Nicu Ştefănuţă: "Construcţia noilor cămine studenţeşti finanţate din bani europeni - în întârziere"

T.B.
Macroeconomie / 11 ianuarie

Nicu Ştefănuţă: "Construcţia noilor cămine studenţeşti finanţate din bani europeni - în întârziere"

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, vicepreşedintele Grupului Verzilor din Parlamentul European, spune că Guvernul întârzie construcţia de noi cămine studenţeşti din fonduri europene, se arată într-un comunicat al europarlamentarului, remis redacţiei.

PNRR prevede crearea unor 4600 de noi locuri de cazare în campusurile universitare. Conform calendarului PNRR, proiectele câştigătoare ar fi trebuit contractate până în 18 decembrie 2023. Ministerul Educaţiei spune că, din cauza lipsei capacităţii administrative de evaluare a proiectelor, va publica lista proiectelor selectate abia săptămâna viitoare, adică cu o întârziere de mai bine de două luni, informează sursa menţionată.

Potrivit sursei citate Ştefănuţă declară "Atrag atenţia ca aceştia sunt bani europeni şi dacă până în 2026 căminele nu sunt construite, pierdem fondurile europene destinate, adică peste 143 de milioane de euro. Am cerut tuturor universităţilor din România să îmi ofere informaţii cu privire la locurile de cazare din căminele studenţeşti. Conform informaţiilor primite până acum, aproximativ 10.000 studenţi nu au loc în cămin, în condiţiile în care mulţi studenţi îmi spun că nici nu depun cerere, pentru că ştiu că nu vor prinde loc, din cauza numărului puţin de locuri. Problema căminelor şi a chiriilor pentru studenţi este una mare şi dacă sunt bani europeni ca să o rezolvăm, haideţi să o facem, declară europarlamentarul Nicu Ştefănuţă", care se luptă pentru drepturile studenţilor din România.

Nicu Ştefanuţă a fost negociatorul-şef al bugetului UE al anului 2023 şi se preocupă de buna implementare a fondurilor europene şi a PNRR, transmite sursa relatată. Conform alocărilor pentru următorii ani, Romania are posibilitatea să absoarbă mai bine de 80 de miliarde de euro de la UE, arată datele comunicatului.

Nicu Ştefănuţă este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), ocupă în prezent funcţia de Vicepreşedinte al Grupului şi este în prezent membru al comisiei de Bugete şi al Subcomisiei de Sănătate Publică, precizează sursa. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi şi Turism (TRAN) şi face parte din delegaţia Parlamentului pentru Relaţiile UE cu Moldova precum şi din Delegaţia Parlamentului pentru relaţia cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ştefănuţă a inaugurat primul spaţiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraş, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb