Nicio firmă nu s-a arătat interesată să cumpere CET Giurgiu la cea de-a doua sesiune de privatizare

F.A.
Companii / 13 august 2009

Nicio firmă nu s-a arătat interesată să cumpere CET Giurgiu la cea de-a doua sesiune de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Dumitru Beianu, autorităţile judeţene şi conducerea CET se pregătesc să înfrunte viitorul sezon rece cu forţe proprii, însă nu ştiu dacă uzina va funcţiona la parametri normali, având în vedere perioada de criză economică.

"S-a încheiat cea de-a doua sesiune de privatizare a CET, fără nicio ofertă depusă în termenul legal. Acest lucru ne creează îngrijorare, mai ales că în sezonul rece trecut, când, chiar dacă am avut emoţii foarte mari cu privire la distribuirea căldurii în municipiu, nici Consiliul Judeţean şi nici cetăţenii nu erau afectaţi de criză. Nu exclud posibilitatea celei de-a treia încercări de privatizare, dar este foarte posibil să înfruntăm singuri sezonul rece 2009-2010", a declarat Beianu, în conferinţă de presă.

Edilul judeţean consideră că unul dintre motivele pentru care firmele nu s-au grăbit să depună oferte pentru CET Giurgiu ar fi şi cel referitor la o discuţie la nivel de Guvern, potrivit căreia datoriile istorice către stat ale CET-urilor ar putea să fie şterse. "Acest anunţ, consider eu, este un factor care a dus la situaţia de a nu fi fost depusă vreo ofertă la Giurgiu. Societăţile ar putea aştepta să vadă dacă se finalizează discuţia", a spus Beianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a mai spus că în prezent conducerea CET caută soluţii pentru asigurarea agentului termic la iarnă, negocieri purtându-se cu distribuitorul de gaze Wirom.

"Există o serie de probleme. Societatea are o cantitate de 4.000 de tone de păcură economisită, dar aceasta ar ajunge doar o lună pentru furnizarea agentului termic în oraş. Încercăm să convingem distribuitorul de gaze, Wirom, să ne acorde o perioadă de graţie între data la care ne vor furniza gaze naturale şi perioada de plată, ei însă insistă plata în avans sau o garanţie. Menţionez că CET are deja către Wirom o datorie mică de anul trecut", a precizat Beianu.

CET Giurgiu are probleme financiare care, potrivit lui Beianu, în mare măsură ar depinde şi de plata datoriilor acumulate de populaţie pentru agentul termic distribuit în sezonul rece trecut.

"Există o întârziere la plata salariilor angajaţilor de circa o jumătate de lună, o parte din angajaţi nu şi-au luat avansul pe august. Reiau rugămintea către locuitori să îşi plătească datoriile, de circa 20 de miliarde de lei vechi, altfel va fi imposibil să fie furnizat agent termic iarna aceasta", a încheiat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb