Nestle suspendă activitatea mărcilor KitKat şi Nesquik din Rusia

S.B.
Internaţional / 23 martie 2022

Nestle suspendă activitatea mărcilor KitKat şi Nesquik din Rusia

Gigantul alimentar Nestle suspendă, printre altele, activitatea mărcilor KitKat şi Nesquik în Rusia, după criticile pe care le-a adus la sfârşitul săptămânii trecute preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la legăturile companiei alimentare cu Rusia, informează news.ro.

"În continuare, suspendăm renumitele mărci Nestle, precum KitKat şi Nesquik, printre altele. Am oprit deja importurile şi exporturile ale produselor neesenţiale în Rusia şi din Rusia, am oprit orice publicitate şi am suspendat toate investiţiile de capital din ţară. Desigur, respectăm pe deplin toate sancţiunile internaţionale impuse Rusiei", se arată într-un comunicat Nestle.

"Deşi nu ne aşteptăm să facem profit în ţară sau să plătim taxe aferente în viitorul apropiat în Rusia, orice profit va fi donat organizaţiilor de ajutor umanitar", se mai adaugă în comunicat.

Nestle a mai precizat că activităţile sale în Rusia se vor concentra pe furnizarea de alimente esenţiale, cum ar fi alimente pentru sugari şi alimentaţie medicală/ pentru spitale, nu pe obţinerea de profit.

"Această abordare este în conformitate cu scopul şi valorile noastre. Susţine principiul asigurării dreptului la hrană", se menţionează în comunicat.

"«Mâncare bună, viaţă bună». Acesta este sloganul Nestle. Compania dvs., care refuză să părăsească Rusia. Chiar şi acum, când există ameninţări din partea Rusiei către alte ţări europene. Nu numai către noi. Când există chiar şantaj nuclear din partea Rusiei", a spus Zelenski, în timpul unui discurs adresat poporului Elveţiei.

"Ne-am redus semnificativ activităţile în Rusia: am oprit toate importurile şi exporturile din şi către Rusia, cu excepţia produselor esenţiale. Nu mai facem investiţii şi nu mai facem publicitate pentru produsele noastre. Nu facem profit din activităţile rămase", a declarat un purtător de cuvânt al Nestle pentru CNN.

"Faptul că noi, ca şi alte companii alimentare, furnizăm populaţiei alimente importante nu înseamnă că pur şi simplu continuăm activităţile ca înainte. Suntem încă una dintre puţinele companii alimentare active din Ucraina şi uneori chiar reuşim să distribuim alimente în Harkov", a continuat purtătorul de cuvânt al Nestle.

Compania elveţiană a anunţat pe 11 martie că a suspendat exporturile produselor sale din Rusia, cu excepţia alimentelor esenţiale, cum ar fi alimentele pentru copii. Nestle a mai informat că a încetat să mai importe Nespresso şi alte produse în Rusia, cu excepţia alimentelor esenţiale, precum hrana pentru copii, cereale şi alimentele terapeutice pentru animale de companie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Kitkat este un aliment pentru trupele militare rusesti? Sau pentru copiii din Rusia?

    Lasand la o parte otravurile din KitKat, ce treaba au copiii in toata afacerea asta? Implementeaza Nestle cumva indemnul lansat pe canalul Ukraina 24 privind copiii rusi?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb