Noul ambassador al Chinei, Xie Feng, a ajuns în SUA

A.F.
Internaţional / 24 mai 2023

Noul ambassador al Chinei, Xie Feng, a ajuns în SUA

Un nou ambasador al Chinei a sosit azi în SUA şi s-a angajat să-şi asume "responsabilitatea grea" de a gestiona "dificultăţile şi provocările grave" cu care se confruntă relaţiile dintre cele două superputeri, informează AFP.

"La ora actuală, relaţiile chinezo-americane traversează grave dificultăţi şi se confruntă cu provocări serioase", a declarat Xie Feng în faţa jurnaliştilor pe aeroport.

"Simt în acelaşi timp un glorios simţ al datoriei şi o grea responsabilitate. Colegii mei şi eu însumi vom face faţă dificultăţilor, ne vom asuma responsabilităţile noastre şi vom fi la înălţimea misiunii noastre", a adăugat el.

Ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, a organizat un "dineu de bun rămas" pentru Xie înaintea plecării lui "într-un moment în care noi gestionăm relaţiile în continuare dificile între SUA şi China", a anunţat el pe Twitter. "Mă bucur să lucrez cu el în noua sa funcţie", a adăugat diplomatul american.

Potrivit biografiei sale oficiale, Xie, 59 de ani, este originar din bogata provincie Jiangsu (est). Până acum el era adjunct al ministrului de externe şi reprezentant al ministerului în Hong Kong.

Inginer de formaţie, Xie Feng a lucrat pentru Ministerul Afacerilor Externe chinez încă din 1986, activând de asemenea o lungă perioadă la Biroul pentru probleme nord-americane al ministerului. El a fost de două ori la post la Washington la începutul anilor 2000, înainte de a deveni ambasador în Indonezia.

Relaţiile dintre China şi SUA s-au deteriorat în ultimii ani din cauza tensiunilor privind comerţul, tehnologia, drepturile omului şi problema Taiwanului, între altele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb