Numărul reclamaţiilor la CSA a depăşit 5.000

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 septembrie 2010

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a primit, în primul semestru, 5.028 de reclamaţii privind serviciile asigurătorilor sau ale brokerilor, cifră în creştere cu 121,7% faţă iunie 2009, potrivit datelor instituţiei.

Din totalul reclamaţiilor, 4.026 au avut ca obiect neplata despăgubirilor cuvenite, ca urmare a neconcordanţelor stabilite de asigurători în dinamica accidentelor, a reparaţiilor suplimentare efectuate şi neconstatate iniţial sau ca urmare a constatării unor avarii mai vechi, conform informaţiilor publicate într-un buletin al CSA.

"Un număr de 371 de reclamaţii, reprezentând 7,38% din total, au avut ca obiect recalcularea valorii despăgubirilor cuvenite", se arată în buletinul citat de Mediafax.

Pe categorii de poliţe, cele mai importante evoluţii au fost înregistrate de asigurările CASCO, acestea crescând cu 80,1% faţă de iunie 2009, asigurările RCA - 134,3% şi asigurările de viaţă - 50%.

"Cauzele acestor creşteri sunt dis-funcţionalităţile apărute în protocolarea unor cazuri de daune RCA soluţionate prin constatul amiabil, determinate de completarea incorectă a formularului < Constatare amiabilă de accident > atât de către asiguraţi, cât şi de păgubiţi, astfel încât, în multe situaţii, acesta nu furnizează acele elemente şi fapte necesare soluţionării dosarelor de daună", se menţionează în buletin.

De asemenea, CSA explică aceste creşteri prin necunoaşterea de către asiguraţi a condiţiilor de asigurare facultativă CASCO sau a condiţiilor generale aferente celorlalte tipuri de asigurari facultative, precum şi prin disfuncţionalităţile apărute între asigurători şi unităţile de reparaţii auto care au dat naştere la nemulţumiri din partea unor asiguraţi.

În perioada analizată, CSA a soluţionat favorabil 2.960 de petiţii, adică 58,9% din totalul reclamaţiilor înregistrate în această perioadă.

La nivelul anului 2009, Comisia a primit 6.041 de reclamaţii, cifră de peste trei ori mai ridicată decât în urmă cu un an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb