NEPI a preluat Auchan Titan cu 86 milioane de euro

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 27 august 2015

NEPI a preluat Auchan Titan cu 86 milioane de euro

Fondul NEPI a anunţat aseară că a preluat, pentru 86 milioane de euro, centrul comercial Auchan Titan, prin intermediul subsidiarelor sale Nepi Sixteen Real Estate Investment SRL şi Nepi Bucharest Two SRL. Cele două entităţi au încheiat un acord pentru achiziţia acţiunilor emise şi a drepturilor acţionarilor în Degi Titan SRL de la Aberdeen Asset Management Deutschland AG şi Degi Beteiligungs GmbH şi rambursarea împrumuturilor datorate de Degi.

Conform unui raport transmis BVB, Degi deţine un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă brută de 44.730 mp, localizat în Bucureşti, ce a fost dezvoltat în două etape. Prima faza a fost deschisă în 2007 şi a inclus un hypermarket Auchan şi o galerie comercială. Proprietatea a fost extinsă şi reconfigurată în anul 2009 prin suplimentarea ofertei centrului cu noi magazine de îmbrăcăminte şi zona de divertisment.

Auchan Titan este localizată în cartierul Titan, aflat în cea mai dens populată zonă din Bucureşti. Proprietatea include primul şi cel mai mare hypermarket Auchan din România şi conţine numeroase mărci internaţionale, precum Adidas, C&A, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, New Yorker, Takko, cât şi un cinematograf cu şapte ecrane.

Conform sursei citate, achiziţia a fost finalizată în 26 august 2015. Preţul a fost plătit în numerar din resursele proprii NEPI.

Degi a înregistrat un profit operaţional de 14.813.729 lei pentru perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2015, conform standardelor de contabilitate româneşti.

Din portofoliul NEPI mai fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu şi alte centre comerciale, atât în ţară, cât şi în Serbia şi Slovacia.

NEPI a inaugurat, în prima jumătate a acestui an, Mega Mall de lângă Arena Naţională din Bucureşti, care este cea mai mare investiţie a fondului de până acum, în valoare de 165 milioane de euro. Mall-ul acoperă 230.000 metri pătraţi şi are o suprafaţă închiriabilă de 72.000 mp. Anunţată iniţial pe 23 aprilie, deschiderea Mega Mall a fost amânată pentru 14 mai, deşi mall-ul nu a fost gata nici la această dată.

NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Pentru acest an, NEPI vrea să finalizeze lucrările la centrele comerciale din Timişoara şi Constanţa (n.r. extensie a mall-ului achiziţionat), dar şi proiectele de birouri din Cluj şi Piaţa Victoriei din Capitală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb