nPloy, platforma inovatoare de recrutare, a înregistrat o creştere de 11% a numărului de utilizatori în mai puţin de şase luni, susţinută de cererea în creştere pentru joburile de la distanţă. Astfel, reţeaua nPloy a ajuns la peste 200.000 de utilizatori internaţionali şi peste 1.300 de companii, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, lansată în aprilie 2024, iniţiativa globală de lucru de la distanţă a nPloy a transformat compania într-un jucător de top pe piaţa joburilor, în special în sectorul tehnologiei. Datorită abordării sale inovatoare, nPloy a reuşit să-şi dubleze oferta de locuri de muncă remote, punând la dispoziţie în prezent peste 2.500 de joburi de la distanţă oferite de lideri globali din domeniul tech. Această mişcare se aliniază cu strategia nPloy de a răspunde cererii în creştere pentru opţiuni de lucru flexibile, atât pe plan local, cât şi internaţional.
"La nPloy, ne propunem să transformăm piaţa muncii globală într-una accesibilă pentru toţi. Misiunea noastră depăşeşte simpla recrutare; ne concentrăm pe valorificarea talentelor. Pandemia a evidenţiat importanţa muncii de la distanţă, iar noi suntem convinşi că beneficiile acesteia se vor menţine. Prin accesul la oportunităţi de lucru flexibile şi remote, le oferim profesioniştilor posibilitatea de a lucra în propriile condiţii, sporind astfel productivitatea şi creând situaţii avantajoase atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori", declară Maria Ali, Head of Business Development & Sales în cadrul nPloy.
Un studiu recent al unei platforme de recrutare cunoscute a evidenţiat faptul că peste două treimi dintre români sunt interesaţi de oportunităţile de muncă de la distanţă. Aceleaşi date arată că anunţurile pentru aceste poziţii atrag de două ori mai mulţi candidaţi decât cele pentru joburile tradiţionale la birou. Această preferinţă este pronunţată în special în sectorul tehnologiei, cunoscut pentru salariile competitive şi atragerea talentelor de top.
La nivel global, se observă o tendinţă similară, cu o creştere a proporţiei angajaţilor care lucrează de la distanţă de la 20% în 2020 la 28% în 2023. Industria tech se află în top, cu 67% dintre angajaţi lucrând în principal de la distanţă. De asemenea, alte cercetări arată că 98% dintre angajaţi doresc să aibă posibilitatea de a lucra de la distanţă cel puţin parţial, se menţionează în comunicat.