Noi discuţii pentru intensificarea absorbţiei de fonduri REGIO în Regiunea Centru

C.P.
Fonduri Europene / 6 septembrie 2010

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru anunţă, într-un comunicat de presă, organizarea celei de-a doua etape, pentru judeţele Braşov, Covasna şi Harghita, a sesiunilor de informare pentru potenţialii solicitanţi de fonduri nerambursabile. Sesiunile interactive vor conţine informaţii referitoare la fondurile disponibile şi discuţii între potenţialii beneficari şi beneficiarii care deja au implementat proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional. Sesiunile de informare se vor desfăşura în perioada 7-9 septembrie 2010 în municipiile Braşov, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.

În cadrul acestor seminarii, accentul va fi pus pe problemele întâmpinate în depunerea cererilor de finanţare dar şi ulterior, în implementarea proiectelor aprobate pentru finanţare şi contractate prin Programul Operaţional Regional. Scopul acestor sesiuni este de a îmbunătăţi procesul de accesare a fondurilor disponibile prin POR la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru şi transmiterea unor informaţii concrete despre derularea proiectelor finanţate din fonduri europene către Reţeaua regională a Comunicatorilor Regio. În cadrul acestor seminarii se va prezenta stadiul atins în luna august în procesul de implementare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru.

"În cei trei ani de la lansarea Programului Operaţional Regional în regiunea noastră, mediul privat şi public, alături de ONG-uri, au depus aproape 1000 de proiecte, prin care se solicită aproape 1 miliard de euro. Proiectele contractate şi cele ce vor fi contractate în perioada următoare solicită spre finanţare peste 310 milioane euro, adică mai mult de 65% din fondurile disponibile. Acum, echipa ADR Centru se concentrează mai mult pe activităţile pe implementare a acestor proiecte şi pe monitorizarea plăţilor ce vor fi efectuate. Implementarea cu succes a proiectelor contractate şi reducerea problemelor întâmpinate în procesul de derulare a proiectelor, sunt aspectele care trebuie să ne reţină atenţia. De aceea, rolul acestor seminarii este de a elucida principalele probleme cu care se confruntă beneficiarii în procesul de finalizare a proiectelor pe care le-au câştigat", a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb