Noi titluri de stat pentru populaţie, în cadrul Programului Tezaur

E.O.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 iunie 2019

Noi titluri de stat pentru populaţie, în cadrul Programului Tezaur

Cei interesaţi pot subscrie, începând de ieri, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi, respectiv, 5%, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice (MFP), într-un comunicat. Acesta subliniază că veniturile aferente sunt neimpozabile.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a precizat: "Cei peste 33.000 de români care au investit mai mult de 1,7 miliarde de lei în primele cinci luni ale acestui an sunt o dovadă evidentă a succesului Programului Tezaur. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanţelor Publice oferă o alternativă sigură de economisire cu dobânzi şi maturităţi atractive, pe care românii o pot accesa şi pe viitor".

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 3-28 iunie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, respectiv între 3 şi 27 iunie prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 3-26 iunie de la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul aces-tor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi pot fi răscumpărate în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se trans-feră moştenitorilor, care trebuie să prezinte documentele legale ce le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru popu-laţie va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună, perioada de subscriere va fi de trei săptămâni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. rog ministeru de finante sa permita de la subscriere si un inputernicit ptr siguranta si incredere mai mare

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb