Nicolae Ciucă: "Am convocat o întâlnire cu sindicatele, duminică, la Guvern"

S.B.
Politică / 20 mai 2023

Nicolae Ciucă: "Am convocat o întâlnire cu sindicatele, duminică, la Guvern"

Preşedintele liberalilor, premierul Nicolae Ciucă, afirmă că PNL a susţinut încă de la început că principala preocupare a coaliţiei trebuie să fie soluţionarea problemelor cetăţenilor şi anunţă că a convocat o întâlnire cu sindicatele, duminică, la Guvern, informează Agerpres.

"PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetăţenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost şi motivul pentru care PNL a cerut respectarea protocolului şi evitarea unor discuţii pe funcţii şi persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor", spune Nicolae Ciucă, într-o declaraţie transmisă de PNL.

El arată că soluţia pentru revendicările sindicatelor din Educaţie este în legea salarizării unitare.

"În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale", afirmă Ciucă.

El subliniază că, în acelaşi timp, "tranziţia la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menţine stabilitatea şi echilibrul guvernării".

"Doar cu seriozitate şi responsabilitate putem depăşi acest moment şi asigura o guvernare funcţională pe mai departe", spune premierul.

El anunţă că duminică, la ora 12,00, a convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuţii.

Precizările premierului vin după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa ''majoră'' privind reforma pensiilor speciale.

''De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia românească să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată'', a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, coaliţia are datoria să se reunească în primul rând pentru urgenţele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluţiile sustenabile şi un termen clar pentru noua lege a salarizării.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Chestia cu prioritatea spune multe. O fi fost prioritate educația prin 1990. Acum e necesitate.

    "Multiplele crize cu care ne confruntam". Din vina cui? Ca de 33 de ani "prioritatile" guvernantilor sunt umplerea buzunarelor si cumpararea de voturi?

    De ce nu e Romania independenta energetic? Avem gaze, inclusiv in m neagra, de ani de zile n-au stiut sa dea o lege calumea sa se inceapa exploatarea. Turcii au inceput la un an dupa descoperire.  

    Avem rauri. S-a vorbit de inca o hidrocentrala pe dunare impreuna cu sarbii. Atat a ramas. Vorbitul.  

    Avem energie nucleara. De cati ani se codesc cu reactorul 3 si 4? Zeci de ani. De zeci de ani numai voooorbe. Alte prioritati. 

    Avem petrol, practic tot ce ne trebuie sa fim independenti energetic aici in Romania si sa ne doara in cot de razboiul din Ucraina.  

    La fel mancarea. Bai frate, Romania importa mancare la greu. In timp ce fermierii romani nu au unde sa vanda. Adica nu putem sa ne producem mancarea in tara asta care are pamant absolut suficient?Ma uit la unguri. Intri intr-un magazin , numai produse unguresti. Si sunt bune. 

    Si guvernantii "au prioritat" Ce prioritati ? Sa indatoreze tara ca sa-si ia ei spagi si sa-si bage cumetriile pe posturi caldute si prea bine platite.

    Toti is milionari acolo in guvern, parlament. Din furaciuni. Nu se arata, ca nu pot dar sunt. Din cand in cand il mai prind pe vreunul . Dar locul lor e la puscarie. Daca ar fi sa fie corect.  

    1. ... omul o zis ca nu se mai intoarce pe aceasi functie ... poate ca sta-i ultima urma de onare de prin guvern ... /salte! ... votatti-l pe goana ...

    despre notele mici luate de profi la titularizare se va vorbi sau numai despre bani ?

    1. Se iau note mici pentru că vin candidați slab pregătiți pentru că salariile nu-s atractive.

      Se iau salarii mici pentru ca sint slab pregatiti si nu merita mai mult .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb