Numărul decesolor provocate de urganul Harvey a urcat la 31

Cristina Radu
Internaţional / 31 august 2017

Numărul decesolor provocate de urganul Harvey a urcat la 31

Echipajele din Texas au găsit cadavrele a 31 victime ale uraganului Harvey şi au avertizat miercuri că numărul de morţi va creşte pe măsură ce nivelul apei din majoritatea zonelor din Houston începe să scadă, potrivit Fox News.

Autorităţile spun că un cuplu căsătorit care şi-a condus camioneta în mijlocul inundaţiilor s-au înecat după ce curentul unui pârâu din apropiere i-a cuprins.

Şeriful regiunii, Chad Norvell, spune că tânărul a apelat 911 cerând ajutor, după care linia a tăcut. Ofiţerii au găsit camionul, care era complet scufundat.

Aceştia locuiau într-o zonă rurală din sud-vestul regiunii şi se îndreptau spre casa unei rude din apropiere. Anunţul despre moartea cuplului vine dupa ce polţtia Beaumont a spus ca un corp de femeie a aparut ieri dimineaţă, dar nu a dezvăluit numele sau eventualele circumstanţe care au dus la moartea ei.

Aceasta ar fi cel puţin a doua persoană care a murit în Beaumont săptămâna aceasta.Echipajele au găsit marţi un copil de 3 ani care se agaţa de mama sa într-un canal cu apă, după ce femeia a încercat să pună copilul în siguranţă.

Ofiţerii au găsit în Houston o camionetă scufundată în care se aflau şase membri ai unei familii atunci când au fost loviţi de un pod, potrivit agenţiei.

Oficialii din regiunea Harris au anunţat că investighează încă 17 decese ca fiind legate de Harvey şi conduc autopsiile pentru a determina cauzele morţii.

Şeriful regiunii Montgomery, Bryan Carlisle, a spus că un corp a fost găsit lângă o baricadă luni,iar altă victimă a fost găsită înotând pe un drum inundat.

Daily Mail a raportat că doi salvatori voluntari au fost ucişi când motorul lor a fost electrocutat de firele electrice scufundate în Greens Bayou, iar alţi doi salvatori au dispărut. Un al cincilea voluntar şi doi jurnalişti au supravieţuit, dar au fost forţaţi să se agaţe de copaci timp de circa 18 ore, potrivit agenţiei.

Guvernatorul Greg Abbott le-a cerut locuitorilor să evite să conducă în ape, avertizând: "Cel mai rău lucru nu s-a terminat încă.Este imperativ să facem tot posibilul pentru a proteja viaţa şi siguranţa oamenilor din statul Texas, pe măsură ce vom continua să ne confruntăm cu consecinţele acestei furtuni".

Acesta a spus că Garda Naţională din Texas a activat cu 14.000 de persoane în plus faţă de cei 10.000 de militari din alte state pentru a ajuta la eforturile de recuperare în curs de desfăşurare în întreaga ţară, potrivit agenţiei de ştiri.

În apropiere de Louisiana, unde meteorologii se temeau că ploile torenţiale ale lui Harvey vor provoca inundaţii masive, guvernatorul a spus că "lucrurile nu sunt la fel de rele ca cele prognozate". Guvernatorul John Bel Edwards a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă: "Ne-am descurcat mult mai bine decât ne-am temut, însă vecinii noştri încă se confruntă cu dificultăţi".

John Bel Edwards a mai spus că un pârâu a ieşit din matcă lângă Gueydan, iar Garda Naţională desfăşoară lucrări în zonă pentru a rezolva problema.

Secretarul de stat pentru securitate Internă, Elaine Duke, a afimat miercuri că agenţiile guvernamentale federale îi vor ajuta pe cei afectaţi cât timp e nevoie.

Aceasta a spus: "Ne aşteptăm la o recuperare de mai mulţi ani în Texas, iar guvernul federal se află în această situaţie pe termen lung. Vom ajuta oamenii din Texas atât timp cât au nevoie ... Această furtună a fost fără precedent vizând volumul şi ploaia, acesta fiind aspectul pe care ne concentrăm acum".

Centrul Naţional Hurricane a clasat furtuna drept o depresiune tropicală miercuri noaptea. Această mişcare vine după ce au apărut noi detalii despre victimele urganului Harvey din Texas, conform sursei citate.

Începând cu ziua de miercuri, circa 330 de persoane au fost adăpostite în zona Lacului Charles, inclusiv unele din Texas, potrivit agenţiei de ştiri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb