NU ÎN PIAŢĂ, DAR NICI DEPARTE DE EA Petru Prunea, consilier la o casă de brokeraj

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 octombrie 2009

Petru Prunea: Mă implic din nou în piaţă!

Petru Prunea: Mă implic din nou în piaţă!

După aproape cinci luni de stat pe tuşă, dar la mai bine de patru ani dis­tanţă de momentul în care va putea activa efectiv pe piaţa de capital autohtonă, Petru Prunea a găsit o soluţie să revină la vechiul său domeniu de activitate, dar fără să atragă atenţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Aceasta a decis, în aprilie 2009, că Petru Prunea este responsabil pentru mai multe nereguli constatate în funcţionarea intermediarului "Broker" Cluj şi i-a interzis, în consecinţă, să-şi mai desfăşoare activitatea pe piaţa de capital pentru o perioadă de cinci ani de zile.

În ciuda acestui lucru, fostul preşedinte şi director general al "Broker"Cluj a semnat, recent, un contract de consultanţă cu "Nova Invest", o societate de servicii de investiţii financiare (SSIF) din Satu Mare.

"De câteva zile, am început activitatea de consiliere cu administratorii Nova Invest", a declarat, pentru ziarul BURSA, domnul Prunea, adăugând: "Îi consiliez în general pe probleme de procedură. Cel mai mult m-am implicat într-un proces de mediere între mai multe SSIF-uri mici în vederea fuziunii acestora cu Nova Invest".

Fostul preşedinte al "Broker" Cluj spune că şansa de supravieţuire a acestor societăţi depinde în mare parte de reuşita fuziunii lor şi de aportul de capital suplimentar pentru dezvoltarea companiei.

"Acţionarii trebuie să accepte să aibă un procent mai mic dintr-o societate, dacă vor ca aceasta să se dezvolte. Avem discuţii înaintate cu patru case de brokeraj, avem şi planurile făcute, râmâne să vedem dacă se vor concretiza. Criza a obligat unele SSIF-uri să fie mai receptive la astfel de propuneri", a precizat Petru Prunea.

Domnia sa crede că cei de la "Nova Invest" i-au solicitat serviciile pentru că are o experienţa îndelungată pe piaţa de capital autohtonă, deşi aproape toată lumea a pariat, în aprilie, că decizia CNVM va pune capăt unei cariere de mai bine de zece ani pe bursă.

"Mă implic din nou în piaţă, dar în aşa fel încât Comisia să nu aibă nimic de spus", a spus domnul Prunea, continuând: "Probabil că cei de la Nova Invest şi-au dat seama că s-ar putea să le fie de folos calităţile mele dobândite după ani lungi de muncă pe piaţa de capital".

Petru Prunea era, până de curând, singurul dintre cei sancţionaţi în aprilie de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare care încheiase orice activitate la "Broker" Cluj, aproape toţi ceilalţi revenind în cadrul societăţii, dar pe alte posturi.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Poate D-nul Prunea isi ofera"consilie-

    rea in probleme de procedura" si in ceea ce ne priveste pe noi, pagubitii de la Deva pentru a ne putea recupera si noi banii... 

    o sa ia bani de la nova si va da voua banii inapoi...

    Dl Prunea ce se aude despre bani care sau "evaporat" de la Deva....doriti sa ii "evaporati " si de la Satu Mare?

    1. sa vedem rezultatele consilierii.de ce naiba isi face reclama?vrea sa ii termine si pe astea sau sa le fuzioneze si sa faca broker ketyu?

      Singura "fuziune" va fi cu renegatii de la Broker. mr. prunea&co, a trecut vremea...de ce nu acceptati lucrul acesta?

      stay tune Prunea ,CNVM is watchin' you

      am o propunere, Prunea presedinte la CNVM...in felul acesta ar putea fuziona toate ssif-urile . il propun de asemenea presedinte in consiliul de administratie la noul "super SSIF". cine e cu noi striga HEY!!

    Deschideti-va ochii cei din Cosiliul de adm. al nova invest si NU UITATI CA ESTE UN HOT SI UN TALHAR, Brokeri de acolo DUCETI-VA CLIENTII CAT MAI URGENT DIN NOVA, CACI DACA A VENIT PRUNEA LA VOI NU VA DAU MAI MULT DE 4-5 LUNI SI DATI CHIX CU TOTUL, O SA VA FURE TOTI BANII, nemernicul. Dar exista un DUMNEZEU SI VA PLATI CU VARF SI INDESAT. INTREBATI-L PE Dr. DOCENT PRUNEA CATI BANI A DELAPIDAT DE LA CLIENTI SI DE LA ALTE SSI-FURI. P A C A T DE RENUMELE VOSTRU NOVA INVEST. SUNTETI NISTE FRAIERI DACA IL ACCEPTATI

    Domnilor , nemernicul de Profesor PRUNEA va va duce cu pasi repezi si siguri spre PIEIRE NU VA LASATI DESCHIDETI-VA OCHIII BINE DE DOUA ORI SI TREZITI-VA DIN CEASUL CEL DE MOARTE SI DIN VRAJA CU CARE VA ACAPARAT.......ATENTIE ACTIONARI MAJORITARI SI CONSILIU DE ADMINISTRATIE CA O SA VA PAPE BANII SI PA, LA REVEDERE CU VOI, AI DREPTATE ANONIME CA NU MAUI SUPRAVIETUIESTE NOVA INVEST MAI MULT DE 4-5 LUNI ASTA ESTE CLAR CA BUNAZIUA DACA SUNT CHIORI SI NU VAD CU CINE AU DE A FACE. ...DAT-I DOUA LABE IN FUND PROFULUI (DACA PUTEM SA-I SPUNEM ASA) CA ESTE UN NEMERNIC NU VEDETI CA NU-I STAU NICI OCHII I BINE IN CAP. VAI DE VOI SI A VOASTRE OI CU CINE VA LEGATI LA CAP.

    Domnu Prunea mare Domn---------la mancare si la somn

    Catre Nova Invest S.A.

    Stimata Conducere a S.C. Nova Invest S.A.

    -Cereti Detalii de la CNVM despre acest Domn care se vara ca un soarec si va papa toti banii (alaturi de coiotii lui) sunte-ti orbiti de un sarlatan, si asta poate sa o spuna toata Piata de Capital cine este acest domn. I sa tinut scaunul sub fund de catre Stimata Doamna Anghelache din C.........M ( stiti la cine ma refer) dar, din fericire nu i sa mai putut tine scaunul sub fund ca s-au rupt picioarele si a picat de sub domnul Prunea. Acum se vara ca si o soparla sa pape si el un ciolan, dar, o sa vedeti dumneavoastra ca o sa vi-l ia pe tot nu numai o particica. Si o sa va plangeti de mila ce ati fost si ce-ati ajuns. Schimbati-va denumirea in S.C Prunea&Sarlatanul S.A. Si asta puteti sa o faceti de pe acuma. Ca banii se vor duce din nova datorita marlaniilor lui si voi o sa va dati cu pumnii in cap. Ba mai mult cand va vine controlul de la CNVM o sa vad de unde o sa scoate-ti bani ca sa va platiti amenzile deoarece Dl. Doctor Honoris Cauza Prunea Petru nu o sa vi le plateasca. El ar insela-o si pe masa numai sa scoata bani...Imi pare rau de voi si sincer va compatimesc, dar in acelasi timp va rog sa va deschide-ti creierii si ochii bine. STIE TOATA TARISOARA CINE ESTE ACEST HAPCIUPALUC. SI VOI NU VEDETI, ce va promis bani?.... mda o sa stie sa vi ia si incan ce probleme veti avea din cauza lui. Nici nu vreau sa ma gandesc. Daca vreti sa stiti cine sunt. nu o sa va spun, dar sa stiti o treaba Il cunosc pe nemernic si stiu ce-i poate capu. Vai de fundurile voastre. 

    1. Vai de capul tau domle octavian...pe langa ca esti cvasi analfabet, si nu esti in stare sa exprimi o fraza coerenta macar, mai vorbesti si avioane. Dar nici n-ar trebui sa ma mir...tipic romanesc : "Hotii! Nemernicii!" Esti asemeni multora care au comentat aici un ignorant si un papagal care repeta doar ce a auzit. Tara asta e praf pentru ca toti copiaza si iau ca si certitudine toate mizeriile. Prunea o fi facut greselile lui, nu zic ca e usa de biserica...Ce ma dezgusta e circul care se starneste in jurul unui om care dincolo de a fi un punct de referinta in piata de capital romaneasca, a facut istorie bre! Acu ma gandesc ca probabil fie n-ai avut sansa, fie lacomia te-a impins prea departe, astfel incat n-ai reusit sa exploatezi ceea ce a insemnat BRK, ca si actiune listata! Cum ziceam...esti praf!

    Hello fratilor azi au arestat-o pe Directoarea de la Broker din DEVA care a facut delapidari impreuna cu Dl. Doctor Docent Prunea Petru, pun pariu ca si el va avea aceeasi soarta. Doamne ajuta sa fie asa. SA PLATEASCA CU VARF SI INDESAT PT. CEEA CE A FACUT.

    Nu se sesizeaza nici un CNVM in tara asta?!?!?! Unde esti, CNVM-ule??!?!?! Dai interdictie de 5 ani si acum nu faci nimic? sau nu vrei? Treziti-va oameni buni!!!! ceea ce se intampla e deja strigator la cer!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb