New York se pregăteşte pentru o furtună de zăpadă istorică

Valentin Busuioc
Internaţional / 26 ianuarie 2015

Actualizare 12:48 MAE: "Alerta de furtună din nord-estul SUA, valabilă până miercuri"

Alerta de furtună de zăpadă din nord-estul Statelor Unite ale Americii este valabilă până miercuri, informează astăzi Ministerul Afacerilor Externe din ţara noastră, citând Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA (National Weather Service), care a emis o serie de alerte meteorologice.

"Conform avertizărilor autorităţilor, în această perioadă vor avea loc căderi semnificative de zăpadă şi intensificări ale vântului, ceea ce va conduce la vizibilitate redusă şi îngreunarea traficului, riscul întreruperii alimentării cu energie electrică şi căderi de copaci. Pentru zonele cele mai afectate sunt recomandate evitarea călătoriilor şi dotarea autoturismelor cu lanterne, alimente şi apă, pentru cazuri de urgenţă", se mai arată în comunicatul ministerial.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă conducătorilor auto să-şi echipeze autoturismele corespunzător pentru sezonul rece, să manifeste prudenţă în trafic şi să consulte cu regularitate atât site-ul MAE, cât şi site-urile de specialitate americane pentru informaţii actualizate.

Totodată, MAE iterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin aplicaţia pe telefonul mobil şi tabletă, "Călătoreşte în siguranţă" şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!", conchide comunicatul citat.

---

Primarul din New York, Bill de Blasio, a avertizat, ieri, despre posibilitatea producerii unei furtuni de zăpadă care ar putea fi, "foarte probabil, una dintre cele mai importante din istoria acestui oraş", transmite AFP.

Intemperia, însoţită de rafale violente de vânt, va aduce, astăzi şi mâine, ninsori abundente în nord-estul SUA, a anunţat serviciul naţional de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru oraşele New York şi Boston, până la frontiera canadiană. Furtuna ar putea provoca un strat de 60-90 de centimetri de zăpadă în New York, a estimat Bill de Blasio.

"Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât ce am văzut până acum. Să nu subestimăm această furtună", a adăugat edilul, cerându-le newyorkezilor să rămână în locuinţe cât mai mult posibil şi să nu plece la drum mâine. Totodată, şcolile vor fi, probabil, închise marţi, a mai spus de Blasio

Ieri seară, numeroase supermarketuri din oraş au fost asaltate de locuitorii îngrijoraţi. Astfel, în cartierul Chelsea, din centrul Manhattanului, oamenii au format o coadă de aşteptare pe trotuarul din faţa magazinului Trader Joe's de pe Six Avenue.

Peste 50 de milioane de persoane din nord-est ar putea fi afectate de această furtună de zăpadă, care riscă să paralizeze transporturile, mai scrie AFP. Încă de ieri, mai multe companii aeriene le-au propus călătorilor să schimbe gratuit zborurile, după ce sute de curse aeriene au fost anulate.

Şi în Boston, primarul Martin Walsh le-a cerut locuitorilor să aibă grijă de vecinii lor vulnerabili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb