Noul UniCredit Group şi-a început activitatea

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 noiembrie 2005

Noul UniCredit Group şi-a început activitatea - HVB Bank Romania şi Banca Ţiriac fac acum parte din UniCredit Group, au anunţat, ieri, reprezentanţi ai băncii. O dată cu finalizarea cu succes a schimbului de acţiuni - prin care 93,93% dintre acţionarii HVB Group au dat curs ofertei UniCredit - noul UniCredit Group şi-a început activitatea. Cu active totale de 770 miliarde euro, la finalul lui iunie 2005, şi cu o capitalizare de piaţă de 54 de miliarde euro, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare.

În România, UniCredit Group este reprezentat de UniCredit România, HVB Bank Romania şi Banca Ţiriac, care, din acest moment, fac parte din UniCredit Group. Cumulate, activele totale ale celor trei bănci ar fi de aproximativ 3 miliarde euro, clasînd UniCredit Group pe o poziţie puternică pe piaţa bancară din România, în special în ce priveşte segmentele de corporate şi retail banking. Împreună, cele trei bănci deservesc în jur de 800.000 de clienţi prin 121 unităţi. Deocamdată, într-o primă etapă, cele trei bănci îşi vor desfăşura operaţiunile în paralel.

HVB Bank România şi Banca Ţiriac continuă să fie subsidiare ale Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), cu sediul în Viena, care este acum membru al UniCredit Group. Este planificat ca Divizia pentru Europa Centrală şi de Est (ECE) a UniCredit Group să aibă sediul în Viena. Reţeaua din ECE s-ar extinde de la 1.000 de sucursale - cît avea pînă acum BA-CA - la aproximativ 2.800, în timp ce activele totale ar creşte de la 36,5 miliarde euro la 80 miliarde euro. Numărul angajaţilor din această regiune ar creşte cu mai mult de două ori, de la 19.000 la 50.000. În plus, Divizia ECE va deveni responsabilă şi pentru operaţiunile Grupului în Rusia, Ucraina, Turcia şi ţările Baltice, deservind astfel clienţi din 17 ţări. Responsabilitatea pentru Divizia ECE a noului UniCredit Group îi va reveni lui Erich Hampel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BA-CA. La întîlnirea de pe 18 noiembrie 2005 a Consiliului de Administraţie al UniCredit, Erich Hampel a fost numit în Comitetul de Direcţie al noului UniCredit Group.

Începutul activităţii noului UniCredit Group va fi marcat de desfăşurarea unei campanii media în întreaga Europă. Campania va începe pe 24 noiembrie şi se va derula pînă pe 12 decembrie 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb