NEPI a atras 40 de milioane de euro de la investitori

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 decembrie 2011

NEPI a atras 40 de milioane de euro de la investitori

Martin Slabbert, CEO: Sectorul bancar devine nefuncţional, ceea ce va duce la oportunităţi pentru afacerile bine capitalizate

Fondul sud-african de investiţii imobiliare "New Europe Property Investments" (simbol NEP) a anunţat, ieri, că a atras 40 de milioane de euro de la acţionari, încheind cu succes oferta garantată de drepturi, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit comunicatului, NEPI a emis 14.285.714 acţiuni, capitalul său ajungând la 102,78 milioane de acţiuni comune.

Acţiunile noi au putut fi cumpărate la un preţ de 2,8 euro de către acţionarii înregistraţi în Marea Britanie şi România şi 30 ranzi de către cei din Africa de Sud, preţ calculat pentru un curs de 10,7 ranzi/euro.

Oferta de drepturi a companiei a fost suprasubscrisă cu 48%.

Martin Slabbert, CEO NEPI, explică succesul ofertei de drepturi prin randamentul ridicat al dividendelor oferite.

Domnia sa este de părere că sectorul bancar devine nefuncţional, la fel ca în 2009 şi 2010, ceea ce va duce la o presiune asupra pieţei şi la apariţia unor oportunităţi pentru afacerile bine capitalizate.

"Vom continua să investim conform planurilor noastre pe termen lung", ne-a declarat, ieri, Martin Slabbert.

La momentul anunţului lansării suplimentării capitalului, NEPI arăta că fondurile atrase vor fi utilizate pentru a finanţa potenţialele achiziţii în România, aflate în curs de negociere, iar în cazul în care aceste achiziţii nu vor fi realizate, încasările din oferta de drepturi vor fi folosite pentru rambursarea împrumuturilor existente.

Fortress Income 2 Proprietary Limited, o filială deţinută de Fortress Income Fund Limited, care s-a angajat să asigure subscrierea pentru 14.285.714 acţiuni din oferta de drepturi, nu va beneficia de acţiuni, având în vedere că oferta de drepturi a fost subscrisă pe deplin, a mai anunţat NEPI.

Noile acţiuni au început să fie tranzacţionate, pe Bursa de Valori de la Johannesburg, pe 28 noiembrie, iar, începând de ieri, pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra şi pe Bursa de Valori Bucureşti.

"New Europe Property Investments plc" este un holding care administrează un grup de societăţi înfiinţate special pentru a investi în spaţii de birouri, comerciale şi industriale, cu preponderenţă în România, ţară în care Grupul este activ încă de la începutul lui în 2007.

Portfoliul Grupului de investiţii Sud-African în România include 27 de proprietăţi şi se concentrează pe achiziţionarea de proprietăţi cu chiriaşi multinaţionali care generează venituri în euro.

Printre investiţiile grupului se numără Floreasca Business Park (decembrie 2010), ultima parte a Auchan Shopping Center din Piteşti (mai 2011), o extensie a Promenada Mall Brăila (aprilie 2011), finalizarea renovării unei clădiri din Braşov (iunie 2011) şi achiziţia de terenuri pentru proiecte de retail în Ploieşti şi Braşov (primul trimes-tru din 2011), care au fost finalizate recent.

În prezent, Grupul este listat pe secţiunea principală a Bursei din Johannesburg (Africa de Sud) şi pe Secţiunea AIM a Bursei din Londra, şi începând din iunie 2011, este listată şi pe Bursa de Valori Bucureşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb