NN România şi EA - The Entrepreneurship Academy dezvoltă primul fond de burse pentru viitori antreprenori

F.D.
Bănci-Asigurări / 13 noiembrie 2023

 Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România

Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România

Primul fond de burse pentru viitori antreprenori creat în acest an de NN România, liderul pieţei de asigurări de viaţă şi pensii private, şi EA - The Entrepreneurship Academy, pentru a susţine tineri cu posibilităţi financiare limitate să urmeze studii aplicate de business creşte odată cu implicarea mediului de business şi a societăţii. Fondul a pornit cu burse de peste 200.000 de euro acordate de NN, iar acum orice companie poate să investească în educaţia viitoarei generaţii de antreprenori prin redirecţionarea impozitului pe profit sau pe venit şi orice persoană se poate implica prin redirecţionarea impozitului pe venit sau prin contribuţii personale la fondul de burse, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, Universitatea de business EA - The Entrepreneurship Academy oferă tinerilor care vor să devină antreprenori acces la educaţie aplicată de business şi la un ecosistem de resurse şi comunităţi antreprenoriale, sprijinindu-i să-şi înceapă propriul business încă din facultate. În prezent, 48% dintre absolvenţii universităţii au deja propriul business, dintre care aproape 70% au pornit în timpul studiilor, înainte de vârsta de 23 de ani, cele mai cunoscute fiind Flip.ro, The Outfit, Glow2Go, Fustiţe cu Luminiţe, Confidas sau Difrnt. Business-urile absolvenţilor au în prezent 426 de angajaţi şi au generat numai în 2022 venituri cumulate de aproape 50 de milioane de euro, iar 8 din 10 sunt profitabile.

"Fondul de burse pentru viitori antreprenori finanţează studiile tinerilor care visează să-şi deschidă propriul business încă din facultate, dar au posibilităţi financiare limitate, şi le facilitează accesul la cunoştinţele şi abilităţile antreprenoriale aplicate de care au nevoie pentru a reuşi. România va creşte odată cu generaţiile viitoare de antreprenori şi, de aceea, consolidarea ecosistemului antreprenorial local ca motor de creştere al economiei trebuie să fie un efort comun în societate. Fondul susţine deja studenţi în primul an de studii la EA - The Entrepreneurship Academy şi va creşte mai departe odată cu implicarea companiilor şi societăţii în ansamblu", explică Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Companiile pot redirecţiona 20% din impozitul anual pe profit sau pe venit, iar persoanele pot redirecţiona 3,5% din impozitul anual pe venit sau pot susţine prin contribuţii personale, unice sau recurente. Sumele din fondul de burse vor fi alocate tinerilor care aplică la EA - The Entrepreneurship Academy, contribuind la taxele de şcolarizare pe perioada celor patru ani de studii.

"Misiunea noastră este să avem impact prin educaţie revoluţionară destinată tinerilor, care promovează un mindset antreprenorial şi cunoştinţe relevante în afaceri pentru crearea şi conducerea companiilor mari, proiectelor sau instituţiilor publice în vederea realizării unor performanţe etice şi sustenabile. În timpul facultăţii, tinerii acumulează abilităţi practice şi încep să lucreze la propriul business. Prin metodologia unică în România şi prin liniile de învăţare aplicate contextului actual al mediului de business, studenţii intră în rolul de antreprenor încă din perioada studiilor şi, cu ajutorul ecosistemului de mentori şi a experienţelor internaţionale, fac primii paşi în business", spune Alexandru Ghiţă, CEO al EA - The Entrepreneurship Academy.

O parte dintre studenţii care au început primul an de studii în cadrul universităţii de antreprenoriat au primit deja susţinere prin contribuţia iniţială în valoare de 200.000 de euro a NN România la fondul de burse. Anul universitar a început cu prima călătorie internaţională de învăţare şi, pe parcursul celor patru ani, tinerii vor acumula aproape cinci luni petrecute în experienţe de învăţare în Europa, SUA şi Asia. În acelaşi timp, vor interacţiona direct cu 100 de companii din România şi cel puţin 20 în companii din afara ţării şi vor pleca la drum în antreprenoriat cu o reţea deja formată de antreprenori şi profesionişti din business, recunoscuţi la nivel local, regional sau internaţional.

EA - The Entrepreneurship Academy funcţionează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/Stichting Schoolvision, după un model educaţional existent de peste 30 de ani în Finlanda şi implementat cu succes în peste 18 ţări. Facultatea este acreditată internaţional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educaţiei, Culturii şi Ştiinţelor din Olanda. Diploma pe care studenţii o obţin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree - Business Administration in Entrepreneurship şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb