Novak: "Reducerile exporturilor de petrol ale Rusiei includ produse petroliere"

T.B.
Internaţional / 12 octombrie 2023

Novak: "Reducerile exporturilor de petrol ale Rusiei includ produse petroliere"

Viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat joi că angajamentele Rusiei faţă de grupul OPEC+ de a-şi reduce exporturile de petrol includ o reducere a produselor petroliere, au informat agenţiile de presă, stârnind confuzia cu privire la planurile Rusiei de a reduce livrările de petrol, transmite reuters.

În anunţul iniţial al planurilor de reducere a exporturilor de petrol cu ​​300.000 de barili pe zi până la sfârşitul anului, Novak nu a menţionat produsele petroliere, ci a vorbit doar despre petrol, conform sursei citate.

"Când vorbim despre piaţa şi producţia de petrol, uleiul este produs şi apoi furnizat pentru prelucrare. Prin urmare, desigur, totul este luat în considerare împreună. Produsul final, desigur, ţine cont de volumele care sunt produse", a spus Novak în răspuns la o întrebare privind dacă produsele petroliere au fost incluse în reducerile de export, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, informează reuters.

Ar fi mai uşor pentru Moscova să reducă exporturile totale de ţiţei şi combustibil după ce Rusia a anunţat pe 21 septembrie o interdicţie a exporturilor de combustibil pentru a aborda penuria internă şi preţurile ridicate, conform sursei citate. A ridicat interdicţia pentru majoritatea produselor petroliere săptămâna trecută, transmite reuters.

În acelaşi timp, datele comercianţilor şi calculele Reuters indică că exporturile de ţiţei maritime ale Rusiei din porturile sale de vest au crescut în octombrie faţă de luna precedentă, arată reuters.

Arabia Saudită şi Rusia au convenit să continue cu reduceri voluntare a aprovizionării cu petrol de 1,3 milioane de barili de petrol pe zi, sau mai mult de 1% din cererea globală, până la sfârşitul anului, menţionează sursa citată.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că coordonarea OPEC+ va continua pentru a asigura predictibilitatea pe piaţa petrolului şi a semnalat ferm că un acord pentru a restrânge aprovizionarea pieţelor globale este aici pentru a rămâne, potrivit reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb