, ceea ce întreţine traficul transfrontalier la cote ridicate.

Pe de altă parte, în ultimele săptămâni, au fost indieni care au fugit din ţara lor încercând să scape de dezastrul sanitar de acolo şi căutând asistenţa medicală în Nepal, a spus Adhikari.

"Este foarte greu să opreşti mobilitatea dintre cele două ţări", a adăugat el.

În ultimele zile, Nepal a înăsprit aceste reguli. Cetăţenii nepalezi pot trece acum din India doar prin 13 din cele 35 de puncte de frontieră şi trebuie să fie testaţi, potrivit ministrului de externe al Nepalului, Pradeep Kumar Gyawali.

Cu toate acestea, dr. Sameer Mani Dixit, cercetător în domeniul sănătăţii publice, spune că aceste măsuri au venit prea târziu, când virusul se răspândea deja în ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb