NICOLAE CIUCĂ: ''Guvernul pe care îl propun va garanta stabilitatea şi dezvoltarea României''

G.U.
Politică / 25 noiembrie 2021

''Guvernul pe care îl propun va garanta stabilitatea şi dezvoltarea României''

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul său va oferi predictibiltate şi va garanta stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile pe care le va lua, potrivit Agerpres.

"Ne aflăm astăzi într-un moment mult aşteptat de toţi românii, unul în care putem în sfârşit să oferim predictibiltate şi să garantăm stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile pe care le vom lua pentru binele cetăţenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce priveşte guvernarea ţării. Eu, alături de toţi miniştrii din acest guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situaţia economică, socială şi sanitară a României să se îmbunătăţească", a declarat Nicolae Ciucă, joi, în şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului propus de acesta.

Acesta a punctat că persoanele care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun coaliţia de guvernare au fost mai preocupate "să caute motivele care ne despart decât motivele care ne apropie".

"Noi cei care suntem azi în faţa dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc. Am înţeles că mai presus de orice orgoliu şi de orice adversitate politică se află interesul românilor. Pandemia ne-a învăţat un lucru, acela că timpul este preţios. Suntem determinaţi să aducem acest program la îndeplinire şi să punem capăt situaţiei tensionate pe care ţara noastră o parcurge. În vreme ce zi de zi asistăm la discursuri acide, noi am înţeles să venim în faţa dumneavoastră cu un program de guvernare sustenabil, care să ofere României garanţia că lucrurile vor intra în normal şi că vom avea stabilitate în perioada următoare", a declarat Ciucă.

Premierul desemnat a adăugat că prin programul de guvernare propus sunt puse pe primul loc interesele românilor şi garanţia privind reuşita pe mai multe direcţii de acţiune.

"Prima se referă la investiţii, cele fără de care România nu se poate redresa şi nu poate atinge obiectivele pe care ni le dorim cu toţii. Scopul nostru în comun constă în modernizarea României şi tocmai de aceea vom aloca 7% din PIB investiţiilor, bani care vor merge preponderent către proiectele de infrastructură, dar şi către unităţile administrative, pentru a reuşi să reducem decalajul dintre localităţi, precum şi decalajul dintre urban şi rural. Unul dintre programele de investiţii dedicate localităţilor din România, esenţial pentru dezvoltarea ţării, este Programul 'Anghel Saligny'. Nu putem vorbi despre un stat dezvoltat şi modern dacă în continuare vom avea localităţi fără drumuri, apă, canal şi gaze", a afirmat Ciucă.

Premierul desemnat a precizat că cea de-a doua direcţie de acţiune a Guvernului este legată de conectarea prin infrastructură a regiunilor istorice, prin continuarea investiţiilor în construcţia de autostrăzi, căi ferate şi mijloace de transport intermodal până în 2024, precum şi de echilibrare geografică a infrastructurii, întărirea poziţiei economice şi strategice a Portului Constanţa.

Ciucă a adăugat că a treia direcţie se referă la "dezvoltarea echilibrată şi coezivă a României".

"Nici o regiune nu trebuie să rămână în urmă din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de transport. Acesta este un angajament pe care ni-l asumăm", a afirmat Ciucă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. PUNCT OCHIT , PUNCT ,, L O V I T "

    Cu ce garantati?

    Nu ati depus niciun gaj.

    Garantati cumva cu averea, ca sa va creada cineva? 

    Bla, Bla, bla...

    Taxele pe munca se reduc? 

    Pensiile speciale se desființează? 

    300 de parlamentari? 

    Numărul de ministere se reduce? Reforma în aparatul de stat?  

    Stima,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb