Nicolae Ivan a fost demis din toate funcţiile de la "Fondul Proprietatea"

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 12 mai 2006

Oficialii Ministerului Finanţelor au cerut ieri demisia directorului general al "Fondului Proprietatea", Nicolae Ivan, la numai o zi după ce acesta fusese înlocuit din funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului. Nicolae Ivan ne-a declarat că, "la întîlnirea de ieri cu reprezentanţii noului consiliu, am fost informat că acţionarul majoritar al Fondului doreşte demisia mea din orice funcţie şi am acţionat ca atare". Domnia sa ne-a explicat că a recunoscut suveranitatea decizională a acţionarului majoritar (n.r. - Ministerul Finanţelor) şi nu a cerut nicio explicaţie pentru demiterea sa. De asemenea, Nicolae Ivan a declarat că doreşte sincer ca acest Fond să fie funcţional chiar dacă asta înseamnă înlăturarea domniei sale de la conducerea instituţiei.

Sebastian Vlădescu, minis-trul Finanţelor Publice, a declarat că urmăreşte să rupă orice fel de legătură politică sau personală dintre cei aflaţi la conducerea Fondului pentru a avea o instituţie funcţională care să-şi îndeplinească menirea pentru care a fost creată. Domnia sa susţine: "Consiliul de Supraveghere a fost înlocuit din cauza ipotezelor apărute în presă, referitoare la ceea ce se bănuieşte că s-ar întîmpla cu Fondul". Ministrul consideră că este foarte important ca a-ceas-tă instituţie să funcţioneze extrem de bine din punct de vedere al imaginii, susţinînd că modificările au fost făcute în spiritul acestei idei.

Un rol important în luarea deciziei de demitere a fostului preşedinte l-a avut şi felul în care a decurs întîlnirea de miercuri dintre Nicolae Ivan şi reprezentanţii foştilor proprietari, caracterizată de aceştia ca fiind un "fiasco total".

Noul preşedinte al "Fondului Proprietatea" , Alexandru Păunescu a susţinut că nu a luat la cunoştinţă demisia predecesorului său şi că nu cunoaşte nici motivele pentru care acesta ar recurge la părăsirea funcţiei de director executiv al fondului.

Consiliul de Supraveghere al "Fondului Proprietatea" este în prezent compus din: Silvia Ciorcodă, Ioan Hidan, Claudia Roşianu, Nicolae Dincă, doi dintre vechii membri păstrîndu-şi funcţiile (Bogdan Huţucă şi Ingrid Zaarour).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb