Ministerul japonez al Apărării ia în considerare desfăşurarea de rachete hipersonice până în 2030 pentru a stimula descurajarea prin intensificarea capacităţilor sale de contraatac, a informat astăzi cotidianul de afaceri Nikkei, transmite Reuters.
Ministerul caută capabilităţi de contraatac, deoarece invazia Rusiei în Ucraina a schimbat mediul de securitate globală şi seria de lansări de rachete a Coreei de Nord , iar mişcările militare ale Chinei ameninţă Japonia, arată raportul.
Rachetele hipersonice pot zbura de cel puţin cinci ori mai repede decât viteza sunetului şi pe o traiectorie complexă, care sunt greu de interceptat, se arată în raport.
Japonia intenţionează să îşi revizuiască strategia de securitate naţională, precum şi alte documente cheie în domeniul apărării până la sfârşitul anului.
Poziţia sa cu privire la capacităţile de contraatac şi rachetele hipersonice poate fi menţionată în acele documente, potrivit Nikkei.
O idee este că Japonia ar putea desfăşura rachete cu rază lungă de acţiune în trei state prin obţinerea Tomahawk-ului fabricat din SUA, primul pas pentru creşterea capacităţilor sale de contraatac, se arată în raport.
Japonia ar putea îmbunătăţi rachetele sol-navă de tip 12 pentru a doua etapă, extinzându-şi raza de acţiune la mai mult de 1.000 km (600 mile) faţă de mai puţin de 200 km (60 mile), cât este acum, a spus Nikkei.
Adoptarea rachetei hipersonice va fi probabil a treia etapă, a raportat.
Separat, ziarul Asahi a raportat astăzi că Japonia se gândeşte să dezvolte o versiune lansată de submarin a rachetei sale antinavă de tip 12, care ar fi mai greu de detectat de către orice adversar.
Japonia a declarat deja că intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor de la sol ca parte a unei noi strategii de a oferi armatei sale capacitatea de a lovi ţinte îndepărtate atât pe mare, cât şi pe uscat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2022, 10:39)
Ce veste buna ptr.industria de armament