Nepoliticos, Sobolewski acuză lipsa de politeţe la alţii

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2014

Anca Dumitru, director general adjunct al Bursei de Valori Bucureşti, nu a putut răspunde întrebărilor directe care i-au fost puse în conferinţa cu investitorii, organizată, ieri, de Bursă, dar nu pentru că nu ar fi ştiut să răspundă, căci întrebarea nu era nici incomodă, nici complicată ("Care este diferenţa dintre «road-show»-urile de acum şi cele din trecut?"), ci pentru că Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, nu i-a permis să răspundă.

Prima oară când i-a fost pusă întrebarea, Sobolewski i-a luat vorba din gură, afirmând că răspunde el şi ceea ce a spus suna în felul următor: "Să lăsăm trecutul în urmă", ceea ce nu înseamnă decât că a respins întrebarea.

A doua oară când a fost întrebată doamna director, Sobolewski a intervenit, din nou, atingând-o autoritar cu mâna pe Anca Dumitru: "Cred că am răspuns deja".

Adică, prima oară am respins întrebarea, iar acum consider că am răspuns deja.

În sfârşit, a treia oară, când un ziarist a observat că Anca Dumitru nu este lăsată să răspundă, deşi este cert că ar fi avut un răspuns pertinent, replica lui Sobolewski a fost că cei care au pus întrebarea au fost nepoliticoşi şi, călcându-şi, parcă, pe inimă, i s-a adresat Ancăi Dumitru: "Poate că totuşi ar trebui să răspunzi, pe scurt".

Dar, ea nu a mai răspuns.

Trebuie precizat că la conferinţa cu investitorii, care ar fi trebuit să aducă investitorii la Bursă, nu au participat nici 200 de investitori, nici 50, nici 25, ci nu mai mult de zece.

În sală, mai erau cinci ziarişti - un ziarist la doi investitori. În prezidiu, alte cinci persoane - Lucian Anghel, care de fapt nu trebuie pomenit (pasivul preşedinte al BVB), Sobolewski, Anca Dumitru şi încă două persoane din staff-ul BVB.

Altădată, conferinţele BVB reuşeau să stârnească interesul suficient încât să umple micuţa sală de conferinţe din fostul hotel Modern, în care, acum, îşi are sediul BVB.

Dacă "road-show"-urile de astăzi seamănă cu conferinţa de ieri, atunci ne dăm seama de ce "trecutul trebuie să rămână trecut".

Da, pare că ar trebui să ne adaptăm prezentului, în care personalitatea rudimentară a fostului funcţionar de stat polonez, Ludwik Sobolewski, se impune, acuzând publicul de la conferinţele sale de lipsă de politeţe.

Precizăm că ziariştii de la "BURSA" nu se vor adapta.

Din câte am aflat, nici varşovienii nu se adaptaseră.

Pe parcursul conferinţei, Ludwik Sobolewski şi-a mai dat o dată concursul la capitolul lipsă de politeţe.

Întrebat de un investitor despre relaxarea taxării, CEO-ul BVB a spus că a propus Ministerului Finanţelor câteva modificări de exceptare de la taxare pentru investitori şi pentru companiile de pe piaţa de capital şi că Finanţele cunosc aceste propuneri.

Întrebat când a discutat cu MFP şi cu cine anume de acolo, având în vedere că, în august, secretarul de stat Dan Manolescu a spus că nu s-a adus în discuţie reducerea impozitului, Sobolewski nu a răspuns. Domnia sa a spus: "Când vom avea rezultate, vă vom informa".

Deci, nu vrea să spună cu cine a vorbit şi când, aşa că nu este clar dacă, din august şi până acum s-a schimbat ceva faţă de declaraţiile domnului Manolescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "Clientul nostru -stapanul nostru",

    "road-show"- 

    10 investitori ! 

    Investitorii romani din piata daca mai sunt 25% restul sunt straini. Drumurile la fisc, cazurile gen harinvest, increngaturile balteanu-hrebenciuc-ursache, executarea brokerilor de catre cnvm in favoarea bancilor, cloaca de la asf, "transparenta de la BVB, etc, etc..... au speriat atat de mult potentialul investitor roman incat majoritatea asociaza investitia pe piata de capital cu o hotie in care va pierde toti banii, ii va fura brokerul, va deveni clientul fiscului, va sustine cu investitia sa institutii corupte ca asf, bvb, dc, asa ca "e mai sigur" sa joace la loterie sau alte jocuri in care sa aiba o speranta ca va trage lozul castigator. 

    10 negri mititei la "road-show" ! 

    Un succes ! 

    Mult succes in continuare ! 

    Drumul spre nicaieri cu asf, bvb si dc in frunte ! 

    De ce dracu nu or fi venit investitorii la "road-show" ? Acum 15 ani nu incapeau in sala si daca vindeai bilete ca la film ! 

    Oare este acelasi film pe care l-au mai vazut cu alti actori mai slab cotati ?

    Sa discutat si despre futbol sau tenis ? 

    1. Futbol?incercam sa fim interesanti...Fotbal.

    Hai sa o lasam pe d-na..este si ieri si astazi la fel. II place asa!

    sper sa il intrebe cineva, politicos (!) pe Sobolewski presedintele postei Romane in legatura cu flutursii trimisi de Posta Romana ca sa sustina campania mincinoasa a lui Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb