Noul contract de administrare a Fondului Proprietatea, aprobat de ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 20 martie 2015

AGA hotărâse comisioane suplimentare pentru distribuţiile către acţionari

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri contractul de administrare a Fondului Proprietatea (FP) de către Franklin Templeton, potrivit unui comunicat al instituţiei.

"Consiliul ASF a aprobat solicitarea Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom - Sucursala Bucureşti (FTIML) de avizare a modificărilor intervenite în documentele avute în vedere la momentul înregistrării SC Fondul Proprietatea SA, respectiv contractul de administrare a investiţiilor", conform comunicatului citat.

Din comunicat, nu reiese că Autoritatea ar fi operat modificări pe solicitarea FT.

Noul contract de administrare, votat de acţionarii Fondului Proprietatea în aprilie 2014, prevede un comision de administrare de 0,6% din capitalizarea bursieră a Fondului, faţă de 0,479% anterior. Contractul prevede şi un comision suplimentar pentru Franklin Templeton, de 2% din distribuţiile totale realizate (cu excepţia dividendelor) până pe 31 octombrie 2015 şi, respectiv, de 1% din distribuţiile totale (cu excepţia dividendelor) efectuate după data de 1 noiembrie 2015.

La finalul lui 2013, Franklin Templeton a obţinut un nou mandat de administrare a FP, de doi ani, cu condiţii clare de performanţă, referitoare la reducerea discountului dintre preţ şi valoarea activului net.

În mandatul precedent, Fondul a ajuns chiar să se judece cu ASF, pentru că predecesoarea sa, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), nu a aprobat comisioane suplimentare pentru manager pentru accelerarea vânzărilor din portofoliu.

CNVM a anunţat, în ianuarie 2013, la nouă luni după AGA de la Fondul Proprietatea, că a decis să nu avizeze modificările aduse contractului de administrare (Anexa 2 din contract) prin decizia AGA din aprilie 2012. Atunci, acţionarii Fondului au aprobat propunerea celui mai mare acţionar, fondul american de hedging Elliott Associates, de vânzare de active, pentru ca apoi banii obţinuţi să fie distribuiţi investitorilor, precum şi un onorariu suplimentar pentru Franklin Templeton.

La începutul anului, Greg Konieczny, managerul FP, a spus că acţiunile corporative planificate pentru acest an includ al cincilea program de răscumpărări, o distribuţie în numerar în valoare de 0,05 lei pe acţiune la finalul lunii iunie, precum şi listarea secundară a Fondului Proprietatea pe Bursa de Valori de la Londra.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb