"Nexans" a mai investit 5 milioane de euro în oraşul arădean Chişineu Criş

Paula Bulzan
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 5 ianuarie 2007

"Nexans" a mai investit 5 milioane de euro în oraşul arădean Chişineu Criş

A doua fabrică de prelucrare a cuprului care aparţine concernului Nexans îşi va începe activitatea în prima jumătate a lunii ianuarie a anului 2007. Astfel, la finele anului 2006, echipa tehnică împreună cu muncitorii au făcut ultimele probe ale utilajelor astfel încât a fost produsă prima cantitate de cupru treflat în condiţii europene. Potrivit celor declarate de primarul oraşului arădean Chişineu Criş, Gheorghe Burdan, noua investiţie din oraşul Chişineu Criş depăşeşte 5 milioa­ne de euro. "În noua hală procesul de producţie va fi complet automatizat, iar din ianuarie vor lucra în condiţii europene peste 60 de angajaţi", a declarat Gheorghe Burdan. Faza iniţială, a construcţiei celei de-a doua hale de producţie, executată în totalitate de firme din Arad, a demarat în primăvara anului trecut. Burdan a mai adăugat faptul că numai pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi achiziţionării primelor două linii de extrudare care produc conductori electrici izolaţi a fost investită suma de 3 milioane de euro.

În funcţie de cerinţele pieţei, Nexans este pregatită să îşi dubleze şi chiar să îşi tripleze producţia în această locaţie.

Amplasată la 45 km de Arad în direcţia Oradea, la Chişineu Criş, fabrica de cabluri Nexans se găseşte în apropierea producătorilor de harnaşamente auto din România. Acest lucru face ca durata transportului de la poarta fabricii spre producători să fie relativ mică (între câteva minute şi maxim 12 ore) iar costul acestuia să fie minim. Oficialii companiei sunt de părere că în economia României apar noi afaceri care utilizează tehnologii avansate sau execută produse ce intră în componenţa unor echipamente de înaltă tehnologie. În acest sens, Nexans a investit în Româ­nia din dorinţa de a dezvolta de noi afaceri alături de companii româneşti sau internaţionale, oferind produse de cel mai înalt nivel calitativ şi experienţa sa de peste 100 de ani în domeniul cablurilor şi sistemelor de cablare.

La finele anului 2006, capitalul social al producatorului de cablaje pentru industria auto Nexans România a fost majorat cu 10,54 milioane lei (3 milioane euro), până la 53,67 milioane lei, prin aport în numerar din partea asociatului Nexans Participations. Toate cele 216.440 de părţi sociale care formează capitalul firmei din judeţul Arad sunt controlate de Nexans Participations. Nexans Romania produce, în localitatea Chişineu-Criş cablaje pentru modelul Logan, fabricat de Automobile Dacia, precum şi pentru alţi constructori, precum BMW şi Chrysler. Cea mai mare parte a producţiei este orientată către pieţele externe. Compania a înregistrat, în anul 2005, o cifră de afaceri de 19,09 milioane lei (5,2 milioane de euro).

Nexans este liderul mondial în industria de cabluri. Grupul oferă o gamă largă de soluţii în domeniul cablurilor pe bază de cupru şi fibră optică, soluţii aplicabile în domeniul infrastructurii, industriilor şi construcţiilor. Nexans îşi des­făşoară activitatea în 60 de ţări, deţine facilităţi de producţie în 28 de ţări, printre care şi Româ­nia, are 18.000 de angajaţi iar vânzările sale în anul 2001 s-au ridicat la 4.777 milioane de euro. Nexans este listată la bursa de la Paris, Premier Marché (SBF 120). Nexans România a fost înfiinţată în anul 2001.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb