NIKKEI: Japonia ia în considerare să desfăşoare până în 2030 rachete hipersonice

G.D.
Internaţional / 3 noiembrie 2022

Japonia ia în considerare să desfăşoare până în 2030 rachete hipersonice

Ministerul japonez al Apărării ia în considerare desfăşurarea de rachete hipersonice până în 2030 pentru a stimula descurajarea prin intensificarea capacităţilor sale de contraatac, a informat astăzi cotidianul de afaceri Nikkei, transmite Reuters.

Ministerul caută capabilităţi de contraatac, deoarece invazia Rusiei în Ucraina a schimbat mediul de securitate globală şi seria de lansări de rachete a Coreei de Nord , iar mişcările militare ale Chinei ameninţă Japonia, arată raportul.

Rachetele hipersonice pot zbura de cel puţin cinci ori mai repede decât viteza sunetului şi pe o traiectorie complexă, care sunt greu de interceptat, se arată în raport.

Japonia intenţionează să îşi revizuiască strategia de securitate naţională, precum şi alte documente cheie în domeniul apărării până la sfârşitul anului.

Poziţia sa cu privire la capacităţile de contraatac şi rachetele hipersonice poate fi menţionată în acele documente, potrivit Nikkei.

O idee este că Japonia ar putea desfăşura rachete cu rază lungă de acţiune în trei state prin obţinerea Tomahawk-ului fabricat din SUA, primul pas pentru creşterea capacităţilor sale de contraatac, se arată în raport.

Japonia ar putea îmbunătăţi rachetele sol-navă de tip 12 pentru a doua etapă, extinzându-şi raza de acţiune la mai mult de 1.000 km (600 mile) faţă de mai puţin de 200 km (60 mile), cât este acum, a spus Nikkei.

Adoptarea rachetei hipersonice va fi probabil a treia etapă, a raportat.

Separat, ziarul Asahi a raportat astăzi că Japonia se gândeşte să dezvolte o versiune lansată de submarin a rachetei sale antinavă de tip 12, care ar fi mai greu de detectat de către orice adversar.

Japonia a declarat deja că intenţionează să extindă raza de acţiune a rachetelor de la sol ca parte a unei noi strategii de a oferi armatei sale capacitatea de a lovi ţinte îndepărtate atât pe mare, cât şi pe uscat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce veste buna ptr.industria de armament

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb