Noul preşedinte egiptean: "Eu sunt preşedintele tuturor egiptenilor, fără excepţie"

F.A.
Internaţional / 25 iunie 2012

Preşedintele-ales al Egiptului, Mohamed Morsi, primul islamist care accede la funcţia supremă în această ţară, a promis ieri să fie preşedintele "tuturor egiptenilor", îndemnând la unitate naţională şi promiţând să respecte tratatele internaţionale semnate de ţara sa, relatează AFP, conform surselor de presă.

"Eu sunt preşedintele tuturor egiptenilor, fără excepţie", a declarat Morsi în primul său discurs susţinut în calitate de preşedinte-ales, la câteva ore după ce Comisia Electorală a anunţat oficial victoria sa. "Unitatea naţională este singurul mijloc de ieşire din aceste vremuri dificile", a adăugat el, referindu-se la bărbaţi şi femei, creştini sau musulmani.

Morsi, care a declarat în cursul campaniei sale că este candidatul "revoluţiei", şi-a început discursul cu un omagiu adus celor aproximativ 850 de persoane ucise în cursul revoltei populare. Trebuie ca "revoluţia să continue până la realizarea tuturor obiectivelor sale", a subliniat el.

Preşedintele-ales s-a angajat, de asemenea, să "respecte tratatele şi convenţiile internaţionale" semnate de către Egipt. Între principalele angajamente internaţionale ale ţării se află şi acordurile de pace cu Israelul încheiate în 1979.

Morsi a obţinut 51,73% din voturi, în timp ce Ahmad Shafiq, ultimul premier al fostului preşedinte Hosni Mubarak, a obţinut 48,27%.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA), care conduce ţara de la îndepărtarea lui Mubarak, a promis că va preda puterea executivă noului preşedinte până la sfârşitul lunii. Şeful SCFA, mareşalul Hussein Tantawi, i-a transmis felicitări, ieri, lui Morsi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb