Producătorul de baterii Northvolt a anunţat luni planuri de a reduce un total de 1.600 de locuri de muncă în Suedia, ca parte a unor eforturi majore de reducere a costurilor, informează news.ro.
Într-o actualizare publicată pe site-ul său, Northvolt a spus că, în urma paşilor iniţiali luaţi ca parte a unei reforme strategice, compania şi-a revizuit domeniul de activitate în Suedia "pentru a se asigura că resursele sale sunt concentrate pe accelerarea producţiei în fabricarea de celule pe scară largă la Northvolt Ett."
Acţiunea strategică necesită ca Northvolt să îşi reducă forţa de muncă globală cu aproximativ 20% şi o reducere cu 25% în Suedia.
Compania preconizează că aceste măsuri vor duce la concedierea a aproximativ 1.600 de angajaţi, inclusiv desfiinţarea a 1.000 de posturi la fabrica sa din Skellefteå, în nordul ţării.
Compania a spus că toate concedierile vor face obiectul unor negocieri sindicale în curs.
Northvolt, care livrează în prezent baterii de la prima sa gigafabrica Northvolt Ett din Skellefteå, a declarat în martie că are peste 6.000 de angajaţi.
Pe 9 septembrie, a avertizat despre necesitatea de a lua "câteva decizii dificile cu privire la mărimea forţei noastre de muncă, pentru a se potrivi nevoilor unei scări reduse de operaţiuni".
La acea vreme, Northvolt a refuzat să spună câte locuri de muncă ar putea fi afectate.
Pe lângă planurile de concediere a personalului, compania care duce lipsă de numerar a declarat că va suspenda planurile pentru o extindere considerabilă a Northvolt Ett, menţionând că proiectul a fost intenţionat să ofere încă 30 de gigawaţi oră de capacitate anuală de producţie a celulelor.
Măsurile anunţate vin ca parte a unei revizuiri strategice mai ample şi ca răspuns la ceea ce Northvolt a descris drept "un climat macroeconomic provocator".
Cu sediul în Stockholm, Suedia, Northvolt este una dintre cele mai valoroase firme de tehnologie private din Europa, care fabrică baterii litiu-ion pentru industria vehiculelor electrice. Are parteneriate cu o serie de mari producători auto europeni, inclusiv Volkswagen şi Volvo.
Peter Carlsson, director general şi co-fondator al Northvolt, a declarat că aceasta trebuie să îşi concentreze toată energia şi investiţiile în activitatea sa de bază.
Deşi impulsul general pentru electrificare rămâne puternic, trebuie să ne asigurăm că luăm măsurile potrivite la momentul potrivit, ca răspuns la factorii contrari de pe piaţa auto şi la climatul industrial mai larg", a spus Carlsson.
"Datele recente de producţie la Northvolt Ett arată că suntem pe calea cea bună, dar deciziile pe care le luăm astăzi, oricât de dure, sunt necesare pentru viitorul Northvolt", a adăugat el.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2024, 02:39)
Economia europeana merge din ce in ce mai bine. Catre dezindustrializarea fortata de preturile enorme la energia verde, sau luata de la regimuri democratice precum Qatar sau alte neamuri fara alegeri.