Premierul Nicolae Ciucă, lider al PNL afirmă, joi, că viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine, el precizând că Guvernul are în plan construirea unităţilor 3 şi 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă şi retehnologizarea unităţii 1, informează news.ro.
Potrivit acestuia, creşterea ponderii regenerabilelor în consumul energetic naţional, programul de susţinere a prosumatorilor şi măsurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonare vor transforma România într-un punct important pe harta europeană a energiei verzi.
"Am participat, astăzi, la semnarea unui acord între Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz pentru construirea unui important gazoduct, estimat la 500 milioane euro. Este vorba despre o conductă de 308 km pe direcţia Tuzla-Podişor, care va lega perimetrele de exploatare din largul Mării Negre de nodul tehnologic de la Podişor, judeţul Giurgiu. Acordul este un element decisiv în realizarea investiţiei în bogatul perimetru maritim Neptun Deep", spune premierul în postare.
Şeful Executivului precizează că "nodul tehnologic de la Podişor asigură legătura cu două trasee importante de transport a gazului metan: Coridorul Transbalcanic şi Coridorul Vertical, din care face parte şi conducta BRUA".
"Prin conectarea zonei de producţie a Mării Negre de nodul Podişor, gazul românesc extras de platformele maritime va fi valorificat rapid şi eficient pe piaţa internă, dar şi pe pieţele internaţionale.
Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine. Avem în plan construirea unităţilor 3 şi 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă şi retehnologizarea unităţii 1. De asemenea, creşterea ponderii regenerabilelor în consumul energetic naţional, programul de susţinere a prosumatorilor şi măsurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonare vor transforma România într-un punct important pe harta europeană a energiei verzi", a mai menţionat premierul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 17:52)
Lauda-ma gura...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.03.2023, 08:09)
omul vorbeste la timpul viitor, hartia suporta orice...
2. fără titlu
(mesaj trimis de Ionut în data de 16.03.2023, 18:21)
Asa e,viitorul nostru energetic arata super bine.ati inchis termocentrale care produceau mii de gw si nu ati pus nimic in loc.pana in vara ne mai lasati fara 660 gw.vai de capul tau de trompetist.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 19:27)
Nicolae Ciucă este un Tartan bășit și un plagiator nesimțit. Din partea mea pentru acest nenorocit, pentru Iohannis și pentru PNL un mare Huo.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 19:29)
Germania si Spania se opun includerii energiei atomice in programul UE de energie regenerabila. Si bine fac. Energia atomica este la fel de poluanta ca arderea gazului natural, daca se include, asa cum este normal, tot lantul de productie, de la minele de uraniu, imbunatatirea lui si apoi stocarea deseurilor (care nu pot fi neutralizate). Si nici nu este regenerabila. Doar mincinosii ticalosi nu va spun aceste detalii. Jos energia atomica.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 21:09)
Coment absolut PE LANGA ADEVAR,
Germania fara curentul francez din centralele nucleare
ar fi in aer si nici consumul populatiei nu se poate satisface
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 21:21)
avand in vedere ca viitorul energetic al României incepea sa arate din ce în ce mai bine, am intodus taxa de solidaritate, cu speranta ca va arata din ce in ce mai rau
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2023, 22:33)
Un tr.dat.or a pierdut inependenta energetica a Romaniei. A inchis termocentralele si va inchide si Oltenia.Nu se pune nimic in loc. Suntem datori vanduti si numai avem nimic al nostru.