Nesimţirea "bunului simţ"

MAKE
Ziarul BURSA #Editorial / 21 octombrie 2009

Nesimţirea "bunului simţ"

Nici n-au trecut zece zile de când liberalii l-au propulsat pe Bogdan Olteanu în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale, că şeful lui de partid, Crin Antonescu, declară că Olteanu nu este potrivit pentru acea funcţie.

Preşedintele PNL a spus: "Prezenţa lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator este nepotrivită şi îmi asum partea de responsabilitate pentru acest lucru. Olteanu are foarte multe calităţi şi sunt convins că activitatea sa va fi una bună, dar lipsa experienţei de vârf în sistemul bancar este un argument mult prea puternic împotrivă. Am spus că-mi asum partea de vină pentru această decizie, ca preşedinte al PNL, şi nu are rost să dau explicaţii contextuale, reale de altfel", a comentat Antonescu pentru Hotnews.

Declaraţia este stupefiantă.

Să minţi că Olteanu ar fi bun, cu o săptămână în urmă şi să spui acum că-i nepotrivit?!

Crin Antonescu ne lasă cu gura căscată.

În primul rând, pentru că dovedeşte o rară lipsă de caracter.

În al doilea rând, pentru că, dincolo de perioada alegerilor, şeful unui partid de opoziţie rareori are prilejul să-şi promoveze colegii într-o func-ţie în stat. În mod normal, liberalii n-ar fi trebuit să-şi irosească această ocazie, în care ar fi putut dovedi că dispun de oameni competenţi (dincolo de Daniel Dăianu, chiar nu mai au pe nimeni?!).

Şi în al treilea rând, Crin Antonescu candidează la preşedinţie. Măcar în perioada preelectorală, Antonescu n-ar trebui să dea probă de lipsă de caracter şi impardonabilă impotenţă decizională. Din cauza intrigilor din partidul său, ne pricopseşte pe toţi, la Banca Naţională, cu un "individ (după cum o spune Dinu Patriciu) labil psihic, de o inteligenţă mediocră şi lipsit de moralitate".

Campania electorală a lui Crin Antonescu foloseşte sloganul "România bunului simţ".

Este prost spus.

România are bun simţ.

Cel care nu are este candidatul. (De altfel, cum îşi asumă "responsabilitatea" Crin Antonescu - după cum el însuşi declară - pentru numirea lui Bogdan Olteanu la BNR? În niciun fel. Pură demagogie.)

Sper din tot sufletul ca niciun alt liberal să nu semene cu Bogdan Olteanu şi Crin Antonescu.

Bârrr...

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. felicitari make

    pacat ca nu sunt prea multi cei care vad adevarata fata a politicienilor si demagogia lor de doi bani 

    A-i da o sinecura ca sa scape de el a fost, probabill, cea mai la indemana solutie gasita de "candindat". Al catelea o fi? Nu de alta, da' impartirea functiilor de demnitate publica si de comanda data in sarcina Parlamentului si rezolvata de acesta "conform algoritmului politic", adica la liberul arbitru al politicului angajat are state vechi. In constituirea acestora, a Guvernului si a "deconcentratelor" (inmultite ca ciupercile), clientela politica numita a depasit demult, ca numar , efectivele de mineri!

    Barrrr, coane Make, barrr! Ca bine zisesi!

    Asta e alternativa "civilizata" la Basescu. Ca despre centaurul cu trup de Vanghelie si cap de Geoana nici nu are rost sa mai deschidem subiectul.  

     

    Dar vorba e, eu alegător... eu... hac.. apropritar, eu pentru cine votez ? hac.. d-aia am venit.  

    1. Ca sa ajungi viceguvernator de la liberali, trebuie sa fi labil, nepriceput...

      Daca vrei sa ajungi la Banca Mondiala , trebuie sa stergi niste datorii celui care detine "adevarul" 

      Ca sa ajungi presdinte la pesedisti trebuie sa fi prostanac si sa spui despre pedesereu ca a fost "o pecingine rosie"... 

      Ca sa ajungi parlamentar la pedeleu' trebuie sa arunci cu" paraii" sau daca esti femeie si vrei sa ai "succesuri" trebuie sa fi blonda si sa canti cantecul Palomei (cu-cu-ru)..

      Daca esti un muritor de rand si vrei sa traiesti bine in Romanica, trebuie sa pleci in...Congo! 

    campanie electorala, nimic altceva

    in raport cu cinci minute.

    Avizul negativ a fost votat in PLENUL CAMERELOR REUNITE. Adica, MONOCAMERAL. Sa recapitulam: Presedintele propune parlament monocameral, iar Parlamentul respinge in mod monocameral propunerea de referendum pentru parlament monocameral. Inteligent Parlament bicameral mai avem!

    Fara a fi un fan al lui B. Olteanu, nici al diletantismului, poate ca este mai bine ca a intrat si un "non finantist" in conducerea BNR. Eu sunt de parerea ca multe servicii pentru populatie, mai ales cele care presupun folosirea unei autoritati publice (cum este si BNR) este bine sa aiba in conducere si non-specialisti, reprezentanti ai beneficiarilor. In conducerea casei de sanatate sa fie si pacienti, nu doar doctori, in conducerea facultatii sa fie si studenti, in conducerea inspectoratului scolar sa fie si parinti, etc. Altfel totul devine o clica mirositoare.

    Conducerea BNR sub dl. Isarescu este un lung sir de erori, unele mai mari decat celelalte.Le-am mai spus in comentariile mele.  

    Isarescu a taiat aiurea 4 zerouri din leu, rupt de viata reala, gandind ca un "finantist". Daca asculta de gospodinele ce cumpara patrunjel in piata, ar fi taiat numai 3 zerouri. Asa spilcuitul domn Isarescu, cel cu salariul secret, desi activeaza intr-o institutie publica, nu in banca sa personala, incalcand legea privind declaratiile de avere, a innebunit o tara intreaga. Chiar si astazi contabili experimentati se incurca in leii noi si leii vechi, care nu se potrivesc cum ar fi de asteptat in mod intuitiv, cu diferente de 3 zerouri. Ce simplu ar fi fost daca Isarescu, acest incurca lume, ar fi taiat 3 zerouri din leu, asa cum ar fi fost normal: miile deveneau unitati, milioanele mii si miliardele milioane si se potrivea cu limbajul folosit de public, fiindca lumea deja spunea 1 leu la 1000 lei, spunea 1 mie la milioane etc. 

    Acum dl Isarescu se lauda ca vrea sa ajungem cat mai repede la euro. Va fi o catastrofa pentru toti romanii adoptarea euro. Am fost in Slovenia in 2007. Abia adoptasera euro si oamenii cu care am vorbit erau f. necajiti. Preturile au explodat, pe cand salariile si pensiile au fost calculate la "eurocent" conform ratei de schimb. Deci daca cineva are acum salariul echivalent a 346.78 euro, atat va lua salariul, nerotunjit. La magazin insa, painea de 1 leu va costa jumatate de euro. Kg de mere costa 3 lei, va costa 1 euro, rotunjit. Si asa mai departe. 

    Dl Isarescu tinea predici ipocrite romanilor sa nu ia credite, pe cand el si toti de la BNR si-au dat singuri credite uriase, cu dobanzi practic zero, tiparind pur si simplu bani. Este ca si cum ar fi furat acei bani. 

    Nu am auzit ca Isarescu sau alti "finantisti" ai BNR sa fi prevazut criza macar cu 1 luna inainte. 

    Anul trecut Isarescu ne recita din nou mantra sa de guru al finantelor: "pariati pe leu, pariati pe leu"...Cei care au pariat pe leu urmand sfatul sau au fost iarasi pacaliti si au pierdut f. multi bani, pentru ca leul s-a prabusit fata de euro. 

    Isarescu se aude ca a batut zeci de tone de monede de 1 ban, de care nu are nimeni nevoie, cu costuri enorme de zeci de milioane de euro. Banii zac nefolositi in depozitele BNR iar eroarea manageriala a lui Isarescu este acoperita de secretul de stat. 

    Isarescu a desfiintat filialele judetene ale BNR. Credeti ca s-a facut economie? Nu. Acum sunt trimise echipe de zeci de oameni pe "teren", in judetele de unde au fost desfiintate filialele. Controlorii BNR stau cu saptamanile la hoteluri de lux, cu milioane de lei pe zi diurna fiecare pe langa cazare, cu transport platit. Cheltuielile BNR sunt mult mai mari, dar cum sa recunoasca Isarescu ca el a gresit vreodata si sa reiinfiinteze filialele BNR desfiintate. Ar strica aura de om providential, profet care nu greseste, cu care a reusit sa prosteasca multimile. 

    Imi aduc aminte ca "eminentul finantist", "salvatorul Romaniei" Isarescu ne sfatuia facandu=ne cu ochiul odata: "baietii destepti cumpara acum dolari". Am urmarit intentionat evolutia dolarului in perioada urmatoare acestei declaratii de "specialist": in urmatoarele 3 luni dolarul s-a dus si mai tare la vale. 

    Daca sunteti inca pacaliti de costumele scumpe si cuvintele pretioase ale dlui Isarescu, este timpul sa va treziti. Altfel veti fi treziti mai tarziu, la "aterizarea fortata" cand va fi adoptat euro. 

    Criza mondiala nu a fost declansata si intretinuta nici de politicieni, nici de doctori, nici de profesori, ci de finantisti. 

    1. a mia fost cineva de genul BO tot pe algoritm politic: o chema Ene si inainte de a fi asezata in board-ul BNR rea "casnica"! asta nu inseamna ca BNR ar fi din toate punctele de vedere o zana! uitati-va pe site-ul BNR la contul de venit si pierdere si, mai ales la cine ii face "auditul"! cat despre criza (cea de afara!), aferim!

    Asa-s ei (si el) ; liberali doar la gura. 

    Iata ce am scris la alegerea lui Crin in fruntea PNL.  

    Liberali... si „la statut“ 

    Cu pompa si cu emfaza 

    Cum au dres, cum au facut, 

    Si-au pus tanar CRIN in vaza ! 

    Si ... cu tinere elanuri  

    Firesc si-au facut si planuri : 

    In toamna la prezidentiale,  

    Vom tinti la “si mai mare”! 

    De la sine inteles, 

    Bunu’ Quintus le da ghes : 

    Pe toti o sa-i facem varza 

    Punem tarii CRIN de paza ! 

    O sa revin dupa infrangera Crinului. 

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb