Nereguli la "Merrill Lynch"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 martie 2009

"Merrill Lynch", în atenţia autorităţilor, din cauza unor nereguli.

"Merrill Lynch", în atenţia autorităţilor, din cauza unor nereguli.

"Merrill Lynch & Co.", societatea de brokeraj americană preluată de "Bank of America" Corp., anunţă că a descoperit nişte nereguli în urma unei analize a operaţiunilor de tranzacţionare.

Oficialii "Merrill Lynch" au declarat, la finele săptămânii trecute, că au informat imediat autorităţile de reglementare în legătură cu discrepanţele care apar în cadrul unor poziţii de tranzacţionare. "Merrill Lynch" a mai precizat că lucrează, în prezent, cu autorităţile în vederea continuării investigaţiei.

Potrivit ediţiei de vineri a New York Times, "Merrill Lynch" ar putea avea, pe 2008, pierderi de sute de milioane de dolari pe segmentul tranzacţiilor cu valute şi produse derivate de credit. Cotidianul american notează că pierderile nu au fost remarcate decât după ce investitorii "Bank of America" au aprobat preluarea "Merrill", în decembrie 2008. Atunci, "Merrill Lynch" a plătit 3,6 miliarde de dolari bonusuri către bancheri.

Oficialii "Merrill" subliniază: "Managerii de top ai băncii sunt concentraţi asupra acestei probleme şi cred că riscul care priveşte posibilele pierderi este sub control".

New York Times mai arată că, în urmă cu trei săptămâni, directorii departamentelor de risc din cardul "Bank of America" au descoperit că un trader de monedă britanică (liră), ce a înregistrat un profit din tranzacţii de circa 120 de milioane de dolari în ultimul trimestru, apare cu pierderi considerabile în evidenţele contabile. Este vorba despre traderul Alexis Stenfors, în vârstă de 38 de ani, care a primit un bonus important pentru activitatea sa. După cum scrie cotidianul american, în urmă cu trei săptămâni, când Stenfors era în concediu, "Bank of America" a descoperit nereguli în contul acestuia, mai precis pierderi substanţiale din pariuri.

Stenfors a declarat, citat de New York Times, că este vorba despre "o neîn­ţelegere", şi colaborează cu autorităţile care anchetează cazul.

"Bank of America" a primit sprijin guvernamental de 138 de miliarde de dolari pentru preluarea "Merrill".

Banca elimină 35.000 de locuri de muncă şi reduce cheltuielile anuale cu aproape 7 miliarde de dolari, după ce, în 2008, profitul său a scăzut la 4,01 miliarde de dolari, de la 14,98 miliarde în 2007.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb