North Bucharest Investments: Zona de nord a Capitalei rămâne una dintre cele mai atractive zone pe piaţa imobiliară

S.B.
Companii / 12 septembrie

North Bucharest Investments: Zona de nord a Capitalei rămâne una dintre cele mai atractive zone pe piaţa imobiliară

Pe piaţa imobiliară din Bucureşti, segmentul caselor din zona de Nord rămâne unul dintre cele mai dinamice şi atractive, în special în contextul creşterii continue a cererii pentru vile. În ciuda provocărilor generate de costurile ridicate în construcţii şi de oferta din ce în ce mai redusă, cererea pentru locuinţe în această zonă este în continuă ascensiune.

În Pipera, o zonă de interes major pentru cumpărătorii de vile, preţul terenurilor a crescut de la 400 euro/mp în 2022, la 1.000 euro/mp în 2024. Chiar şi cu bugete considerabile, devine din ce în ce mai dificil pentru clienţi să găsească terenuri care să îndeplinească toate criteriile şi aşteptările pentru o dezvoltare de succes.

"Costurile ridicate în construcţii, preţurile în creştere ale terenurilor, dar şi oferta tot mai scăzută pun presiune asupra preţurilor caselor din Nordul Bucureştiului. O bună parte dintre cei care nu au reuşit să achiziţioneze o proprietate înainte de creşterea preţurilor, şi care au un buget de până la 300.000 de euro, sunt acum nevoiţi să se orienteze spre localităţile din apropierea Bucureştiului, precum Tunari, Otopeni sau Corbeanca," spune Aurel Ungureanu - Manager de Relaţii cu Clienţii - North Bucharest Investments.

În Tunari, Otopeni sau Corbeanca, preţurile terenurilor au cunoscut şi ele o creştere spectaculoasă: de la 100 euro/mp în 2022, la 250 euro/mp în 2024 - pentru poziţiile cu acces bun şi facilităţi bune.

Ansamblurile de case de tip gated-community reprezintă o soluţie tot mai populară în rândul cumpărătorilor, datorită beneficiilor sociale şi de securitate pe care le oferă. Acestea devin nu doar un spaţiu de locuit, ci şi un loc ideal pentru dezvoltarea unei comunităţi.

"Acest tip de proiecte reprezintă o soluţie potrivită pentru a dezvolta o viaţă socială atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii acestora. Securitatea şi confortul oferite de astfel de comunităţi sunt argumente puternice în decizia de achiziţie," afirmă Aurel Ungureanu.

În ciuda creşterii preţurilor, interesul pentru proprietăţile premium plus din Nordul Bucureştiului continuă să crească. Cererea pentru vile cu preţuri de peste 500.000 de euro, şi chiar de peste un milion de euro, este în plină ascensiune.

"Piaţa imobiliară a proprietăţilor premium şi premium plus este în continuă dezvoltare. Interesul şi numărul ridicat al vânzărilor de case cu preţuri cuprinse între 500.000 Euro şi peste 1 milion de Euro ne oferă semnale clare că segmentul luxury şi super-luxury se dezvoltă constant, fiind unul dintre cele mai stabile nişe din sectorul rezidenţial," adaugă Aurel Ungureanu.

Zona Pipera-Voluntari rămâne una dintre cele mai atractive pentru cumpărătorii de vile, în special datorită proximităţii faţă de şcoli prestigioase, accesului facil la centura Bucureştiului şi autostrada A3, dar şi datorită comunităţilor deja formate. Zone precum Erou Iancu sunt deosebit de populare datorită accesului la aceste facilităţi.

De la începutul anului 2024, North Bucharest Investments a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de case, dublându-se comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023.

"Această evoluţie pozitivă reflectă interesul în creştere pentru vilele din Nordul Capitalei, în ciuda provocărilor economice şi a preţurilor în creştere. Piaţa imobiliară din Nordul Bucureştiului continuă să ofere oportunităţi interesante pentru investiţii, în special în segmentul caselor şi vilelor" explică Managerul de Relaţii cu Clienţii - North Bucharest Investments.

În concluzie, deşi preţurile terenurilor şi costurile de construcţie sunt în creştere, cererea rămâne robustă, iar potenţialul pentru investiţii este promiţător, în special în contextul unor zone precum Pipera-Voluntari şi împrejurimile acestora.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb