Noi tarife pentru Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 7 ianuarie 2005

Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat printr-un ordin noile tarife privind activităţile desfăşurate de proaspăt înfiinţata Agenţie Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Preţurile au fost publicate în ultimul număr de anul trecut al Monitorului Oficial. Ordinul prevede ca, în cazul primei înscrieri în cartea funciară a titlurilor de proprietate, în integralitatea lor, emise în baza legilor 18/1991 şi 1/2000 şi 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare, o parte din activităţile agenţiei nu se tarifează atunci cînd nu se realizează alte operaţiuni cadastrale. De asemenea, în cazul primei înscrieri în cartea funciară a dreptului de proprietate, altul decît cel constituit în baza legilor fondului funciar, tarifele sînt reduse cu 50% din valoarea lor pentru cîteva din serviciile oferite de agenţie.

Astfel, autorizarea costă între 1 şi 15 milioane de lei, avizarea lucrărilor de cadastru, geodezie şi cartografie - între 1 şi 4 milioa-ne de lei, recepţia acestor lucrări - între 100.000 de lei şi 10 milioane de lei, furnizarea de date privind reţelele de referinţă între 70.000 şi 600.000 de lei, furnizarea de produse cartografice analogice - între 120.000 şi 1,2 milioane de lei, furnizarea de produse cartografice digitale - între 850.000 şi 1,8 milioane de lei, servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică - între 50.000 şi 1 milion de lei.

Robert Tatu, director de comunicare în cadrul ANCPI, ne-a declarat că, începînd de săptămîna viitoare, cartea funciară şi cadas-trul vor funcţiona unificat. Domnia sa ne-a explicat: "Am fost într-o reorganizare perpetuă şi încă vom mai fi. Reacţiile pieţei imobiliare au fost pozitive pentru că sistemul promovat de noi a prins la agenţiile imobiliare, bănci şi notariate, iar prioritatea noastră este asigurarea transparenţei tranzacţiilor imobiliare". Conducerea agenţiei speră ca în primăvara acestui an să devină funcţională baza de date electronică a proprietăţilor, care va permite cumpărătorilor verificarea unor date precum suprafaţă, proprietar, regim juridic etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb