Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că Guvernul a tăiat finanţarea pentru proiecte importante ale Bucureştiului, iar printre acestea se numără patinoarul şi bazinul de înot Mihai Flamaropol, transmite news.ro.
"Avem toate avizele şi suntem pregătiţi să începem lucrările, dar Guvernul a redirecţionat bugetul către primarii de partid, lăsând Bucureştiul fără susţinere pentru dezvoltare", a declarat Nicuşor Dan, citat de news.ro.
Edilul a precizat că proiectul include o arenă sportivă, un patinoar artificial, un centru multifuncţional, spaţii de recuperare şi un bazin de înot, investiţia totală depăşind 100 de milioane de lei.
"În loc să sprijine dezvoltarea reală a oraşului, Guvernul preferă să finanţeze proiecte politice şi să ignore nevoile bucureştenilor", a mai spus primarul, conform news.ro.
Nicuşor Dan a criticat şi proiectul de buget pentru 2025, susţinând că sectoarele vor primi de cinci ori mai multe fonduri decât Primăria Capitalei. El a cerut parlamentarilor să conteste legea la Curtea Constituţională şi Guvernului să ţină cont de referendumul recent organizat în Bucureşti.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2025, 18:16)
Nicusoare, te imploram sa iti pui capul la contributie. Banii incasati din impozite trebuie sa mearga echitabil catre domiciliul omului. Judetul Ilfov are aproape 600 de mii de locuitori cu acte in regula. Multi, daca nu chiar toti lucreaza in Bucuresti. Impozitele pe care le incaseaza PMB pe jurisdictia ei sunt de fapt si banii celor din zona metropolitana. Multi la numar. Nu sunt banii tai sa faci tu obiective faraonice. Pentru ca nu mai unde. Bucurestiul este un oras sufocat si care ar trebui inchis. Asa cum a inchis centrul Negoita de la 3. Ca sa construiesti un mp, trebuie sa demolezi alte trei.
Bucurestiul nu se mai poate dezvolta, nu cu tine nici cu altcineva. Bucurestiul are nevoie de o CURA de slabire, o terapie de soc si o depopulare a lui prin stimularea firmelor si a locuitorilor sa se mute in alte orase. Sau sa nu mai caute locuri de munca la Bucuresti.
Viata in orasele mici este mult mai satisfacatoare din multe puncte de vedere, mai ales cele care tin de ecologie, sustenabilitate, liniste si curatenie. Banii trebuie sa mearga preponderent catre dezvoltarea lor.