NOI ÎNCERCĂRI DE AGA LA BUCUR OBOR Amadeus Group convoacă din nou acţionarii Bucur Obor

Gabriela Mărăcineanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 august 2014

Gelu Manea: "Am să mă consult şi eu cu consiliul de administraţie şi cu avocaţii şi, pe urmă, vom decide dacă va avea loc AGOA sau nu"

Amadeus Group, controlată de omul de afaceri Laurenţiu Postovaru, face o nouă tentativă de întrunire a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Bucur Obor (simbol BUCU), după ce ultima încercare a acesteia s-a soldat cu un eşec, convocatorul fiind revocat de către Consiliul de Administraţie.

"Amadeus Group" şi deţinătorul acesteia, Laurenţiu Postovaru, cu o participaţie de 49,9% din capitalul social al BUCU, au mai convocat AGOA în iunie, pentru numirea celui de-al treilea membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, după ce Aurelian Bondrea a renunţat la mandatul său încă din septembrie, anul trecut.

Ulterior solicitării făcute de Laurenţiu Postovaru, Consiliul de Administraţie al Bucur Obor a dispus revocarea convocatorului, invocând faptul că AGOA nu se poate întruni din cauza faptului că registrul acţionarilor companiei nu atestă structura reală a acţionariatului BUCU, fiindcă Depozitarul Central nu a pus în aplicare hotărâri ale Tribunalului Bucureşti din anul 2011, cu privire la păgubirea unora dintre acţionarii societăţii în urmă cu 16 ani, prin furt. 

Întrebat dacă va anula şi această AGOA, Gelu Manea, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, ne-a declarat: "Situaţia este aceeaşi ca în iunie, nu s-a schimbat nimic. Am să mă consult şi eu cu consiliul de administraţie şi cu avocaţii şi pe urmă vom decide dacă va avea loc AGOA sau nu".

Totuşi, în trecut, făcând referire la convocatorul "Amadeus Group" din iunie, Consiliul de Administraţie al BUCU afirma că se află în imposibilitatea legală şi statutară de a convoca AGOA solicitată de Laurenţiu Postovaru, până ce Depozitarul Central nu va pune în aplicare hotărârea Tribunalului Bucureşti.

În perioada 1998-1999, au avut loc două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale Bucur Obor, care s-au lăsat cu condamnări.

Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie ca acţionari un număr de 1344 de persoane, care deţin, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, cu un număr de 735 de titluri fiecare.

Decizia este însă una aproape imposibil de pus în practică, având în vedere că, timp de 16 ani, s-au făcut tranzacţii de bună credinţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In timp ce Pogonaru se bate cu Ciurezu pentru Veranda, Bucur Oborul se devalizeaza prin neprezentarea la acest joc al spatiilor comerciale,acum platesc ACTIONARII, dar pana cand?

    Directorul si Consiliul de Administratie,ei sunt responsabili de ce se petrece in Bucur Obor,acum sunt pe minus,dar mai au ceva maruntis in cont!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb