Principalii investitori în soluţii de securitate şi infrastructură IT din ţara noastră sunt companiile mari din domeniile IT, financiar-bancar, telecomunicaţii, sănătate, producţie şi agricultură, potrivit unui comunicat de presă al companiei Netsafe. Acestea conştientizează riscurile la care se expun şi iau măsuri ca să limiteze atacurile cibernetice, investind, în medie, cu 30% mai mult decât anul trecut în securitate IT, conform comunicatului.
Investiţiile în optimizarea infrastructurii de reţea generează reduceri de costuri pe segmentul IT cu până la 40%, potrivit estimărilor NetSafe.
La polul opus se află IMM-urile, care au rămas vulnerabile în faţa atacatorilor şi care devin ţinta hackerilor, scăpările de securitate ale acestora fiind o modalitate prin care infractorii cibernetici pot accesa contracte, listele de contacte sau informaţiile legate de conturi, mai arată Netsafe.
La nivel global, în medie, impactul financiar al unei breşe de securitate a depăşit anul trecut 4 milioane de dolari, valoare în creştere cu 29% faţă de 2013, potrivit unui studiu realizat de Ponemon Institute. Mai alarmant este timpul până la descoperirea breşei de securitate: în medie, peste 200 de zile, la care se adaugă o altă perioadă de 70 de zile până la izolarea şi rezolvarea acesteia.
Doru Manea, CEO al grupului NetSafe, a afirmat: "În acest context, problemele apărute într-o reţea cer o rezolvare imediată, iar companiile se orientează către soluţiile de tipul Network Visibility, care oferă vizibilitate completă asupra reţelei, analizând traficul, dispozitivele utilizate, aplicaţiile rulate şi protocoalele de securitate. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care am adăugat soluţiile IXIA în portofoliul NetSafe".